Tipsport Extraliga - ne 14. 3. 2004
ČF7
Znojmo
2:3sn
2:1, 0:1, 0:0 - 0:0
Slavia
1/3
2/3

Fotografie z posledního zápasu sezóny 2003/2004

Z n o j m o - Druhý den po posledním zadunění mantinelů ve znojemské Hostan aréně jakoby symbolicky vstoupilo do města jaro. Skončil hokej, roztály poslední zbytky sněhu, teplota se vyšplhala na příjemné hodnoty nad nulou a i sluníčko již vykouklo, aby pohladilo svými paprsky duše smutných znojemských hráčů a příznivců. Poslední fotografie se vrací k bojům, potu ale i zklamání a hořkosti z vyřazení z play-off. I přes porážku sklidili Orli dlouhé a zasloužené ovace celé arény a mohli odejít se vztyčenou hlavou jako praví bojovníci.
Do zápasu nastoupili Znojemští orli se třemi pětkami, neboť ve stavu zraněných jsou útočníci Procházka, Erat a Mikulík. Slavia poslala do hry čtyři formace. Téměř zaplněná znojemská Hostan Arena viděla od začátku útočný hokej a více práce měl v úvodu brankář Duba, když na jeho vrátka bušili vyhlášení střelci hostí. Po zakřiknutém začátku se ke slovu dostali i Znojemští a v 7. minutě Barus nejprve nahodil puk na Fraňka, který vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Slavii gól nerozhodil a za dvě minuty už bylo srovnáno, když v přesilovce propasíroval puk za Dubu Vondrka. Ten o chvíli později fauloval, a tak přišla odplata z hole Puchera, který po předchozí Uramově střele objel branku a zasunul do prázdné. Druhá polovina třetiny byla rozdrobena sérií vyloučení na obou stranách, neboť se na ledě přiostřilo, ale oba brankáři už před přestávkou změnu skóre nedovolili.

Nástup do druhého dějství byl pomalejší, protože hráči obou mužstev nechali v první třetině na ledě hodně sil. Po chvíli ale Dubu, který mnoho neviděl, prověřil Novák, na druhé straně měl dva pokusy Beroun. Následné oslabení Orli ještě přestáli, v 25. minutě však přišel sporný gól, který přinesl vyrovnání. Jeho střelec Sup stál sice oběma nohama v brankovišti, ale puk se tam dostal o zlomek vteřiny dříve, proto rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím branku uznal. To Slavii trochu zvedlo, ale sudí ani v této třetině nenechali píšťalky odpočinout. Hra byla na pohled vyrovnaná, i když Franěk čelil atakům domácích o něco častěji než Duba. Necelých pět minut před pauzou dostal desetiminutový osobní trest slávistický kapitán Beránek, což bylo pro jeho mužstvo citelné oslabení. Orli však jeho absence nedokázali využít.

Trest pokračoval i na začátku třetí třetiny, ale obrana Pražanů byla téměř neprostupná a hostující celek dobře narušoval kombinace Znojma už v samém zárodku. Bojovalo se o každý metr ledu. Dobré příležitosti si vypracovaly všechny tři znojemské řady, ale bez úspěchu. Na ledě se odehrávalo velké množství osobních soubojů, Beroun byl vyloučen na 4 minuty na sporný faul na Houdka, ale vzápětí se provinil i Kadlec. Orli se snažili na Fraňka vyzrát, většinou však nastřelovali pouze jeho betony a jejich přihrávky, které by vedly k dobrým kombinacím, často neměly „oči“. Závěr třetiny už byl opatrný a oba týmy se chystaly na prodloužení.

V něm se odehrálo plných deset minut a oba týmy hrály tradičně se čtyřmi muži v poli. Soupeři se nejprve oťukávali, ale pak již přišlo několik pokusů na obou stranách kluziště. Dobrou střelu na Fraňka vyslal Barus, po Kadlecově ráně se puk odrazil před Dubovu branku a ten vleže na břiše stihl sebrat hokejkou Tomicovi dorážku. Několik slávistických střel mířilo vedle klece, na druhé straně mohl rozhodnout v 68. minutě po úniku Plášek, ale jeho střela šla rovněž mimo. V závěru prodloužení byli domácí sice střelecky aktivnější, ale bez efektu.

Samostatné nájezdy jelo pět hráčů z každého týmu, pokud by po této sérii zůstal nerozhodný stav, hrála by se náhlá smrt. Vůbec první nájezd na Dubu jel slávistický ostrostřelec Sup, ale znojemský gólman vykryl, na protější straně si s Pláškem poradil Franěk. Ve druhé sérii neuspěl Beránek, zato Pucher proměnil. Následovala úspěšná trefa Martince, zatímco Tomana Franěk vybruslil a stav byl 1:1. Rozhodující nájezd proměnil Klepiš, po něm Pardavý nedal, stejně jako slávistický bek Kadlec. Poslední naději měl kanonýr Orlů Uram, ale Franěk byl úspěšnější. Slavia po vyrovnané sérii postoupila do semifinále, v němž se v derby utká se Spartou.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Znojmo): O vítězství Slavie rozhodlo větší štěstí při samostatných nájezdech. Chtěl bych ocenit výkon našich hráčů a jejich příkladnou bojovnost. Je škoda, že se nám v době naší herní převahy nepodařilo vstřelit branku. Hráče na samostatné nájezdy jsme určili společně s trenéry Kastnerem a Skrbkem už dopředu.

Jiří Kalous (Slavia Praha): Jsme velmi rádi, že se nám podařilo zvítězit. Musím ocenit ale vynikající výkon Znojma, které bylo po celou sérii vyrovnaným soupeřem. Přálo nám více štěstí. Mnohdy bylo Znojmo i hokejovější, ale štěstí se obrátilo k nám. Myslím si, že naše druhá branka byla regulérní.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
36 Miroslav Barus 1 0 0 1 1 0
33 Peter Pucher 1 1 0 2 1 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 0 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 6
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
37 David Havíř 0 0 0 0 1 0
21 Tomáš Hradecký 0 0 0 0 0 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 0 2
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
55 Igor Rataj 0 0 0 0 0 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 0
25 Karel Soudek 0 1 0 1 1 4
27 Milan Toman 0 0 0 0 0 4
79 Marek Uram 0 2 0 2 1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 70 38 3 35 92.1 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER