Orlím zrakem: 25. kolo ZNO - PCE

Naši soupeři
ČT 25. 11. 2004
Z n o j m o - Po bodově úspěšném víkendu měla v úterý většina extraligových klubů volno, pouze čtyři týmy si dohrávaly nebo předehrávaly vzájemné zápasy. Znojemští orli měli možnost odpočívat a zároveň potrénovat, neboť je v pátek v Hostan aréně čeká nelehký duel s týmem HC Moeller Pardubice. Východočeši průběžně okupují šestou příčku se 37 body, stejný počet mají i sedmá Plzeň a osmý Liberec. Za hranicí elitní osmičky už zeje šestibodová propast, dvanácté Znojmo na ni ztrácí 11 bodů.
Perníkaři nejsou letos tak suverénním mužstvem, jakým byli v minulé sezóně. Jejich pozici lídra tabulky zaujala pražská Sparta, na kterou se stále dotahuje mistrovský Zlín. Úvod sezóny Pardubicím nevyšel a pomohla až změna trenéra. Františka Výborného nahradil Vladimír Martinec a tým začal stoupat tabulkou. Velký podíl na vzestupu má i útočná formace Hejduk – Mikeska – Bulis, která se doposud postarala o téměř polovinu celkového počtu 67 branek Moelleru. V posledních kolech však Pardubičtí předvedli nevyrovnanost svých výkonů, když podlehli nejprve Karlovým Varům 2:3 v prodloužení a posléze 2:3 v Třinci. Své zaváhání napravili v neděli výhrou 4:1 nad Vsetínem. Kádr nedávno opustil útočník Lubina, který požádal o uvolnění do Jihlavy, kde bude hostovat do konce ledna.

Také v týmu Orlů, který ještě nepovažuje play-off za ztracené, došlo k dalším změnám. Po hráčích z NHL K. Rachůnkovi a Havlátovi se vedení rozhodlo uvolnit zkušené harcovníky Jána Pardavého a Tomáše Kucharčíka, z jejichž předchozí spolupráce ve Finsku měl tým těžit. Očekávání se však nenaplnila podle představ. První jmenovaný ve Znojmě odehrál celou loňskou sezónu a letos nastoupil k 18 zápasům, v nichž si připsal 9 bodů za pět gólů a čtyři asistence. Jeho kolega sehrál o jedno utkání méně a zaznamenal pouze čtyři přihrávky. O svém dalším působení nemají oba hráči ještě zcela jasno, Pardavý by ale měl zamířit do mateřského Trenčína, Kucharčík je v současné době nemocný. Vedení klubu také opustil sportovní manažer Dočekal, který o své budoucnosti zatím rovněž jedná.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER