Tipsport Extraliga - pá 9. 1. 2004
38. kolo
Znojmo
5:2
2:1, 1:0, 2:1
Třinec
1/3
2/3

Znojmo vs. Třinec ve fotografiích

Z n o j m o - Naposledy se Orlům podařilo dát pět gólů před měsícem na domácím ledě proti Slavii a pětigólový příděl nadělili opět i Třinci. Po delší době ukázala první lajna Znojemský orlů svoji útočnou sílu a přesvědčila, že dokáže svůj tým táhnout. Do poslední třetiny je určitě namotivovalo i přestávkové utkání malých Orlíků, kteří bojovali o každý kousek ledu. Nejen jejich snažení, ale i výkon těch velkých Orlů zachycují následující snímky.
Velmi zajímavou první třetinu viděli diváci na znojemském zimním stadiónu. Orli byli proti chřipkou oslabenému týmu Třince hned od prvních minut aktivnější a k vidění byl pěkný kombinační hokej. Rataj po průniku pálil mimo, na druhé straně si Duba poradil se střelou Houdka. V 5. minutě Erat vybojoval puk a natřikrát ho dokázal propasírovat za Lakosilova záda. Rozhodčí často nechával hru dlouho bez přerušení a šance se střídaly na obou stranách, především Orli měli v polovině třetiny několik vyložených příležitostí v přesilovce. V 15. minutě napálil Uram bombou břevno a odražený puk si do vlastní sítě kopl obránce Všetečka. Rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznal, neboť padl již po hvizdu. Uram to však hned po vyhraném buly napravil střelou z nulového úhlu do odkryté klece a Oceláři poslali do brány Vojtka. Hra pak byla trochu rozháraná a hostům se v přesilovce minutu a jedenáct vteřin před přestávkou podařilo snížit Hunkesem, pro něhož to byla premiérová branka v extralize.

Na začátku druhé dvacetiminutovky dohrávali Orli přesilovku a za Vojtkem zazvonila tyč. Blafák se nepodařilo do konce dotáhnout rozjetému Pláškovi, se svými pokusy neuspěli ani Pardavý a Havíř. O chvíli později nevyzrál na Dubu hned dvakrát Ivan, naopak blízko ke zvýšení skóre byli Erat a Plášek svými tvrdými střelami. Co se nepodařilo jim, podařilo se v 31. minutě aktivnímu Uramovi, který po předchozí kombinaci střílel z pozice vedle levé tyče Vojtkovy branky a od gólmanovy hole se puk odrazil do sítě. Hra se potom rozkouskovala častými vyloučeními na obou stranách. Po střele Jančaříka odpálil nikým nekontrolovaný puk z brankoviště pryč Mojžíš, roli útočníka si vyzkoušel Havíř, avšak proti Vojtkovi neuspěl. Velmi agilní byl opět Hunkes, na znojemské straně byli nejvíce vidět Pucher s Uramem.

Znojmo sice do poslední části hry nevstoupilo s tím, že bude bránit výsledek a ohrožovalo Vojtkovu branku, avšak ve vlastním oslabení inkasovalo. Po podtržení obránce Havíře se dostal do samostatného nájezdu Král, jeho blafák Duba bez problémů vykryl, ale odražený puk v podstatě do prázdné brány dorazil Pavelek. Poté již velmi pozorný znojemský brankář i se svou obranou nedopustil, aby Oceláři zdramatizovali utkání. Navíc gól Třineckých nabudil znojemské hráče k většímu nasazení a zejména první útok se zaskvěl skvělými kombinačním akcemi, které využil dvěma trefami Pardavý.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (Znojmo): Pro diváky to byl určitě moc hezký zápas. Věděli jsme, že Třinec je těžký soupeř s výbornou hrou dopředu. Zápas jsme začali dobře, ale za stavu 2:0 jsme pustili Třinec do hry a museli jsme celé utkání bojovat takticky, o to abychom utkání vyhráli. Rozhodlo se prakticky až v posledních deseti minutách. Výborně zachytal brankář Duba a taky se po delší době střelecky dařilo prvnímu útoku.

Pavel Marek (Třinec): Pro nás to byl velmi smolný zápas, dostali jsme hokejově netypické první tři branky, k nimž jsme si pomohli sami. Měli jsme hodně šancí, ale ta naše hra směřovala hodně do rohů a málo jsme stříleli. Hlavně jsme, na rozdíl od Znojma, šance nevyužili, což rozhodlo o výsledku utkání.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
89 Ján Pardavý 2 2 0 4 1 0
79 Marek Uram 2 2 0 4 1 2
9 Roman Erat 1 0 0 1 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
37 David Havíř 0 1 0 1 0 0
21 Tomáš Hradecký 0 0 0 0 0 2
22 Petr Chytka 0 0 0 0 1 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
33 Peter Pucher 0 3 0 3 1 0
55 Igor Rataj 0 0 0 0 1 4
24 Jan Snopek 0 1 0 1 2 2
25 Karel Soudek 0 0 0 0 0 0
27 Milan Toman 0 0 0 0 2 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 34 2 32 94.1 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER