Tipsport Extraliga - so 1. 11. 2003
19. kolo
Znojmo
2:4
0:1, 1:2, 1:1
Č. Budějovice
1/3
2/3

Na účelnou hru Českých Budějovic nenašli Orli recept

Z n o j m o - Co se nepodařilo žádnému z dosavadních soupeřů Orlů na domácím ledě, podařilo se posledním Českým Budějovicím. Jihočeši byli mnohem aktivnější než znojemští hráči, nepouštěli Orly do mnoha šancí, nebo jejich často překombinované pokusy úspěšně likvidovali. Budějovický brankář Kučera měl tedy méně práce než Duba na druhé straně, ale je nutno říci, že měl i více štěstí. Za hosty se dvakrát trefil Štrba, znojemské kontaktní góly stříleli <b>Haman a Uram</b>.
Ještě před zahájením zápasu byla minutou ticha uctěna památka zesnulého dlouholetého funkcionáře znojemského klubu, pana Metoděje Urbánka. Obránce Petr Martínek, avizovaná výpomoc z Litvínova, nastoupil v obranné dvojici s Janem Snopkem.

První třetinu zahájili lépe hosté, kteří se trefili hned z první větší příležitosti ve 2. minutě. Ondřej si v pravém kruhu před brankou podržel puk a ve vhodném okamžiku ho přihrál volnému Bartošovi, který se nemýlil. Orli trochu ožili při vyloučení Ondřeje v 8. minutě, ovšem Pucherova pětka hrozila před Kučerou marně. Jihočeši měli očividně více ze hry, s Robovou příležitostí si však Duba poradil. Když seděl na trestné lavici Jasečko, Budějovice se v pohodě ubránily, do větší šance se dostal pouze Benák. Další orlí šance byly vždy zastaveny budějovickou obranou a jejich hra byla často příliš překombinovaná.

Orli se po přestávce nedokázali vzchopit, naopak Budějovice hrály velmi aktivně. Ve 23. minutě vykřesal naději Uram, jehož sólová akce však brankou neskončila, puk brankovou čáru nepřekonal. O chvíli později nastřelil Sailer tyč, v 28. minutě už se dokázal prosadit Štrba, když se dostal k volnému puku odraženého ze zmatku před brankou. Od další pohromy zachránila Dubu konstrukce branky opět po střele Sailera. Znojmo vrátil na chvíli do hry Haman, který v polovině zápasu naskočil v centru druhé lajny místo Rataje. Ve 37. minutě dorazil za Kučeru Mojžíšovu střelu. Hosté však vzápětí při hře 4 na 4 odpověděli znovu Štrbou, když Dubovi vypadl puk z lapačky a dezorientovaný brankář už nestačil střelu budějovického útočníka zachytit.

Do poslední části trenéři Znojma přeskládali sestavu. K Uramovi s Pucherem se posunul Erat, kterého v mladé pětce Orlů nahradil Hradecký. Haman definitivně nahradil Rataje, místo Pláška nastoupil Mareš. Hned v úvodu dokázal vstřelit kontaktní gól Uram, který si po přihrávce Erata počkal na nejvhodnější okamžik. Gól a následná přesilová hra Orly trochu zvedla a Kučera musel zastavit několik nepříjemných střel. Na druhé straně se do brejku dostal Štrba, Duba mu však lapačkou hattrick nepovolil. V 54. minutě ovšem Kristek z pravého křídla překvapil Dubu střelou k protilehlé tyči brány, než stál gólman. Zdecimované Znojmu si možnost pokusit se změnit skóre pokazilo dalším vyloučením, a tak se na znojemském stadiónu zrodila první domácí porážka.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Znojmo): Nám se už od začátku už hra nedařila. U všeho jsme byli později, prohrávali nebo spíš ztráceli jsme osobní souboje. Pohybem a důrazem nás Budějovice předčily. Začali jsme kupit individuální chyby. Dvě třetiny byla hra opravdu špatná, tak jsme tam udělali nějaké změny, které hře určitě pomohly. Dá se říct, že jsme hráli hokej poslední třetinu a za to se body nedávají. Myslím si, že jsme zaslouženě prohráli.

Jaroslav Pouzar (České Budějovice): Věděli jsme, že Znojmo má velice dobré mužstvo a má vynikající útok, nepředvídatelný pohyb na hřišti. Velice dobře improvizují a výborně mají zvládnutou hru jeden na jednoho. Takže vymyslet na Znojmo nějaký systém nebo někoho hlídat, je velice složitý. Musím poděkovat hráčům, protože to, co jsme si řekli, odehráli tak na 98 procent. Znojmo bylo podle mých předpokladů velice silné. My jsme už ale potřebovali vyhrát a jsme docela rád, že se nám to povedlo v televizi a že celá republika viděla, že v Budějovicích umíme dobrý hokej hrát. Myslím si, že nejsme mužstvo, které by mělo být poslední v tabulce. Chtěl bych poděkovat mužstvu, odvedlo dnes supr výkon.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
17 Radek Haman 1 0 0 1 1 0
79 Marek Uram 1 0 0 1 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 1 0 1 0 0
37 David Havíř 0 0 0 0 1 0
21 Tomáš Hradecký 0 0 0 0 -1 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 -2 0
22 Jaroslav Mareš 0 0 0 0 0 0
5 Petr Martínek 0 0 0 0 -2 0
53 Pavel Mojžíš 0 1 0 1 -1 2
80 Roman Němeček 0 0 0 0 1 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 0 2
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
15 Milan Procházka 0 0 0 0 -2 2
33 Peter Pucher 0 1 0 1 1 0
55 Igor Rataj 0 0 0 0 -1 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 -1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 38 4 34 89.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER