Musíme proměňovat šance, hlásí navrátilec Martin Podešva

Rozhovory
NE 23. 12. 2012
<em>Znojmo</em> - Vloni patřil k hlavním tahounům Znojma, poté si jej stáhl extraligový Třinec. Tam odehrál nadaný útočník osm zápasů, stihl také sedm utkání v dresu Šumperka. Nyní se navrací do Znojma zaplnit díru, která vznikla absencí několika klíčových hráčů. Angažmá ve Znojmě se Martinu Podešvovi náramně zamlouvá. „Musím odvádět co nejlepší výkony, abych se odvděčil klubu i fanouškům," řekl čtyřiadvacetiletý forvard.

První zápas v dresu Znojma se vám moc nevyvedl. Co se stalo?
Utkání jsme nerozehráli tak špatně, vteřinu do konce druhé třetiny jsme vyrovnali na dva jedna, což měl být rozhodující okamžik v zápase. Měli jsme si to pohlídat. Na tři jedna jsme neproměnili, to byl zlomový okamžik. Dostali jsme vyrovnávací gól z dorážky, a vzápětí ještě z buly. Bylo to nešťastné, ty góly byly zcela zbytečné. Následně jsme obdrželi i gól do prázdné sítě. Bohužel jsme to nezvládli.

foto
⇒  Martin Podešva se opět představil v dresu Znojma.

Co soupeř, Záhřeb? Jste tady dost na rychlo, stihl jste se na soupeře nějak připravit nebo dostat od trenéra nějaké pokyny?
Určitě ano, trenér mi ráno před tréninkem v rychlosti řekl, co hrajeme za systém, a ukázal mi to, co mám v utkání plnit za funkci. Víceméně se toho moc od loňska nezměnilo, takže jsem věděl, co mám hrát. Bohužel výkon to nebyl zdaleka nejlepší. Ještě vzhledem k tomu, že mě fanoušci krásně uvítali a já jsem se jim bohužel neodvděčil dobrým výkonem. Zítra máme trénink, tak musím chvíli zapracovat a dostat se co nejrychleji do zápasového tempa.

Co předcházelo příchodu do Znojma?
Tak v Třinci jsem nedostával tolik příležitostí a odehrál jsem jenom pár zápasů. Teď navíc přišel do Třince Jiří Hudler, takže pro mě by tam nebylo už vůbec místo. A tak jsme se tady takhle domluvili narychlo a Znojmo mě vzalo, za což jsem strašně rád. Hrát zde je naprosto skvělé. Jenom musím odvádět co nejlepší výkony, abych se taky divákům a klubu odvděčil.

Změnilo se něco ve Znojmě od té doby, co jste tady byl naposledy?
Přišli noví kluci, pár Kanaďanů, jinak víceméně tady všechny kluky znám, takže to nevnímám jako nějakou změnu.

Hraje zde Bryan Bickell, hráč z NHL, už jste si s ním stihl nějak pohovořit?
No vzhledem k tomu, že moje angličtina není zrovna nejlepší a přijel jsem včera večer, spíš jsem se soustředil jenom sám na sebe, abych podal co nejlepší výkon. Myslím si, že se to moc nepovedlo a s Bryanem jsme si zatím nic neřekli. Doufám ale, že ta chvíle přijde.

A co další zápasy Znojma? Co je potřeba zlepšit, abyste takové zápasy vyhrávali?
Myslím, že celkově jako tým jsme nepodali špatný výkon. Udělali jsme obrovskou chybu, že jsme neproměnili na 3:1. Troufám si tvrdit, že náš další gól by je úplně položil a potom bychom si to pohlídali. Proměňovat šance do dalších zápasů, v tom vidím recept.

V loňské sezóně jste právě vy byl ten střelec. Letos to Znojmu trošku chybí, myslíte, že budete pro Orly v tomto směru přínosem?
Doufám, že budu přínos. Věřím tomu. Jsem tu, abych pomohl týmu.

NEWSLETTER