Tipsport Extraliga - út 17. 2. 2004
48. kolo
Znojmo
3:1
2:0, 0:0, 1:1
Plzeň
1/3
2/3

Orli porazili Lasselsberger díky přesilovkám

Z n o j m o - Dvě využité přesilové hry v první třetině v podstatě rozhodly o tom, že si soupeř z Plzně neodvezl ze Znojma ani bod. V obou případech byl úspěšný obránce <b>Havíř</b>. V druhém dějství se hra trochu přiostřila a gólman hostí Málek udržel svůj tým při nadějích. Hned po přestávce vlétli Západočeši na led zostra a Andrašovský se postaral o jejich jediný gólový úspěch rovněž v početní výhodě. Uklidňující třetí gól Orlů vstřelil <b>Ludvík</b>, tentokrát při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.
Pod dohledem dvou hlavních arbitrů a bez brankových rozhodčích se hrálo první z pěti posledních utkáních základní části. Očekávané nasazení Plzně, která bojuje o šanci postoupit do play-off, se zpočátku utkání neprojevilo. Hra byla více na holích domácích Orlů a ti si vytvářeli větší tlak. Málek v bráně prokazoval své kvality reprezentačního brankáře a odolával střelám znojemských hráčů. Ohrožovat Dubovu klec se dařilo Plzeňským jen sporadicky a během první třetiny tak znojemský gólman příliš práce neměl. Největší šanci měli hráči Lasselsbergeru v 8. minutě při přečíslení tři na dva, kdy M. Straka ale umístil svoji střelu jen do Dubovy náruče.

Na první znojemskou údernou formaci nasadili trenéři Plzně čtvrtou „bourací“ řadu, která ale nedokázala eliminovat kombinace zkušených znojemských hráčů. Skóre zápasu se otevřelo ve 14. minutě. Znojmu se podařilo využít přesilovku brankou Havíře, který zužitkoval ideální přihrávku od Puchera ranou nad Málkovu lapačku. A podobný scénář nabídli Znojemští před koncem první třetiny, kdy opět v přesilové hře Havíř překonal plzeňského brankáře gólem z kategorie šťastných. Puk vystřelený od modré velkým obloučkem, několikrát tečován, připlachtil až za bezmocného Málka.

Ostrý vstup Plzeňský do druhé třetiny ukázal, že se chtějí o zisk bodů poprat. Přidali v bruslení, důrazu a nasazení a síly na ledě se vyrovnaly. Hra přidala na tempu, které ale od poloviny druhé části hry kouskovala častá vyloučení na obou stranách. Plzeň se snažila překvapit Znojmo brejky, to ale svojí účelnou hrou dokázalo jejich snahu potlačit. Oba brankáři zvládli na sto procent snahy protivníků a jejich konto zůstalo v druhé třetině bez poskvrny.

V početní výhodě nastoupili hosté do poslední části hry a již po třiceti vteřinách dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Dobroň poslal od modré puk do skrumáže před Dubou a několikrát tečovaný puk skončil po poslední změně směru Andrašovským za zády znojemského gólmana. Na chvíli tak Plzeň vzala Znojmu vítr z plachet, ale využít toho nedokázala. Po obdržené brance působilo domácí mužstvo mdlým dojmem a z letargie je dostal ve 48. minutě úspěšný zásah Ludvíka do plzeňské svatyně. Chladnokrevně udělal kličku, vyjel si do středu a nedal Málkovi šanci přesnou ranou do levého horního rohu branky. Necelé dvě minuty na to mohl skóre domácích ještě zvýšit Rataj, když svoji tvrdou ránu poslal do Málkovy tyče.

V posledních minutách hry se zaskvěl několika zákroky Málek. Nejdříve se nenechal nachytat „ťukecem“, který před ním rozehráli Plášek, Ludvík, Pardavý a pak předvedl zákrok na hranici lidských možností. Po tvrdé střele na lapačku, kterou vyslal Barus, se k odraženému puku dostal Erat a doklepával do zcela odkryté branky. Málek však prokázal hbitost svých nohou a na poslední chvíli postavil puku do cesty svůj levý beton. Plzni mohla svitnout naděje, když Orli vědomi si výhry, nechali otevřené vrátka Dobroňovi. Ten ale sám stojící před Dubou zblízka trefil dobře postaveného znojemského brankáře.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Znojmo): Myslím si, že utkání rozhodla první třetina, to jsme hráli opravdu dobře. Pak už bylo toho pěkného hokeje od druhé třetiny méně. Začali jsme zvolňovat, neměli jsme tempo, nebyli jsme tak důslední a dá se říct, že jsme se dopouštěli zbytečných taktických chyb. Důležité ale je, že jsme zápas úspěšně dohráli.

Jiří Kučera (Plzeň): Nám se dnes to utkání nevyvedlo, nehráli jsme dobře. Na to, že hrajeme o play-off, jsme opravdu hlavně první třetinu nezvládli. Znojmo dalo v přesilovce dva góly. Pak jsme ve druhé třetině začali bruslit a hrát, ale bylo to málo. Znojmo bylo hokejovejší.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
37 David Havíř 2 0 0 2 0 0
81 David Ludvík 1 0 0 1 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 1 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 1 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 2 0 2 1 0
55 Igor Rataj 0 1 0 1 0 2
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 10
25 Karel Soudek 0 1 0 1 0 0
27 Milan Toman 0 1 0 1 1 12
79 Marek Uram 0 1 0 1 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 26 1 25 96.2 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER