Tipsport Extraliga - pá 19. 11. 2004
23. kolo
Znojmo
2:0
0:0, 2:0, 0:0
Vítkovice
1/3
2/3

Fotografie z utkání proti Vítkovicím

Z n o j m o - Bez pěti dnů trvalo Orlům měsíc, aby se mohli hřát pocitem z vítězství. Konečně se jim podařilo dobře rozehrané utkání dotáhnout do vítězného konce a čistým Vokounovým kontem ukázat, že tým bránit umí. I když osvědčení střelci branky nestříleli a již dlouho se čeká na gól Urama, Eliáše…, zdatně je nahradili mladí hráči Ludvík s I. Rachůnkem. Týmu to určitě dodá potřebné kuráže a zároveň odvahy nemilosrdně zlikvidovat ošklivou deku, která je kousala víc a víc.
První třetina na hokej příliš pohledná nebyla. Hra byla dlouhou dobu rozháraná, přelévala se ze strany na stranu a ani jeden ze soupeřů nebyl schopný založit kloudnou kombinační akci. Byla kouskována i častým vyhazováním na zakázané uvolnění nebo ofsajdy. Po vcelku nudném úvodu se začaly na obou stranách objevovat šance a brankáři Vokoun a Pinc se pomalu začali dostávat do varu. Orlům velmi dobře hrála druhá pětka s Eliášem, Ludvíkem a Eratem, která měla několik dobrých pokusů, pozadu však nezůstávaly ani ostatní formace. Vítkovičtí zahrozili několikrát Tomáškem, Hubáčkem nebo Padělkem. Oba strážci svatyní však byli vždy na místě. Menší převahu měli v prvním dějství hosté, avšak nevyužili dvě početní výhody, přičemž ta druhá byla rozpůlená přestávkou.

Orli se ubránili a po krátkém rozehrání začali předvádět atraktivní divadlo. V 26. minutě poprvé udeřili Ludvíkem, kterému poslepu přihrál Eliáš a vítkovický gólman ani nestačil zareagovat na střelu k levé tyči. V průběhu dalších minut musel Pinc vyřešit množství ošemetných šancí před svou brankou, když mohli z dobrých pozic a akcí zvýšit Pucher, Erat nebo Eliáš. Dobré pokusy měla celá první znojemská lajna vedená kapitánem Pucherem. Vokoun měl daleko méně zásahů, ale úplně bez práce také nebyl. Nádherná kombinace zavánějící gólem se pak zrodila opět na hokejkách druhého orlího útoku. Eliáš potáhl po pravém křídle a vyzval křížnou přihrávkou ke skórování Ludvíka, který ale nestihl dostat puk za Pince. O chvíli později znovu neuspěli Eliáš a Uram. Brankář Severočechů odolával, ale v 36. minutě byl krátký na střelu I. Rachůnka od modré, který vymetl pavučinu v horním rohu klece. Z drtivého tlaku už Znojmo před pauzou nic nevytěžilo, neboť muselo čelit dvěma oslabením.

Přesilová hra Vítkovic, která se opět přelila i do poslední třetiny, zůstala bez efektu. Znojmo se dobře bránilo a Vokoun předváděl výtečné zákroky. Důležitým okamžikem bylo to, že se Orli dokázali vymanit z úvodního tlaku, i když hosté pak neustále zkoušeli stáhnout dvougólové manko. Dva tresty jim pak sice trochu ubraly na elánu a domácí měli několik šancí. Erat ani Uram však před Pincem neuspěli. Znojemští v následujících okamžicích pozorně bránili a Vítkovice spoléhaly na rychlé brejky. Do nich se dostali Vůjtek a posléze Varaďa, jejich střely ale našel Vokoun ve své lapačce. Před koncem zápasu zvýšil hostující celek opět svůj nápor, ale Orli už svůj výsledek uhájili. Znojemský strážce svatyně udržel své druhé čisté konto v sezóně a se svými spoluhráči se mohl po šesti zápasech radovat ze tří bodů.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Znojmo): S psychologického hlediska to bylo pro nás pro všechny velmi důležité utkání. Věděli jsme, že nás čeká velmi silné mužstvo, které hraje zabezpečenou obranu už od středního pásma, a proto jsme začali i my tak. Byl to ze začátku dost opatrný hokej. Do druhé třetiny jsme stáhli hru na tři pětky, hlavně proto, abychom se dostali více do tempa a vytvořili si více šancí. Ve třetí třetině nás zbrzdilo to, že jsme udělali několik zbytečných faulů, ale výsledek už jsme udrželi. Bylo to hlavně tím, že jsme hráli zodpovědně dozadu. Dnes.

Miloš Holaň (Vítkovice): Začali jsme velice dobře v první třetině, ale totálně jsme propadli ve druhé třetině. Dostali jsme góla a naše hra se úplně propadla. Sice jsme se ve třetí třetině zvedli, ale soupeř už si výsledek pohlídal. Zklamali jsme v přesilových hrách, měli jsme příležitostí dost. Bez gólu venku nemůžeme pomýšlet na vítězství, i když přiznávám, že jsme do Znojma jeli s tím, že nějaký bod chceme urvat.

Trenérští asistenti Miloš Holaň a Jan Votruba na tiskové konferenci po zápase

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
81 David Ludvík 1 0 0 1 1 0
10 Ivan Rachůnek 1 0 0 1 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 1 0
21 Radim Bičánek 0 0 0 0 1 2
26 Patrik Eliáš 0 1 0 1 1 0
9 Roman Erat 0 1 0 1 1 0
17 Radek Haman 0 1 0 1 1 0
34 Tomáš Kucharčík 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 2
80 Roman Němeček 0 0 0 0 0 0
37 Zdeněk Ondřej 0 0 0 0 0 2
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 0 0 0 0 0
25 Karel Soudek 0 0 0 0 1 0
27 Milan Toman 0 1 0 1 1 2
79 Marek Uram 0 0 0 0 0 2
29 Marek Vorel 0 0 0 0 1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
92 Tomáš Vokoun 60 32 0 32 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER