Tipsport Extraliga - ne 2. 1. 2005
36. kolo
Vítkovice
4:3p
3:1, 0:1, 0:2 - 1:0
Znojmo
1/3
2/3

Pohádka se smutným koncem

O s t r a v a - Jako ve zlém snu si museli po první třetině připadat hokejisté týmu Znojemských orlů, když odcházeli do kabin za stavu 3:1 pro Vítkovice. Sice dokázali v úvodu utkání vstřelit první branku díky trefě <b>Erata</b>, o chvíli později už ale prohrávali o gól a v závěru třetiny dokonce o dva. Slávikovi v brance Znojma hra příliš nesedla a ani spoluhráči mu to neusnadňovali. Od druhé části ho vystřídal Přikryl. Jiskřičku naděje vykřesal kapitán <b>Pucher</b>, Orli ale nedokázali využít tři přesilové hry. Jejich snahu o vyrovnání zúročil až na začátku třetího dějství obránce <b>Čakajík</b> svým prvním gólem ve znojemském dresu. Následný tlak a vítkovický útlum ale Znojemští promarnili, a tak muselo rozhodnout opět prodloužení. Co čert nechtěl, domácí Irgl přece jen dokázal skvěle chytajícího Přikryla překonat.
Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a možná ještě dál, se hned od začátku utkání děly podivuhodné věci. Znojmo z první velké šance ve 2. minutě vytěžilo branku, když Erat obelstil vítkovickou obranu a zblízka v pádu překonal Pince, gól však musel potvrdit až videorozhodčí. Domácí vzápětí trefili břevno Slávikovy klece a už ve čtvrté minutě odpověděli Vůjtkovým blafákem. Ani vyrovnaný stav netrval dlouho a Vítkovice šly o minutu a půl později do vedení. Hulva po zpětné přihrávce Šebesty propálil chrániče znojemského gólmana. Orli se nepoložili, i když v následných momentech měli více šancí i prostoru na ledě Severomoravané. Slávika ohrozili Burger a dvakrát Turek, na druhé straně si na Pincovi vylámali zuby Rachůnek s Hamanem. Bývalý Orel Pavel Kumstát vzápětí jen těsně minul pravou tyčku branky hostí. V 16. minutě připravili Vítkovičtí Znojemským studenou sprchu v podobě třetí branky. Po kombinaci a střele Hulvy zasunoval do odkryté svatyně Šebesta. Slávik pak musel až do konce třetiny čelit několika dalším příležitostem ostravského komanda, ale udržel svůj tým ve hře.

I přesto ale po přestávce nastoupil v brance Znojma Přikryl. A podívaná pokračovala. Hosté sice nedokázali zužitkovat nabídnutou početní výhodu, i když měli několik šancí, po chvíli se však v útočném pásmu dobře zorientovali Pucher s Uramem a znojemský kapitán, ač tísněn, dokázal v 25. minutě Pince překonat. Po chybě znojemské obrany mohl skórovat Turek, ale minul. Orli evidentně ožili a v další přesilovce notně zaměstnávali vítkovického brankáře, ovšem bez znovu bez úspěchu. Pokusy obou mužstev pak většinou končily ve výstroji gólmanů nebo vedle branek; dostatek klidu a přesnosti neprokázali vítkovičtí Štefanka s Burgrem, na straně Znojma nedokázal po objetí klece zasunout puk k tyči Barus. A Orli ani do třetice nevyužili svou početní výhodu, domácí se dobře bránili. Posléze nebyli ve stejné situaci úspěšní ani hráči Vítkovic, kteří dokonce nechali s pukem uniknout Urama. Ten ale na Pince nevyzrál, a tak se do šaten odcházelo za stavu 3:2.

Po návratu obou celků na led však toto skóre dlouho nevydrželo. Znojmo vstoupilo do třetí dvacetiminutovky aktivněji a Pinc se musel ohánět. Ve 43. minutě ale nestačil na přesnou střelu Čakajíka do pravého horního růžku své brány. Orli v tlaku nepolevili a svým soupeřům pekelně zatápěli. Uram a dvakrát Rachůnek ovšem mířili jen do připraveného strážce vítkovické svatyně. Přikryl si poprvé ve třetí třetině sáhl na puk až po uplynutí deseti minut. Vítkovice se mohly zvednout při vyloučení Němečka, svou druhou přesilovku v utkání ale znovu sehrály trochu laxně. V jejím závěru se Irglovi nepodařilo nachytat Přikryla. Obě mužstva potom chtěla mermomocí strhnout vedení na svou stranu, avšak ani Turek s Irglem a Míkou, ani Vorel s Tomanem to nedokázali. V cestě jim stáli buď Pinc, nebo Přikryl. Utkání tak dospělo k prodloužení, pro Orly už šestému v řadě.

I když měli v nastaveném čase více akcí hosté, jmenovitě Mojžíš, Bičánek a Pucher, Vítkovickým stačila nepozornost znojemské obrany k tomu, aby Hubáček přihrál Irglovi, který si s pukem věděl rady a usměrnil ho do horní síťky za Přikryla. Znojemským orlům se po smůle v úvodu nepodařilo udržet nabyté štěstí a vezou si domů pouze bod. Zatroubila siréna a vyprázdnila se aréna.

Ohlasy trenérů

Vladimír Vůjtek (Vítkovice): Povedl se nám úvod, ale od druhé třetiny už jsme tahali za kratší konec. Znojmo výborně bruslilo, bylo vynikající ve hře jeden na jednoho a my jsme díky tomu dělali fauly. Z toho pak pramenila převaha soupeře. Nakonec jsme museli být spokojeni, že jsme ubránili remízu 3:3. V prodloužení se nám podařilo vsítit čtvrtý gól a ze série tří zápasů na domácím ledě jsme vytěžili osm bodů.

Miloslav Hořava (Znojmo): Nevyšla nám první třetina. Začali jsme vlažně, domácím jsme nestačili a prohráli ji 1:3. Pak už jsme hru srovnali a nakonec trochu šťastně dosáhli na remízu. V prodloužení už to bylo o tom, kdo udělá chybu. Dopustili jsme se jí my a Vítkovice po ní rozhodly o vítězství.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
2 Martin Čakajík 1 0 0 1 1 0
9 Roman Erat 1 0 0 1 1 0
33 Peter Pucher 1 0 0 1 -2 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 -1 2
19 Václav Benák 0 0 0 0 -2 0
21 Radim Bičánek 0 1 0 1 -1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 1 0
22 Tomáš Hradecký 0 0 0 0 -1 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 -1 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 0
16 Milan Mikulík 0 0 0 0 1 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 -1 2
37 Zdeněk Ondřej 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 1 0 1 0 0
10 Ivan Rachůnek 0 0 0 0 1 0
27 Milan Toman 0 1 0 1 1 0
79 Marek Uram 0 1 0 1 -2 0
29 Marek Vorel 0 1 0 1 1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
32 Petr Přikryl 44 24 1 23 95.8 0 0
35 Robert Slávik 20 14 3 11 78.6 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER