Tipsport Extraliga - pá 4. 2. 2005
45. kolo
Znojmo
2:4
0:0, 0:3, 2:1
Kladno
1/3
2/3

Kladno rozhodlo o vítězství ve druhé třetině

Z n o j m o - Po první třetině byl stav nerozhodný a vše napovídalo tomu, že půjde o vyrovnaný zápas. V druhé dvacetiminutovce však Kladno nastřílelo Orlům tři branky a v podstatě rozhodlo o svém vítězství. Znojemští nepředváděli dobrý výkon, i když snahu jim nelze upřít. Kamenem úrazu bylo nevyužívání přesilovek, navíc při nich nestálo štěstí. Rabat získal potřebný náskok poměrně lacinými góly. Až v poslední části se domácí probudili a <b>Uram</b> snížil na 1:3. V závěrečné power play tentýž hráč upravil skóre na rozdíl jediné branky, Buldoci však stanovili konečnou podobu výsledku gólem do prázdné.
Úvod první třetiny přinesl nastřelenou boční tyč obou branek. Po chvíli mohlo Kladno po chybě znojemské obrany skórovat, ale Prusek byl připraven. Při vyloučení Špeldy se Orli v podstatě k ohrožení Orctovy klece nedostali, zato ve vlastním oslabení měl dobrou příležitost forčekující Uram. Znojmo bylo opticky častěji u puku, aktivní byl zejména Mikulík, který prověřil kladenského gólmana hned třikrát. Buldoci si však také vypracovali několik šancí, Pruska se snažili přelstít Kalla, Bílek a Horna. Poslední jmenovaný pak faulem oslabil svůj tým a největší šanci Znojma v další početní výhodě znamenala Kubošova dělovka do Orctovy masky. Gól však ne zcela zaplněná Hostan aréna v prvním dějství neviděla.

Zato ve druhé části viděli fanoušci branky hned tři, všechny však udělaly radost pouze hrstce kladenských příznivců. Hra sice nabrala větší spád a šance se střídaly na obou stranách, Znojmo však nevyužilo ani třetí přesilovku, i když Plášek nakonec po střele Bičánka puk za Orctova záda protlačil. Ovšem až po odpískání rozhodčího. Kladno se poprvé prosadilo v 28. minutě, když Prusek vyrazil kotouč jen před sebe, dojíždějící Gardoň ho rozhodil kličkou a zavěsil. Následně Orli nevyužili ani dvojnásobnou početní převahu, desetiminutový trest navíc obdržel i gólman Orct. A Rabat dvakrát trestal. Nejprve ve 32. minutě překonal Pruska Patera po asistenci svého dvojčete Procházky, o tři minuty později se hosté dostali opět do přečíslení, kterému však předcházel neodpískaný faul na ujíždějícího Erata. Mrázek vyčkal s přihrávkou a Horna už neměl problém zasunout kotouč za překvapeného Pruska. Orli protestovali, ale vykoledovali si pouze desetiminutový trest pro Tomana. Až do sirény působilo Znojmo trochu odevzdaným dojmem, nedařilo se jim založit útok ani kloudnou kombinaci.

Při vyloučení Blatného na začátku poslední třetiny měli Orli štěstí při akci Patery, který už Pruska překonal, ale pohotový Kuboš puk zastavil ještě před brankovou čarou. Domácím se potom ve 48. minutě podařilo snížit Uramem, který po chybě Orcta dotlačil kotouč za kladenského brankáře se štěstím asi na čtvrtý pokus. Vypadalo to, že se Znojmo trochu zvedlo, z následných akcí mohli skórovat Ludvík se Strakou, vlastního brankáře ohrozil nechtěnou tečí kladenský obránce Zeman. Při hře čtyři na čtyři v polovině třetiny měl jedinou šanci Toman, po návratu provinilců se do příležitostí dostali Němeček a Pucher s Uramem. I na jejich střely ale skvěle chytající Orct stačil. Více než minutu před koncem sáhlo Znojmo ke hře bez brankáře a Uram v 60. minutě snížil na rozdíl jedné branky. Rabat si však po novém vhazování definitivně pojistil vítězství trefou Kysely do prázdné klece.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Znojmo): Zlomový bod byl ve dvojnásobné přesilovce, kterou jsme nevyužili. Nedokážu pochopit, jak dokáže naše hráče psychicky rozhodit pískot diváků. Přesilovky máme poslední dobou špatný, to my víme, ale pokud diváci doma zapískají, tak na hráče padne deka a nejsou schopni nic odehrát. Uvidíme, jestli se s tím dá něco udělat, máme před sebou ještě sedm zápasů.

Zdeněk Müller (Kladno): Pro obě mužstva to bylo velmi důležité utkání. Hrálo se s velkým nasazením, rozhodla druhá třetina, kterou jsme vyhráli 3:0. Bylo pro nás důležité, že jsme přežili oslabení 3 na 5. V poslední třetině nás domácí dostali pod velký tlak, ale výsledek už jsme si pohlídali. Jsme spokojeni, protože dnešním vítězstvím jsme se přiblížili play-off.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
79 Marek Uram 2 0 0 2 -1 0
61 Martin Ambruz 0 0 0 0 0 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
21 Radim Bičánek 0 0 0 0 -2 0
11 Zdeněk Blatný 0 0 0 0 0 2
2 Martin Čakajík 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -2 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
28 Petr Kuboš 0 0 0 0 -2 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 -1 0
16 Milan Mikulík 0 0 0 0 0 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 1 0
33 Peter Pucher 0 1 0 1 -1 0
78 Josef Straka 0 0 0 0 -2 0
42 Ondřej Šmach 0 0 0 0 0 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 1 12
29 Marek Vorel 0 0 0 0 -1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
3 Martin Prusek 59 31 3 28 90.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER