Tipsport Extraliga - so 14. 2. 2004
47. kolo
Znojmo
5:1
2:0, 2:0, 1:1
Zlín
1/3
2/3

Pohled přes hledáček fotoaparátu

Z n o j m o - To, co lidské oko nedokáže zachytit, bez problému zvládne jednooká zrcadlovka a nabízí tak úplně jiný úhel pohledu na dění na ledě. Orlům se zápas proti Zlínu nadmíru vydařil a v Den svatého Valentýna tak umocnili vzájemné pouto se svými fanoušky, kteří sice zavítali do Hostan arény v menším počtu, ale těm, kterým bije orlí srdce na pravém místě, přinesl zápas určitě uspokojení.
I přesto, že Medvědi s neúplnou sestavou a nečekaně Altrichterem v brance, vyhráli úvodní buly a Blaťák s Okálem vyslali směrem k Dubově kleci své projektily, přišel ve 4. minutě úvodní gól z hole znojemského Hamana. Ten, ač tísněn zlínským obráncem, dokázal zpracovat Pláškovu přihrávku a přelstít Altrichtera. Od této chvíle převzali inciativu Znojemští a gólman hostí se musel často překonávat. Balaštíkovo vyloučení v 8. minutě potrestal Uram, který záhadně procpal puk za Altrichterova záda. Hra se potom zdánlivě vyrovnala, také hosté si začali vytvářet příležitosti a Duba musel předvést několik zákroků. Zvlášť horko mu bylo při trestu Tomana, svůj tým ale podržel.

Šance na obou stranách zahájily druhou dvacetiminutovku, ale ujala se až Pucherova tutovka po krásné přihrávce Rataje z 25. minuty opět v přesilovce. Znojmo následně velmi dobře sehrálo oslabení a z trestné lavice vracející se Uram po kombinaci s Ratajem podruhé v zápase nedal Altrichterovi šanci. Zlínský gólman tak od poloviny zápasu přenechal svatyni Murínovi. Při následné hře čtyři na čtyři trefil Uram po kombinaci s Pucherem pouze boční síť, i když na něj zívala odkrytá branka. Hosté hráli poněkud bezzubě, jejich sporadické pokusy pochytal skvělý brankář Duba.

Zlín přečkal na začátku poslední třetiny zbytek oslabení, ale jeho hráči pak předložili Znojmu dvojnásobnou početní výhodu. Nejprve se na 2 plus 2 minuty nechal vyloučit Macholda za hrubost a o chvíli později Zubíček. Pardavému pokus ještě nevyšel, ale Snopek ve 47. minutě střelou od modré už úspěšný byl. Přesilová hra Znojma pokračovala ještě více než minutu, ale Murín odolával. Zlín se očividně nevzdával ani při jasném vývoji utkání, kombinoval a spoléhal na brejky. Orli ale nezůstávali pozadu a ukazovali, kdo je na ledě pánem. Dobře napadali a bruslili, zatímco soupeř byl všude o krok pomalejší. Nakonec se však Medvědi přece jen dočkali alespoň čestného úspěchu, který v 57. minutě zaznamenal svou premiérovou brankou v extralize junior Michal Pšurný a pokazil tak Dubovi páté čisté konto v sezóně.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Hráli jsme dneska velice dobré utkání, od začátku ve svižném tempu. Dali jsme rychlé dva góly, což nám velmi psychicky pomohlo to té včerejší porážce, kdy jsme na tom byli dost špatně. Vlastně jsme za sebou prohráli čtyři předchozí zápasy, takže to bereme jako velice důležitý začátek do dalších bojů. Je dobře, že jsme náskok dokázali udržet celý zápas, což je velmi pozitivní před zápasy play-off. A dnes navíc s velmi kvalitním týmem. Jen můžeme trošku litovat, že se nám nepodařilo udržet čisté konto. Je to oproti včerejšku hodně velké zlepšení a doufám, že nám to vydrží alespoň do konce základní části. A pak dál i v play-off.

Ernest Bokroš (Zlín): Gratuluju soupeřům ke skvělému výkonu, protože si myslím, že si dnešní vítězství zasloužili. Znojmo hrálo velmi dobře a trochu mě mrzí, že jsme jim k tomu naší hrou pomohli. Tři góly ze hry jsme jim darovali po individuálních chybách našich obránců. Je samozřejmé, že jako trenér nemohu být s výsledkem spokojen, nejsem ani spokojen se hrou, kterou jsme dnes předvedli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
79 Marek Uram 2 0 0 2 1 2
17 Radek Haman 1 0 0 1 0 0
33 Peter Pucher 1 0 0 1 1 0
24 Jan Snopek 1 0 0 1 0 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 2
19 Václav Benák 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 1 0 1 0 0
37 David Havíř 0 1 0 1 1 0
12 Aleš Křetínský 0 1 0 1 0 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 1 0 1 0 2
55 Igor Rataj 0 2 0 2 1 0
25 Karel Soudek 0 0 0 0 1 0
27 Milan Toman 0 1 0 1 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 36 1 35 97.2 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER