FOTO: Česká reprezentace pod Jalonenem poprvé zvítězila

Reprezentace
ST 6. 4. 2022
Česká hokejová reprezentace má za sebou úvodní přípravný duel před nadcházejícím mistrovství světa ve Finsku. Výběr nového trenéra Kari Jalonena nadělil Rakousku ve znojemské Nevoga Aréně „bůra“ a po velmi dobrém výkonu bere první vítězství.

Češi hned od úvodu zápasu udávali tempo zápasu a na ledě jednoznačně vládli. Po první siréně svítil na kostce průběžný stav 3:0, to když se přesnými trefami prezentovali Jiří Černoch, Jan Hladonik a Patrik Zdráhal. Rozdíl ve skóre mohl být přitom daleko vyšší, neboť Martin Lang orazítkoval tyč a další velké gólové šance se neujaly.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hokejisté Rakouska, jejich optický tlak ale ke snížení nevedl. Po sérii laciných faulů jim naopak v polovině prostřední periody definitivně vzal vítr z plachet přesilovkový gól Davida Ciencialy, na který o necelou minutu později navázal Petr Fridrich. Malou kaňkou na jinak velmi energickém a dynamickém herním projevu české reprezentace budiž gól z hole Nico Feldnera, který stanovil konečné skóre na 5:1.

“Ve třetí třetině mě už trochu bolely nohy, protože jsem nebyl týden na ledě a tady ve Znojmě jsme měli poměrně ostré tréninky. Věřím, že v pátek už to ale bude lepší. Cítím se v této partě moc dobře a na to, že spolu hrajeme tak krátce, tak o sobě na ledě víme. Jsem rád za první vstřelenou branku v "A" reprezentaci, snad mi někdo přinese puk (úsměv). Přiznám se ale, že na to moc nejsem.“

David Cienciala (Útočník, ČESKO)

“Na mezinárodní úrovni musíme hrát rychlý hokej s minimem faulů. Jsem rád, že jsem dnes odehráli zápas bez vyloučení a zároveň měli k dispozici spoustu přesilových her. Musíme si teď zanalyzovat, kde jsme udělali chyby a na čem se naopak dá stavět. Před zápasem jsem byl trošku nervózní, přeci jen byl to můj první zápas v roli hlavního trenéra české hokejové reprezentace a já jsem rád, že jsme ho zvládli. “

Kari Jalonen (Hlavní trenér, ČESKO)

Sestavy

Česko: Lukeš (Stezka) – Jordán (A), Ščotka (C), Demel, Kaňák, Krejčík, Budík, Bartejs, Kučeřík – Cienciala, Holík, Flek (A) – Beránek, Černoch, Fridrich – Zdráhal, Kodýtek, Lang – Bambula, Hladonik, Navrátil. Trenér: K. Jalonen.
Rakousko:Madlener (Vorauer) – Unterweger (A), Lindner, Kirchschläger, Jakubitzka, Kragl, Schnetzer, Kernberger, Steffler – Ganahl (C), Haudum, Feldner – Bär, Van Ee, Macierzynski (A) – Kraus, Obersteiner, Preiser – Antonitsch, Bretschneider, Poschmann. Trenér: R. Bader.

V pátek 8. 4. 2022 sehrají Češi od 17:30 druhý zápas s Rakouskem, tentokrát však na zimním stadionu v Linci.

Fotogalerie

NEWSLETTER