Tipsport Extraliga - ne 2. 10. 2005
10. kolo
Kladno
0:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Znojmo podruhé v sezóně hrálo zápas bez branek

K l a d n o - Stejně jako ve 2. kole proti Karlovým Varům, tak i v utkání s Kladnem se Orlům nepodařilo vstřelit ani jednu branku a stejně tak soupeři. V prodloužení se rovněž stav neměnil, a tak si oba týmy připíší po jednom bodu. Bezzubí střelci, precizní obrany a především výborně chytající brankáři - to byly faktory, které zapřičinily to, že se diváci na stadióně trochu nudili, protože bez gólu to není ten pravý hokej. Rabat se netrefil už dva zápasy po sobě, za Znojmo svou třetí nulu v sezóně zaznamenal gólman <b>Jiří Trvaj</b> (foto).
Kladno nastoupilo do dnešního zápasu po televizní porážce od pardubického Moelleru, na druhou stranu se z hostů ze Znojma stala extraligová štika, která před dnešním zápasem okupovala třetí příčku tabulky. Domácí se museli obejít bez dlouhodobě zraněných Zajíce a Martina Frolíka, hosté na druhou stranu přijeli bez Chlubny a nachlazeného Ondřeje.

První třetina nepřinesla příliš mnoho šancí, ale už v první minutě Trvajovu pozornost v brance hostí prověřili společnými silami Martin Procházka s mladým Michaelem Frolíkem. Po chvilce fauloval Radim Bičánek a domácím se naskytla možnost první početní výhody, ale výrazněji branku Znojma ohrozil až deset vteřin před jejím vypršením tečí střely Libora Procházky opět Frolík. Hosté kontrovali nebezpečným výpadem Jakuba Krause, který ale Orct bezpečně kontroloval. Před Trvajem opět neuspěl ani osamocený Michael Frolík a na druhé straně přišla asi nejvážnější šance Orlů, kdy Beroun tečovanou střelou orazítkoval tyč. Při následném vyloučení Ludvíka se domácí prakticky ani nedostali do útočné třetiny.

Druhá třetina přinesla Orlům první přesilovou hru při vyloučení Martina Procházky, ale ani ti si výraznější tlak nevypracovali a Orct musel řešit jen střelu Mikulíka. Hra pokračovala bez výraznějších příležitostí, oba celky se soustředily na bezchybnou obranu. Kladno mělo v průběhu prostřední části hry třikrát možnost hry v početní výhodě, ale naložilo s nimi stejně jako s předešlými, tudíž bez efektu. Za zmínku stála snad jen střela juniora Tlustého z mezikruží a odvážný průnik Kally, ale tyto šance Trvaj s přehledem pokryl. V závěru třetiny se Orli také podívali do útočného pásma, ale Mojžíš a po chvíli ani Pucher na úspěch svých akcí pomýšlet nemohli, stejně jako asi nejlepší hráč v poli v dresu Orlů, Milan Mikulík.

Třetí část hry přinesla dvě možnosti kladenského Humla, které ale Trvaj včasným vyjetím zlikvidoval, na druhé straně se prezentoval střelou z kruhu Jiří Beroun. To už ale bylo prakticky vše, co stálo za zaznamenání. Orlům situace vyhovovala, taktika bezchybné obrany jim vyšla na výbornou. Bezradní Kladeňáci styl hry přijali, a tak zápas spěl k bezbrankové remíze. Poslední, kdo se s výsledkem pokusil něco udělat, byl kladenský obránce Špelda, ale jeho rána čtyři minuty před třetí sirénou jen zazvonila o vnější konstrukci Trvajovy branky. Na výsledném stavu zápasu nic nezměnilo ani pětiminutové prodloužení.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (Kladno): Sehráli jsme o tomto víkendu dvě velice těžká utkání a bohužel jsme nedali žádný gól. Dnes nám navíc chyběla síla, což se projevilo zvláště v přesilových hrách. Jinak utkání moc příležitostí nepřineslo, prakticky brankáře pomalu ani jedno mužstvo nepotřebovalo.

Jan Votruba (Znojmo): Podali jsme velice taktický výkon, měli jsme obavy z kladenských přesilových her, ale situaci jsme zvládli velmi dobře. Hráli jsme přece jen více dozadu, protože naše mužstvo zasáhla viróza. S bodem jsme však spokojeni.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 0 2
2 Martin Čakajík 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
12 Jiří Heš 0 0 0 0 0 4
45 Richard Jareš 0 0 0 0 0 2
26 Jakub Kraus 0 0 0 0 0 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 2
51 Milan Mikulík 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 2
80 Roman Němeček 0 0 0 0 0 2
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 0 0 0 0 0
79 Marek Uram 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 65 24 0 24 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER