Tipsport Extraliga - pá 30. 1. 2004
44. kolo
Slavia
4:2
3:1, 1:0, 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Aktivnější Slavia rozhodla hned v úvodu zápasu

P r a h a - Znojemský brankář Slávik v Edenu na ledě moc dlouho nepobyl, neboť Slavia vedla v sedmé minutě už 3:0. Teprve s Dubou v brance se Orli trochu vzchopili a Hronka, který vystřídal zraněného Šmída, překonal ze sóla <b>Ludvík</b>. Špatné bruslení, přechod do útočného pásma, nepřesné přihrávky a nevyužité šance si Znojemští vzali s sebou i do druhé třetiny, ve které i přes snahu snížit sami inkasovali další gól. V poslední části se sice snažili o aktivní hru, ale vybojovat zvrat v zápase se jim nepodařilo. Pět minut před koncem <b>Haman</b> pouze snižoval.
Slávisté nastoupili do utkání jako hladoví vlci. Časomíra ukrojila ze zápasu teprve osmapadesát sekund a Slávik už se musel smutně otáčet za svá záda. Vše měla na svědomí Vršovická letka. Její centr Beránek poslal milimetrovou přihrávku Hruškovi, jenž čekal sám před Slávikem a střelou pod víko mu nedal šanci. V čase 2:31 zaúřadovala elitní formace domácích podruhé. Kapitán červenobílých si pro změnu vybral ostrostřelce Supa a ten ze své tradiční parkety prostřelil Slávika mezi betony. Šmíd dostal příležitost vyniknout až ve 3. minutě, kdy na něho jeli dokonce dva osamocení znojemští hráči. Zakončení se nakonec zhostil Rataj, ale na brankáře Slavie nevyzrál. V 5. minutě zachránil Slávik svůj tým před třetí pohromou, když se proti dotírajícímu Antošovi natáhl v brankovišti. Přesto se fanoušci domácích brzy dočkali další gólové radosti. V 7. minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho Martinec s Vondrkou a druhý jmenovaný potřetí rozsvítil červené světlo za Slávikovou brankou. To již bylo na gólmana hostí dost a v příštím přerušení přenechal místo Dubovi.

Ten hned po vhazování s vypětím všech sil vytlačil mimo tyče lapačkou Kadlecovu pumelici. V polovině první třetiny přišel pro Slavii velmi nepříjemný moment. Šmíd si při jednom ze zákroků zranil tříslo a do branky se musel postavit Lukáš Hronek. A aby toho nebylo málo, ještě si nepřipsal ani zákrok a už musel lovit puk ze sítě. Houdek nedůsledně pokryl Ludvíka, který, ač tísněný, dokázal zvednout kotouč přímo pod břevno. Slávisté byli v této fázi viditelně otřeseni a chvíli tvralo, než se dostali zpět do tempa. V 16. minutě chyboval uprostřed hřiště Houdek, Erat mohl jet sám na Hronka, jenže si pomohl faulem, a tak z potenciální vyložené šance nebylo nic, naopak Znojemští museli čelit dvouminutovému oslabení. Domácí nesehráli přesilovku vůbec špatně, překonat Dubu však nedokázali. V poslední minutě první části ujel obraně Slavie Beroun, naštěstí pro domácí mu Hronek dobrým vyjetím zmenšil střelecký úhel.

Druhá třetina tolik hokejové krásy nenabídla, diváci se však rozhodně nenudili. Ve 25. minutě opět roztleskal slušně zaplněný Eden Hronek. Tentokrát po střele Rataje, jemuž připravil výbornou šanci Barus. Ve 26. minutě mohl na 4:1 zvýšit Klepiš, jenže Vondrkovu přihrávku špatně zpracoval. Třígólový náskok vrátil Slavii až ve 32. minutě Martinec, který zužitkoval Vondrkův pas do jízdy a se štěstím propasíroval kotouč za brankovou čáru. Diváci netleskali jen útočným akcím, ale také skvělé obranné práci. Příkladem budiž 35. minuta, kdy Antoš v oslabení vyvezl puk do útočného pásma a neodstavili ho od něho ani tři hráči soupeře.

Závěrečné dějství odstartovala přesilová hra Slavie. Duba měl plné ruce i nohy práce, při dělovce Beránka, jež orazítkovala břevno, si vybral pomoc Štěstěny. Na Orlech byla patrná snaha utkání ještě zdramatizovat, ovšem domácí žádné komplikace nehodlali připustit. Ve 49. minutě byl blízko k prvnímu gólu v sešívaném dresu Ivan, skulinku v Dubově postoji však nenašel. V 54. minutě na druhé straně, v době kdy na trestné lavici seděl Graňák, vychytal Hronek Erata. O dvě minuty později, již při hře pět na pět, zafungovala spolupráce Plášek - Haman a střela centra třetího znojemského útoku byla nechytatelná. To již ale bylo ze strany Orlů vše. A protože gólem neskončila ani Kolaříkova šance v poslední minutě, utkání skončilo 4:2.

Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): Dnes nám vyšel úvod, ale Znojmo hrálo dobře i po třech inkasovaných brankách. Zápas rozhodl náš čtvrtý gól a skutečnost, že jsme i dobře bránili. O zranění Zdeňka Šmída nemáme zatím přesné informace, ale jedná se o bolestivé poranění v oblasti třísel. Pokud to bude dlouhodobější zranění, budeme muset stáhnout někoho z juniorských brankářů.

Milan Skrbek (Znojmo): Byl to vyrovnaný zápas, ale my jsme v úvodu dostali tři rychlé branky. Na druhou stranu jsme mohli i tři dát. O vítězství Slavie rozhodla lepší koncovka.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
17 Radek Haman 1 0 0 1 1 0
81 David Ludvík 1 0 0 1 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 -1 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 1 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -1 2
37 David Havíř 0 1 0 1 -1 0
21 Tomáš Hradecký 0 0 0 0 0 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
16 Milan Mikulík 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 1 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 -2 2
40 Karel Plášek 0 1 0 1 1 0
33 Peter Pucher 0 0 0 0 -2 2
55 Igor Rataj 0 0 0 0 -1 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 -3 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 -2 0
79 Marek Uram 0 0 0 0 -2 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 52 18 1 17 94.4 0 0
35 Robert Slávik 8 5 3 2 40 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER