EBYSL - po 6. 2. 2017
25. kolo
Znojmo
10:1
5:1, 5:0, 0:0
Innsbruck
1/3
2/3

Report ze zápasu ZNO vs. INS (10:1)

Už od úvodu zápasu bylo jasné, kdo bude v utkání dominovat. Orli se velmi rychle ujali kotouče a hned po úvodním buly začali nebezpečně okupovat prostor před Huberem. Ten překvapen počátečním tlakem domácího celku podlehl hned první ostré střele. Bronislav Fruhwirt objel hostující klec, usadil se na vrcholu levého kruhu a pustil se do střely. Puk pak prosvištěl kolem lapačky hostujícího brankáře rovnou do sítě. Domácí se i nadále zdržovali s kotoučem na holích v útočném pásmu a než se hostující brankář stihl vzpamatovat z první branky, znovu lovil touš ze své svatyně. Bronislav Fruhwirt dojel kotouč u zadního mantinelu a poslal jen na hůl Davida Janáse. Ten se svým pokusem o překonání hostujícího brankáře neuspěl. Hned za ním ale najížděl Vladimír Oščádal, který se odraženého puku ujal, a hbitě jej dorazil za Huberova záda.

Orlům ale dvou brakový náskok nestačil, a o malou chvíli později znovu překvapili hostujícího brankáře. Na svou předchozí branku navázal Vladimír Oščádal, jenž prudkou střelou mezi betony zvýšil náskok červenému družstvu již na tři branky. Trenér rakouského celku pak na tuto tvrdou ránu reagoval výměnou maskovaných mužů mezi třemi tyčemi. Namísto Reného Hubera se vydal na led čelit znojemským střelcům Mauritz Merra. Hosté za sebou měli teprve necelých pět minut hry.

Innsbruck poté mírně přidal na aktivitě, přesto se však ve srovnání se orlí letkou puku téměř nedotkl. Nová tvář v brankovišti ale Znojemským ze začátku dělala trošku problémy. Další gól tak byl k vidění až ve třinácté minutě. Přesto si však mladí Orli stihli jen v polovině první třetiny vybojovat velmi pohodlný náskok. Oščádal vyvezl kotouč do útočného pásma a po přejezdu přes modrou čáru volil přihrávku na Bronislava Fruhwirta, jenž střelou z levého kruhu Merra prostřelil. Hosté měli na ledě potíže. Kdykoliv se snažili probojovat ven ze své třetiny, Jihomoravané si je vždy pohlídali a nedovolili jim vyjet dál, než ke středovému kruhu.

Innsbruck se ale neodbytně dobýval ven z pásma tak dlouho, až znojemští polevili. David Riley alespoň mírně snížil náskok, který si svěřenci Miroslava Vybírala v průběhu úvodního dějství vytvořili - 4:1. Domácí ale měli pro hosty připravenou rychlou odpověď. Sotva se vhodil puk na ledovou plochu, ujal se jej v levém kruhu Michal Kruckovyč, jenž zakončoval kolem vyrážečky hostujícího brankáře rovnou do sítě. Chvíli po té ještě zahrozil Oščádal, Merry si už ale žádnou další změnu skóre do konce první třetiny nedovolil.

Druhá třetina nezačala nijak jinak, než brankou ze strany domácího celku. Bronislav Fruhwirt slavil hattrick. Obdržel přihrávku těsně před Merru, rychle se u brány ve shluku hráčů zorientoval a kolem betonu dokázal propasírovat puk až za brankovou čáru. Po malém výletu hostů do útočného pásma už se ale utkání zase odehrávalo v režii domácího celku. Oščádal s Janásem se ocitli v situaci dva na jednoho. Druhý jmenovaný poslal puk svému spoluhráči, jenž se snažil zakončovat, jeho pokus si ale hostující brankář dokázal pohlídat. Dvojici útočníků ale mezitím dojel ještě Martin Kosnar, který využil toho, že Merra musel kvůli předchozímu zákroku vyjet z brány a zanechal tak velkou část své klece odkrytou. Pro znojemského střelce pak nebyl problém zamířit do nehlídaného prostoru – 7:1.

Hra se poté na chvíli pozastavila, protože sudí signalizovali trest na hostující straně. Ten domácí po minutovém souvislém tlaku proměnili v další gól. David Janás poslal krásnou přihrávku od zadního mantinelu do prostoru mezi kruhy, kde stál připravený Lukáš Zmeškal. Ten tak svým zásahem poslal Orly již do sedmibrankového náskoku. Poté se situace obrátila a byli to domácí, kteří si zahráli oslabení. Ani přes výhodu jednoho muže v poli se ale Innsbrucku příliš nedařilo. Znojemští dobře hlídali své pásmo a i přes vlastní nevýhodu trávili čas s pukem na holi před hostující klecí.

Třicátá čtvrtá minuta pak opět přinesla radost na domácí střídačce. Vladimír Oščádal po vzoru Bronislava Fruhwirta také oslavoval třetí branku v utkání. Z vrcholu levého kruhu poslal puk do sítě skulinkou mezi betony rakouského maskovaného muže. To ale stále nebylo vše, co utkání proti Innsbrucku nabídlo. Ještě před zazněním závěrečné sirény ohlašující konec druhé části, se síť v hostující brance rozvlnila znovu. Martin Kosnar vyhrál buly v útočném pásu a jakmile se jeho hokejka setkala s pukem, byl z toho další gól. Kotouč se prudce odrazil od horní tyčky a zaplul za záda nepřipraveného brankáře – 10:1.

Společně s novou třetinou se také ve znojemské kleci objevila čerstvá síla. Dominika Geržu mezi třemi tyčemi vystřídal mladý Jan Křivánek. Náskok, který si Orli vytvořili v dosavadním průběhu utkání, byl už příliš velký na to, aby jej Innsbruck dokázal smazat. Ani domácí už na ledě nikam nespěchali, čímž zápas nabral zcela jiné tempo. Většina závěrečné třetiny se nesla v duchu častého vyhazování kotouče. Hosté vyháněli domácí z jejich pásma tím, že neustále vyhazovali touš na druhou stranu ledové plochy. Ke konci celého utkání sice ještě bylo k vidění několik slibných akcí, výsledek se už ale nezměnil.

Ohlasy trenérů

Miroslav Vybíral (Znojmo): Jsem rád, že jsme na včerejšek navázali a že jsme to utkání rozhodli velmi rychle. Mohli jsme dát příležitost i našemu mladému brankáři. Chci klukům za tento výkon poděkovat, byl to pěkný, kombinační hokej a divákům se musel líbit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
83 Bronislav Fruhwirt 3 2 0 5 4 0
17 Vladimír Oščádal 3 4 0 7 7 0
88 Martin Kosnar 2 1 0 3 3 0
26 Michal Kruckovyč 1 4 0 5 7 0
12 Lukáš Zmeškal 1 0 0 1 0 0
55 Zdeněk Brabec 0 0 0 0 0 2
20 Patrik Bulín 0 0 0 0 0 0
16 Michal Fruvirt 0 0 0 0 2 0
71 Vojtěch Hrubý 0 0 0 0 4 0
3 David Janás 0 6 0 6 8 0
22 Vojtěch Konečný 0 1 0 1 1 0
44 Jiří Kuntoš 0 0 0 0 0 0
91 Radek Niederhafner 0 0 0 0 1 0
78 Martin Peří 0 0 0 0 2 0
6 Peter Pucher 0 0 0 0 2 0
98 Jonáš Růžička 0 0 0 0 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
46 Dominik Gerža 40 14 1 13 92.9 0 0
2 Jan Křivánek 20 3 0 3 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER