Tipsport Extraliga - ne 1. 2. 2004
45. kolo
Znojmo
2:5
0:3, 1:0, 1:2
Č. Budějovice
1/3
2/3

Fotografie z utkání proti Českým Budějovicím

Z n o j m o - Orli dokázali přestřílet Budějovice a na brankáře Mezina vyslali čtyřicet devět střel, ale za jeho záda doputovaly pouhé dvě Ratajovy rány. Hosté z pětatřiceti střel pětkrát skórovali, a to v první třetině třikrát po hrubých chybách znojemské obrany. I přes nepříznivý vývoj znojemští fanoušci hnali své oblíbence celý zápas stálým povzbuzováním dopředu, ale Orlům se nepodařilo sevřít drápy tak pevně, aby svoji kořist dokázali udolat. Ta se jim vždy v neočekávané situaci vysmekla a nepříjemně udeřila do jejich hnízda.
Orli vstoupili do utkání aktivněji, když běloruského brankáře Mezina v brance Jihočechů ohrozil nejprve několikrát kapitán Pucher a po chvíli Erat i další hráči Znojma. Přesto přišel nečekaný úder z hole budějovického Fadrného, který ve 4. minutě první střelou překonal Dubu. Soupeř se vytáhl ze své obranné třetiny a stále nebezpečněji napadal v útočném pásmu. Znojmo mělo spoustu práce s bráněním a hra nabrala na tempu. Při dalších pokusech hostí stálo několikrát při Dubovi i štěstí. Šance měli i Orli, zejména Benák a Křetínský, při přesilovce pět na tři ve 13. minutě promarnil velkou šanci Rataj. Mezin ustál i následný závar před budějovickou brankou. Za připomínky k výroku rozhodčího dostal desetiminutový osobní trest Fadrný. Znojmo se však nedokázalo prostadit a v samém závěru přišly dva tresty ze strany Budějovických, když v rozmezí 66 vteřin vždy po chybách v obraně dvakrát překonal Dubu Mrázek.

Druhou třetinu začali Znojemští s pozměněnou sestavou opět náporem a dokázali z toho vytěžit snížení. Ve 23. minutě Rataj zády k brance napálil od levého mantinelu směrem na branku a puk k Mezinovu údivu skončil za jeho zády. Tlak Orlů trochu vzrostl a přibylo i šancí. Pucher nedotáhl svůj únik do zdárného konce, při hře čtyři na čtyři neuspěli Barus s Ratajem. Na druhé straně zastavil Bartošův průnik Duba, po vhazování ve znojemské obranné třetině napálil brankáře hostí tvrdě Pucher. Hosté dobře bránili a brankář Znojma měl práci při šancích Bělohlava i dalších hráčů z jihočeské metropole. Orlí hra ke konci třetiny začala postrádat nápaditost, vytratily se dobré kombinace a šance na rozdíl od Jihočechů, kteří hrozili až do sirény.

Náporem vlétli Orli i do posledního dějství. Zblokovanou střelu vyslal na Mezina Haman, posléze tvrdě pálil Pucher a při kolotoči v útočném pásmu se brankář hostí měl co ohánět. Barusova rána pak skončila v jeho podpaží. Jenže při vyloučení Hamana propálil ve 46. minutě všechno Jakeš a bylo téměř po nadějích. Hra měla daleko do pohledného zápasu s Pardubicemi, Znojemští se však přesto ještě snažili o zvrat. Velkou šanci měli Uram s Pucherem, ale Mezin byl na místě, stejně jako při střele Rataje. Na druhé straně připravil tři šance Sailer nejprve pro Ondřeje, poté pro Bacula a nakonec pro Štrbu, se kterými si Duba poradil. Hned po návratu vyloučeného Jasečka v 59. minutě se dokázal prosadit druhým gólem v zápase Rataj. Budějovice si vzaly oddechový čas a Znojmo šlo do posledního boje v šesti. V něm neuspělo, naopak Mrázek završil 49 vteřin před koncem do prázdné branky svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (Znojmo): Ze dvanácti třetin, které jsme letos s Budějovicemi sehráli, jsme hráli dobře jenom jednu a to hned v prvním zápase v Budějovicích. Dnes jsme špatně bruslili, útočníci propadali. Mezi útočníkama a bekama byla velká díra, prohrávali jsme osobní souboje a to je asi tak všechno.

Ladislav Kolda (České Budějovice): Povedl se nám začátek utkání, ve kterém jsme vstřelili gól a v závěru třetiny další dva. Za stavu 3:0 se nám hrálo podstatně líp, než domácím. Ve druhé třetině jsme dostali laciný gól z naší nepozornosti a následně jsme byli pod velkým tlakem tak jako ve zbývající části zápasu. Ten jsme přestáli a když jsme odskočili čtvrtým gólem, tak to asi rozhodlo. Bojujeme o bytí a nebytí v každém zápase a potřebovali jsme konečně zase bodovat venku. A to, že se nám to dnes podařilo, za to jsme rádi.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
55 Igor Rataj 2 0 0 2 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 -1 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 -1 2
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -2 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 2
37 David Havíř 0 1 0 1 -2 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 -2 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 1 0 1 -2 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 2
25 Karel Soudek 0 0 0 0 -1 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 0 2
79 Marek Uram 0 1 0 1 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 59 34 4 30 88.2 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER