Tipsport Extraliga - pá 16. 1. 2004
40. kolo
Litvínov
2:4
0:1, 1:1, 1:2
Znojmo
1/3
2/3

Orli jedou na vítězné vlně

L i t v í n o v - „Vítězná sestava se nemění“, tato jednoduchá taktika vychází znojemským trenérům. Znojemští orli navázali na pětizápasovou šňůru bez ztráty jediného bodu i na ledě Chemopetrolu Litvínov, který dokázali porazit důraznější hrou, lepší bruslením a zejména i díky dobrému výkonu brankáře Duby. Úvodní gól vstřelil <b>Hradecký</b>, na vyrovnání domácích našel rychlou odpověď <b>Pardavý</b>, který se postaral i o vítězný gól. Ve finiši pojistil výhru čtvrtou brankou <b>Uram</b> a zdůraznil tak skvělou hru první slovenské pětky, na níž měl velký podíl třemi asistencemi i kapitán <b>Pucher</b>.
Oba týmy začaly aktivně, i když postupně iniciativa přešla na hole Znojemských. Nejprve Orel Pardavý mířil mimo a litvínovský Havel dvakrát neuspěl proti Dubovi. Vzápětí Puchera zblízka vychytal Mařík. Chemici potom přečkali téměř minutové oslabení ve třech proti pěti, když Znojmo nedokázalo nabídnutou příležitost využít. O to šťastněji Orli vstoupili do druhé půle třetiny, když se v 11. minutě trefil osamocený Hradecký pod břevno domácí klece. Při trestu Tomana dokázali hosté zahrozit i v oslabení, velkou šanci měl posléze na druhé straně Kroupa, ale Duba začaroval. V další přesilové hře domácích dorážel zblízka Skuhrovec, znojemský brankář už však před přestávkou změnu skóre nedovolil.

Chemopetrol vstoupil do druhé třetiny o trochu lépe než hosté a Duba měl práci, zvláště při střele Krsteva. Litvínov sázel hlavně na brejky a čekal na svůj stý gól v letoší sezóně. Ten se podařilo se štěstím vstřelit slovenskému centrovi Hreusovi v 27. minutě, už o 28 vteřin později ale dokázal odpovědět jeho krajan Pardavý do zívající Maříkovy branky. Domácí ve snaze zvrátit vývoj nejdříve ohrozili Dubu Kloboučkem, jehož střelu neúspěšně dorážel Havel, vzápětí se ale znovu ocitli ve třech po faulech Krsteva a Skuhrovce. Minutu a 43 vteřin dlouhou početní výhodu se však Znojmu opět nepodařilo využít. Rozhodčí Šindler svými výroky rozdmýchal vášně v řadách obecenstva a možná i proto začal kompenzovat a nabídl Litvínovu 69 sekund dlouhou dvojnásobnou výhodu. Během ní Dubu dvakrát ohrozil Prorok a jednou Poživil, brankář svůj tým v závěrečných minutách třetiny skutečně podržel.

Severočeši mohli srovnat hned v úvodu poslední části, když Duba vytěsnil betonem Trávníčkovu střelu. O chvíli později nevyužili přesilovku, a tak přišel ve 48. minutě trest podruhé z hole Pardavého po kombinaci s Uramem, kdy už Mařík neměl šanci zasáhnout. Za potyčku byli vyloučeni Říha a Snopek, po chvíli přibyl na trestnou lavici i Toman a kapitán Pucher si šel popovídat se sudím. Ve stejném čase odešel z ledu zraněný čárový rozhodčí Šátava a chvíli se nehrálo, dokud nebyl ošetřen. Litvínov pak zvýšil tlak a dokázal se prosadit. Na rozdíl jednoho gólu snížil v 54. minutě po kombinaci Havel. Gólman Orlů hned při následné akci nadvakrát zachránil vleže před Hreusem a dvě minuty před koncem korunoval úspěch Znojma Uram díky odraženému puku. Nic už nezměnily ani šance Trávníčka a Žemličky.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Litvínov): Musím pochválit hráče za vůli po vítězství, chtěli jsme hrát na tři útoky, ale toto nám nevyšlo. Nedokázali jsme pokrýt výbornou slovenskou formaci a chyběla nám lepší koncovka.

Milan Kastner (Znojmo): Musím pochválit hráče za výborný výkon na hřišti soupeře, a to hlavně v první třetině, kdy jsme si vytvořili spoustu šancí. Pak se po našich vlastních chybách dokázali domácí dostávat do šancí, které však pochytal výborný Duba. Myslím si ale, že nelze jinak hodnotit utkání, než mužstvo pochválit za předvedenou hru.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
89 Ján Pardavý 2 0 0 2 3 0
21 Tomáš Hradecký 1 0 0 1 1 0
79 Marek Uram 1 1 0 2 3 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 -1 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -1 2
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 2
37 David Havíř 0 0 0 0 3 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 -1 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 3 0 3 3 0
55 Igor Rataj 0 0 0 0 0 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 -1 2
25 Karel Soudek 0 1 0 1 4 4
27 Milan Toman 0 0 0 0 -2 4

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 37 2 35 94.6 1 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER