Příprava startuje, Orli vyzvou Třebíč

Naši soupeři
NE 5. 8. 2012
<em>Znojmo</em> - Dlouhé období hokejového půstu se nezadržitelně blíží ke svému závěru. Přestože se oči drtivé většiny milovníků sportu upínají především k právě probíhajícím olympijským hrám, znojemští fanoušci netrpělivě vyhlížejí první přípravný zápas sezóny 2012/2013. Jejich čekání přichází konec. Již v úterý 7. srpna přivítají Orli na domácím ledě Třebíč. Duel s tradičním rivalem startuje v 17:30.

Představení soupeře

SK Horácká Slavia Třebíč vstupuje do přípravných zápasů se širokým kádrem, který ještě zdaleka nemá svou definitivní podobu. Po navázání bližší spolupráce s extraligovou Kometou Brno se v mužstvu trenéra Kamila Pokorného objevila hned šestice brněnských hráčů, juniorských vicemistrů Noen extraligy.

foto
Třebíč loni v obou přípravných zápasech s Orly zvítězila

V třebíčských řadách se nově prezentuje také slovenský gólman Marek Čiliak, jenž se objevil na konci loňské sezóny v barvách Znojma. Přestože Horáci již několik ročníků sázejí především na dravé mládí, v sestavě nalezneme i několik ostřílených borců. Obraně budou kralovat zkušený Rostislav Malena či odchovanec Horácké Slavie Lukáš Sláma. Útok bude nadále spoléhat na Martina Čecha či Davida Dolníčka.

Úterní soupeř Orlů má za sebou již své první přátelské utkání na domácím ledě s Kometou Brno. V duelu, kterému přihlíželo více než dva a půl tisíce diváků, Třebíč prohrála jasným výsledkem 0:5.

Z kabiny Orlů

Znojemští hokejisté mají v nohách již týdenní dvoufázový trénink na ledě. Pod dohledem koučů Martina Stloukala a Petra Kučírka se na zimním stadionu prohánějí nejen známé tváře z loňského ročníku, ale i letní posily. V sestavě Znojma nalezneme šestadvacet jmen, je tedy zřejmé, že o dres s orlem na hrudi se ještě strhne boj.

K prvním přípravným střetnutím by měli nastoupit všichni nováčci, tedy kanadští hráči Burke Henry, Kyle Wharton, Paul Crowder, Fin Kim Strömberg, Ondřej Fiala a Petr Beránek či slovenský útočník Marek Uram. Vstupné na utkání činí 55 Kč, majitelé permanentek mají vstup zdarma.

NEWSLETTER