Má šance na extraligu? Padesát na padesát, říká Martin Pláněk

Rozhovory
SO 10. 8. 2013
<em>Znojmo</em> - Znojemský odchovanec Martin Pláněk toho v orlím dresu stihl hodně. Získal titul s juniorkou, prosadil se mezi muže v 1. lize a později se stal klíčovým obráncem týmu v mezinárodní EBEL. Nyní bojuje o svůj první extraligový start v přípravě nového týmu Mountfield HK, mezi desítkami dalších hráčů. "Situace pro všechny je nejistá, nikdo pořádně neví, na čem je," přiznává dvaadvacetiletý obránce.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jaký pro vás byl návrat do Znojma poprvé v dresu soupeře?
Byl jsem docela nervózní, přeci jen jsem se ve Znojmě narodil. Jak ale zápas postupoval, spadlo to ze mě. Bohužel jsme prohráli, to není nikdy příjemné. Hrát v takovém vedru je navíc strašně náročné.

V zápase dostali šanci mladší hráči, nebo ti pohybující se na hraně extraligového týmu. Jak vidíte svou pozici v Hradci?
To asi neví nikdo. Situace pro všechny je nejistá, nikdo pořádně neví, na čem je. Vidím to tak padesát na padesát.

Jak jste snášel hektické letní stěhování celého klubu z Českých Budějovic?
Já jsem v Budějovicích absolvoval celou letní přípravu, která proběhla, dá se říct, normálně. Pak najednou přišlo stěhování... S tím my těžko něco naděláme, prostě jsme se sbalili a odjeli do jiného města.

Máte už v Hradci zázemí?
Konkrétně já s nějakým zabydlením ještě čekám, až se uzavře kádr. Bydlím na hotelu. Když se do týmu probojuju, začnu to poté nějak řešit.

O místo v týmu bojuje několik desítek hráčů, zažil jste někdy podobnou situaci?
Ne, zažil jsem jen boj o místo tady ve Znojmě a to nás zdaleka nebylo tolik. Situace je pro všechny stejná, každý se s tím musí vypořádat. Rozhodnutí je jen na trenérovi.

Jak zpětně vzpomínáte na odehrané roky ve Znojmě, kde jste prožil téměř vše - od boje o sestup v juniorské extralize až po play-off EBEL před sedmi tisíci diváky v nových arénách?
Já bych to ještě nějak neuzavíral a nevzpomínal, uvidíme, jak to teď dopadne v Hradci... Samozřejmě nějaké zkušenosti mám, i když jich není moc. V týmu máme i hráče, kteří mají za sebou několik sezón v extralize.

Do nového týmu jste přišel společně s Ondrou Kacetlem, s ním tedy asi budete v kontaktu hodně... Co s dalšími bývalými spoluhráči?
S Ondrou se vidíme každý den na zimáku, asi není nutné, abych chodil i k němu domů (smích). Komunikuju i s ostatními kluky. Doufám, že se sem do Znojma třeba dostanu častěji, zatím k tomu nebyl moc prostor.

NEWSLETTER