Důraz v útoku přiváží do Znojma Josh Brittain!

Aktuální zprávy
PO 6. 9. 2021
Zhruba týden a půl před ostrým startem nové ligové sezóny hlásí Orli novou posilu ve svých řadách. Je jí jedenatřicetiletý Kanaďan Josh Brittain, který přináší především důraz před oběma brankami.

Britton je rodákem z Miltonu v Ontariu, tradiční hokejové provincie. První zkušenosti s hokejem získal v Torontu a blízkém okolí, kde působil i v prestižní juniorské Ontario Hockey League. Na draftu si jej v roce 2008 ve třetím kole vybral Anaheim, až do NHL to ale důrazný borec nedotáhl.

Většinu kariéry hrál nižší zámořské soutěže AHL a ECHL, kde nasbíral stovky startů. V roce 2017 se pak vydal do Evropy, konkrétně do Banské Bystrice, se kterou hned ve své první štaci na starém kontinentu vyhrál titul. Jeho kroky poté vedly do Německa, kde v druhé nejvyšší soutěži hrál za Deggendorf. Následoval návrat do zámoří, v minulé covidové sezóně odehrál několik utkání ve švédské nižší soutěži.

Doma má Brittain taky zlatou medaili z mistrovství světa, konkrétně toho dorosteneckého, které v roce 2008 vyhrál s Kanadou.

„Cítili jsme, že potřebujeme trochu přitvrdit nejen v předbrankovém prostoru a Josh je hráč, který do této kolonky pasuje. Navíc jeho výhodou je to, že dokáže hrát jak na centru, tak na křídle," popisuje prezident klubu Pavel Ohera.

Právě s Brittainovým bývalým klubem z Banské Bystrice se nyní Orli utkají v rámci dvoudenního slovenského tripu. V úterý se nejprve střetnou v Liptovském Mikuláši s domácím výběrem, o den později pak ve Zvolenu narazí na Bystricu.

„Sondujeme trh a zkoumáme možnosti. Pokud to bude možné, rádi bychom ještě jednoho útočníka přivedli," dodává Pavel Ohera.

Statistiky Joshe Brittaina:

NEWSLETTER