Tipsport Extraliga - út 12. 10. 2004
8. kolo
Slavia
4:2
0:0, 2:1, 2:1
Znojmo
1/3
2/3

Orlům se nepodařilo zvednout ze spodních pater tabulky

P r a h a - Ani Znojmo nedokázalo připravit Slavii o domácí neporazitelnost, i když dohrávka osmého kola začala pro Orly příznivě. Na začátku utkání si dokázali vytvořit slibné šance a ve druhé třetině se jim podařilo otevřít skóre utkání, když využili přesilovou hru brankou <b>Pardavého</b>. Slavia ale využila chyb ve hře znojemského mužstva a během druhé třetiny se dostala dvěma brankami do vedení. O vyrovnání stavu se postaralo osvědčené duo Pucher - Uram, když <b>Uram</b> z pozice mezi kruhy poslal puk mezi Fraňkovy betony. Následná ofenzíva Orlů však své plody nepřinesla a byla to opět Slavia, která si dvěma šťastnými góly připsala plný bodový zisk.
Znojmo Slavii do tradičního úvodního náporu nepustilo a od úvodního vhazování bylo jasné, že do Prahy nepřijelo jen bránit. Hosté byli zpočátku dokonce aktivnější, časté přerušování však hrálo v jejich neprospěch. První gólovou příležitost tak přinesla až 7. minuta - nejprve ujel po křídle Havlát, vzápětí se na druhé straně v obdobné pozici ocitl David Hruška. V zakončení sice slávistický útočník úspěšný nebyl, ale vynutil si faul vracejícího se Havláta. Slavii se však přesilovka nevydařila.

Znojemští hráči dělali svým hbitým pohybem Pražanům evidentně problémy. V 10. minutě putoval na trestnou lavici Sup a Orlům se tak naskytla první přesilovka. V ní měl na holi gól Uram, který stál zcela sám před Fraňkem, ovšem gólman domácích ve svém postoji žádnou skulinku nenechal. Na začátku 14. minuty bylo horko pro změnu na druhé straně. Jako blesk z čistého nebe se objevil před Vokounem Pálffy a brankáře Znojma zachránilo břevno.

O dvě minuty později se blýskl pěknou individuální akcí Kadlec, jenž na sebe vzal roli falešného útočníka, bohužel pro domácí ani jeho střela, ani dorážka Kopeckého za Vokounovými zády neskončila. Za další minutu si na gólmanovi hostí vylámal zuby Vlasák. Z protiútoku rezultovala šance Urama, ani on však nebyl úspěšný. Nejblíže ke gólu byli domácí v poslední minutě první části. Vlasák již dokonce Vokouna překonal, ale kotouč projel podél brankové čáry a než se k němu stihl dostat Stümpel, odpálil ho znojemský bek do bezpečí. Po dvaceti minutách tedy platil bezbrankový stav.

Prostřední dějství začala aktivněji Slavia. Nejprve se Duda pokoušel překvapit Vokouna zpoza brány, o chvíli později se do zakončení dostal opět Kadlec. Pak však přišlo vyloučení Supa a to nápor svěřenců trenéra Růžičky zbrzdilo. Navíc hosté přesilovku využili. V čase 26:50 nahodil Havlát puk před branku a od jednoho z dvojice Dlouhý - Pardavý se puk odrazil za brankovou čáru. Gól byl připsán nakonec Pardavému.

Ve 29. minutě měl na hokejce vyrovnání Dlouhý, jenže skákavou přihrávku spoluhráče nezpracoval a následoval opět nebezpečný protiútok v podání Marka Urama. Slavia se vyrovnání dočkala až v čase 32:13. Martinec naservíroval křížný pas Supovi, který před sebou měl zcela odkrytou branku.

Zápas se poté proměnil v boj o každý centimetr ledu. Důkazem toho byl souboj Havláta a Kloučka, po němž museli oba aktéři usednout na dvě minuty na trestnou lavici. Hra čtyři na čtyři nakonec svědčila více Slavii. V 38. minutě vystřelil ze střední vzdálenosti Graňák a jelikož měl Vokoun zakrytý výhled, skončil puk za jeho zády. Tento moment znojemský brankář neunesl a sekl protihráče přes nohy, za což si vysloužil dvě minuty. Trest za něho odseděl Plášek. Příliš klidně se mu však nesedělo, protože jeho spoluhráčům bylo v obranném pásmu pořádně horko. Kritické chvíle Orli nakonec přečkali a po dvou třetinách tak prohrávali "pouze" o jednu branku.

Závěrečná dvacetiminutovka začala v rychlém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu, až na přležitosti Vlasáka a Hrušky však situace před brankami příliš nebezpečné nebyly. Nejinak tomu bylo i v 48. minutě, která znamenala vyrovnání. Z nenápdané akce Puchera se zrodila přihrávka na Urama, který pohotovou střelou překvapil Petra Fraňka. Oba týmy se ovšem s nerozhodným výsledkem nehodlaly smířit. V 56. minutě spustila před Fraňkem kolotoč Eratova útočná formace a Franěk se měl co ohánět. Rozuzlení nakonec přišlo pět minut před koncem. Po nepřehledné situaci před Vokounem se dostal k puku Antoš, před kterým již nestála žádná překážka. V 59. minutě pak po dalším závaru před gólmanem hostí pojistil výhru Slavie střelou vleže David Hruška. Orli sice zkusili ještě hru bez brankáře, ale tak zkušený tým jako je Slavia si již vítězství nemohl nechat vzít.

Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (Slavia): Bylo to zajímavé utkání s šancemi na obou stranách. My jsme zvládli závěr díky většímu důrazu v předbrankovém prostoru.

Leoš Zajíc (Znojmo): Nepodali jsme špatný výkon, ale nemůžeme vyhrávat, když děláme takové hrubé chyby. Naše vyloučení ve druhé třetině byla úplně zbytečná. Pak jsme dotáhli na 2:2 a při úniku dvou hráčů si vjedeme do ofsajdu. Před rozhodujícím gólem se nám puk zamotá před brankou a dorážejí dva hráči. Naše zápasy mají v poslední době bohužel stejný vývoj. Ale máme zkušené mužstvo a určitě to zlomíme.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
89 Ján Pardavý 1 0 0 1 -2 0
79 Marek Uram 1 0 0 1 -1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 -1 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 -2 0
21 Radim Bičánek 0 0 0 0 -2 0
26 Patrik Eliáš 0 0 0 0 0 12
9 Roman Erat 0 1 0 1 -1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
24 Martin Havlát 0 1 0 1 0 4
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
37 Zdeněk Ondřej 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 1 0 1 -1 0
23 Karel Rachůnek 0 0 0 0 0 0
42 Ondřej Šmach 0 0 0 0 0 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 -2 0
29 Marek Vorel 0 1 0 1 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
92 Tomáš Vokoun 0 0 0 0 0 2
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER