Tipsport Extraliga - út 27. 1. 2004
43. kolo
Znojmo
4:7
2:1, 2:3, 0:3
Pardubice
1/3
2/3

Hokej na úrovni play-off přinesl tři body Pardubicím

Z n o j m o - Pěkný hokej, spojený s oslavami k přejmenování znojemského zimního stadionu na Hostan Arénu, byl k vidění v zápase proti Pardubicím. Znojmo rozhodně nepociťovalo k lídrovi tabulky respekt a po první třetině vedlo díky dvěma gólům <b>Pláška</b>. Náskok ztratilo těsně před koncem druhého dějství, ve kterém Pardubice dotahovaly, ale <b>Havíř a Rataj</b> vždy dokázali o gól zvýšit. Za nerozhodného stavu vstoupili Orli do poslední části, kterou ovládli hosté a třemi brankami dokázali strhnout vedení na svou stranu.
Před zahájením zápasu se ve slavnostní atmosféře objevilo na obří kostce nad ledem video se záběry znojemských hráčů v zákulisí zimního stadiónu, kterak se připravují na zápas. Následné představení soupeřů proběhlo také v netradičním duchu, když se místo klasických podobizen objevily na obrazovce fotografie Orlů z jejich dětství. Reklamní prezentace sponzora a malá světelná show uvedly oficiálně do života název Hostan Aréna.

Začátek třetiny byl z obou stran poněkud laxní, ale brzy se Znojemští začali dostávat do šancí. Po nezdarech Urama, Havíře a Baruse před Svobodou se dokázal v 7. minutě prosadit Plášek, když dostal pohotovou přihrávku od Hamana zpoza branky. Vzápětí Duba na druhé straně chytil střelu P. Sýkory, v 9. minutě už však nestačil na Mikeskovo sólo. Pardubice se po vyrovnání zvedly a přitvrdily hru. Vedení, které Orlům vydrželo až do přestávky, zajistil svým druhým gólem v zápase ve 14. minutě Plášek, který dorážel za Svobodu předchozí Mojžíšovu střelu od modré. Duba pak svůj tým podržel při závaru Dopitovy řady, Znojmo mělo šance při vyloučení Pišteka. Ten se po návratu dostal do podobné šance jako předtím Mikeska, ale Duba mu nedal šanci a udržel náskok.

Hned v úvodu druhé části Pardubice vyrovnaly M. Sýkorou, za jehož střelou se Duba jenom ohlédl. Několik příležitostí potom měly oba týmy, ale zvýšit se podařilo opět domácím, když si Havíř ve 27. minutě nabruslil až ke Svobodovi a prostrčil mu puk k tyči. Pardubice se nepoložily, naopak tempo zápasu se ještě zvýšilo a Duba se musel v brance ohánět. Ve 32. minutě se před ním ocitl mladší z bratří Sýkorů a vyrovnal skóre na 3:3. Orli se dostali pod tlak a znojemský brankář měl daleko více práce než Svoboda a často i se štěstím pokryl příležitosti Pardubických. Dobré šance měli také Pardavý a Soudek, ujala se však až dorážka Rataje po předchozí střele Baruse ve 37. minutě. Velmi agilní byl Dopitův útok, který často hrozil ve znojemském obranném pásmu a 14 vteřin před přestávkou vytěžil jeho vedoucí při vyloučení Urama vyrovnávací branku.

Na začátku poslední třetiny neproměnil brejk Pucher, šance zahodila i jeho křídla Pardavý s Uramem. Na druhé straně přišlo ve 44. minutě potrestání z hole Divíška a Pardubice se tak poprvé v zápase dostaly do vedení a nastartovaly tím svůj tah za vítězstvím v zápase. Uramovi se nepodařilo zblízka snížit a tak zaúřadovali znovu hosté, když se ve po čtyřech minutách trefil znovu Divíšek po pasu P. Sýkory a Duba přenechal místo v kleci Slávikovi. Ten hned několikrát zachránil Znojmo od většího gólového přídělu. I přesto, že se zápas nevyvíjel pro Orly nejlépe, stále se bylo na co koukat a také diváci v hledišti až do posledních chvil fandili a bavili se hokejem. Boční síť Svobodovy branky nastřelil Křetínský, zvrátit skóre se ještě pokusil Toman a také první znojemská formace. Definitivní tečku za výsledkem udělal střelou z kruhu šest minut před koncem Průcha a zápas se v poklidu dohrával.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Znojmo): Dobře jsme hráli do stavu 4:4, i když si myslím, že jsme dostávali laciné branky. Dopustili jsme se tam několika chyb, které soupeř okamžitě potrestal a pak si myslím, že byl pánem na ledě a my už jsme neměli na zvrat, a tím jsme to utkání ztratili.

Miloš Říha (Pardubice): Hrál se vynikající hokej s velkým Há. Obě dvě mužstva vyznávají technický hokej, byla spousta šancí, spousta nádherných akcí, vynikající kulisa. A jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli, protože jsme měli ze Znojma trošku obavy, protože Znojmo v poslední době formu má. Ale pod tlak nás dostalo pouze v první třetině, výborně bruslili, dohrávali souboje, vytvářeli si spoustu šancí. Od poloviny zápasu jsme převzali otěže zápasu my, ve třetí třetině už byl zápas, si myslím, v naší režii. Dneska byl naprosto u obou dvou mančaftů pozitivní útok, ale když vyhrajete 7:4, tak těžko můžete mančaftu něco vytýkat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
40 Karel Plášek 2 0 0 2 0 0
37 David Havíř 1 0 0 1 -2 0
55 Igor Rataj 1 0 0 1 -1 0
36 Miroslav Barus 0 1 0 1 -1 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 -1 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -1 0
17 Radek Haman 0 1 0 1 0 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
2 David Kudělka 0 0 0 0 -1 0
81 David Ludvík 0 1 0 1 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 1 0 1 0 0
89 Ján Pardavý 0 1 0 1 -2 0
33 Peter Pucher 0 1 0 1 -2 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 0
25 Karel Soudek 0 0 0 0 -2 2
27 Milan Toman 0 0 0 0 0 0
79 Marek Uram 0 0 0 0 -2 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 48 42 6 36 85.7 0 0
35 Robert Slávik 12 6 1 5 83.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER