Tipsport Extraliga - út 28. 12. 2004
34. kolo
Slavia
4:5p
1:1, 3:1, 0:2 - 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Nevídaný obrat v Sazka Areně

P r a h a - Utkání proti favorizované Slavii Orli dokázali dotáhnout až ke zisku dvou bodů za výhru v prodloužení. Zápas se ale pro Znojmo vůbec nevyvíjel dobře. V průběhu druhé třetiny prohrávalo o tři branky, ale závěrečným náporem a úspěšnou power play si dokázalo vynutit prodloužení, které ukončil po dvou a půl minutách Beránek vlastním gólem. Kapitán Orlů <b>Peter Pucher</b> si připsal čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence. Tři body získal při svém předposledním utkání ve znojemském dresu Patrik Eliáš. <p>
Slavia nevstoupila do utkání nejlépe. V úvodu pustila Znojmo dvakrát do samostatného nájezdu na Fraňka. Ve 3. minutě se řítil na gólmana domácích Barus, o minutu později se podobná příležitost naskytla Eratovi. V obou případech hráče hostí Franěk vychytal. Skóre se tak poprvé měnilo na druhé straně. Na konci 5. minuty nepokryla znojemská obrana důrazného Hrušku, který nadvakrát protlačil puk za Přikrylova záda. Po klidnější fázi hry znovu zahřmělo až v 11. minutě. Do dobré střelecké pozice se dostal Stümpel, ale přetavit v gól ji nedokázal. Orli od začátku dávali najevo, že do Prahy přijeli útočně naladěni. Ve 12. minutě to dokumentovala kolotočem před Fraňkem Pucherova útočná formace. Další varování vyslal domácím Eliáš, který opět zůstal zcela sám před Fraňkem. A jednalo se o varování poslední. V době, kdy na trestné lavici seděl Benák, nechali slávisté opět ujet Eliáše, který se tentokrát nemýlil. Na světelné tabuli v tu chvíli svítil čas 15:41. Znojmo po vyrovnání ještě více ožilo a obrana Slavie nevěděla, kam dřív skočit. Dvě minuty před přestávkou se po faulu Supa navíc museli domácí bránit ve čtyřech. Orlům však početní převaha příliš nevyšla, a tak po dvaceti minutách byl stav nerozhodný.

Slávisté se z chyb v první třetině asi příliš nepoučili, neboť ve 22. minutě dali opět příliš prostoru Pláškovi a byl z toho opět málem gól. Chybu napravili tím nejlepším způsobem o minutu později. Tomica přihrál do tandemu Vašíčkovi a ten našel mezeru mezi Přikrylovými chrániči. Domácí ovšem záhy o své vedení málem přišli, když rozhodčí poněkud přísně vyloučil Pálffyho za napadení. V přesilové hře byl blízko k vyrovnání Pucher, rychlou akci na jeden dotek však zakončil nepřesně. Další nepříjemný moment si způsobil sám brankář Franěk, jenž nedokázal zkrotit neposednou Eliášovu střelu a nabídl tím dotírajícímu soupeři možnost dorážky. Naštěstí pro domácí stačil puk včas zalehnout. V polovině zápasu udeřila opět Slavia. Vlasákovu střelu vyrazil Přikryl do míst, kde číhal Josef Vašíček, který sklepl kotouč ze vzduchu do sítě. Navíc o půl minuty později oslabil hosty Toman a před Znojmem stála hrozba přesilovky domácích. Šestnáct sekund před vypršením Tomanova trestu našel Beránek před brankou osamoceného Davida Hrušku, jenž efektně z otočky překonal Přikryla a vyhnal ho z branky. Do brankoviště se tak postavil Robert Slávik. Ve 34. minutě se dostalo Znojmo zpět do zápasu. Pucher prokličkoval obranou Slavie a svou akci vyšperkoval bezchybným blafákem. Tříbrankové vedení mohl vzápětí vrátit Pražanům Pálffy, jenže na rozdíl od Puchera mu blafák nevyšel. I tak mohla jít Slavia před závěrečným dějstvím do kabin spokojenější.

Slavia nastoupila do třetí třetiny s defenzivní taktikou a to se jí nevyplatilo. Ve 45. minutě po velkém závaru před brankou a zákroku jednoho z obránců, který zaskočil za již překonaného Fraňka, ještě celou situaci ustála, ale ve 48. minutě domácí gólu již nezabránili. V přesilové hře předvedli krásnou kombinaci Eliáš s Eratem a druhý jmenovaný střílel do prázdné brány. Slávisté se pak ještě více stáhli do obrany, často vyhazovali na zakázané uvolnění, z čehož vzešlo mnoho vhazování před Fraňkem. Horké chvíle na obou stranách přinesla 58. minuta. Nejprve odmítl vyrovnání Uram, hned nato na protější straně naložil stejně s možností definitivně rozhodnout Vašíček. Orli tak mohli sáhnout k poslední možnosti, odvolání brankáře. Šestnáct sekund před koncem se dočkali přece jen vyrovnání. Eliáš od mantinelu přihrál před brankou stojícímu Uramovi, který zavěsil pod víko a rozradostnil početnou část fanoušků hostí.

Rozuzlení tedy mělo přinést až prodloužení. A bylo to nakonec Znojmo, které se radovalo z bodu navíc. V čase 62:28 vystřelil Pucher, Franěk nedostal kotouč zcela pod kontrolu a dojíždějící Beránek si ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Tím "dokonale" korunoval ztracené vítězství a dva body.

Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (Slavia): Utkání se mi jen velmi těžko hodnotí. Takové mužstvo, jaké máme, by už mělo vedení 4:1 zvládnout. Bohužel jsme brzy inkasovali druhý gól a znovu jsme se zejména ve středním pásmu dopustili řady fatálních chyb. Znojemští měli už v úvodu řadu vyložených příležitostí, ale v první třetině nás podržel brankář Franěk. Duda nehrál, protože se nevešel do sestavy.

Jan Votruba (Znojmo): Začali jsme dobře, zodpovědně jsme bránili střední pásmo a měli i šance, ale ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak a soupeř nás potrestal. Za stavu 1:4 nám už asi málokdo věřil, nicméně mužstvo bojovalo a kolektivním výkonem jsme nakonec strhli vítězství na svoji stranu. Přikrylovi jsme tentokrát dali v brance důvěru, protože byl z první ligy rozchytaný a počínal si v ní dobře.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
33 Peter Pucher 2 2 0 4 1 0
26 Patrik Eliáš 1 2 0 3 1 0
9 Roman Erat 1 0 0 1 0 0
79 Marek Uram 1 1 0 2 2 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 0 2
21 Radim Bičánek 0 0 0 0 1 0
2 Martin Čakajík 0 1 0 1 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 1 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 -1 0
16 Milan Mikulík 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 1 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 1 0
37 Zdeněk Ondřej 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 1 0 1 0 0
10 Ivan Rachůnek 0 0 0 0 -1 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 -1 2
29 Marek Vorel 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
32 Petr Přikryl 33 22 4 18 81.8 0 0
35 Robert Slávik 29 13 0 13 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER