1. liga - ne 13. 2. 2011
OF4
Benátky n. J.
1:2
0:1, 0:1, 1:0
Znojmo
1/3
2/3

Znojmo odvrátilo konec sezóny, rozhodne pátý zápas

<em>Benátky n. Jizerou</em> - Znojemským hokejistům se podařilo porušit pravidlo: "Kdo dá první gól, prohraje," které provází sérii předkola s Benátkami a odvrátit tak soupeřův mečbol. V osmnácté minutě se postaral o úvodní branku Richard Jarůšek, na začátku druhé třetiny přidal svoji trefu také Lubomír Štach. Domácí překonali Ondřeje Kacetla pouze z trestného střílení. O postupujícím do čtvrtfinále play off se tedy rozhodne v úterý v Hostan aréně.
V sobotním duelu benátečtí hokejisté namlsali své fanoušky sedmi vstřelenými brankami. V play-off je však každý zápas naprosto jiný, o čemž se na vlastní kůži přesvědčili Benátečtí v neděli. Sestava Orlů byla oproti sobotě ochuzena o tři zkušené hokejisty Horčičku, Hamana a Pláška. Jejich místa zaujali draví mladíci a nevedli se vůbec špatně. Zdatně své zkušené kolegy nahradili a zapříčinili se o dobrý výsledek. Znojmo zápas začalo velice aktivně a už po dvou minutách hry Jarůšek zpoza branky našel Bartoše, který se snad natřikrát snažil dostrkat kotouč za Vošvrdova záda, ale benátecký gólman se překvapit nenechal. Následující minuty příliš vzruchu před oběma brankami nepřinesly. Kromě několika trestných minut se hrát vcelku opatrný hokej. Až na počátku 16. minuty vyslal Bendík do brejku zkušeného Klimta, který na červené čáře u mantinelu nabral rychlost a pelášil sám na mladého Kacetla. Nezvolil ale příliš šťastné zakončení a střelu doprostřed klece znojemský brankář kryl. V 18. minutě tak přišel trest v podobě gólu Znojma. Od modré čáry střílel Stehlík, Vošvrda vyrazil jen před sebe, kde hlídkující Richard Jarůšek převzal kotouč a bekhendovým blafákem jej po ledě zasunul do branky - 0:1.

Také úvod druhé periody patřil Znojemským. Vladimír Říha ujel benáteckým bekům, jenže tváří v tvář Vošvrdovi se mezi tři tyče netrefil. Až ve 23. minutě se poprvé Kacetl výrazně zapotil. Kolmannova střel od modré čáry se nejprve od zadního mantinelu odrazila do gólmanových zad, od nichž se touš vykutálel těsně vedle tyčky hostující branky. Znojemský strážce svatyně poté úmyslně posunul branku a inkasoval za to menší trest. Následně byl vyloučen domácí Klimt a při hře ve čtyřech na obou stranách Bendík od modré nastřelil tyčku Kacetlovy klece. V době, kdy Klimt ještě seděl na trestné lavici, Znojmo využilo druhou přesilovku v utkání. Lubomír Štach z oblíbené pozice na modré čáře vystřelil, Vošvrda měl zakrytý výhled a tečovaný pokus znojemského beka zaregistroval až v síti - 0:2. Štach se tak trefil i ve svém druhém utkání na benáteckém ledě. A Orlům rázem narostly křídla. Říha měl na hokejce třetí gól, ale minul. Několik vteřin před konce druhé třetiny v krátkém sledu po sobě přestřelili Pavlů a Jech. Znojmo tak udrželo dvoubrankové vedení i po čtyřiceti minutách.

Do třetí periody nastupovaly Benátky s jasným cílem, a to vstřelit rychlou branku a dostat se tím do utkání. Ve střehu musel být i Vošvrda. Podešva po souhře svých spoluhráčů pálil z dobré pozice, brankář domácích prokázal bystrý postřeh. Krátce poté se do brejku dostal Skořepa, byl hákován Pláňkem a sudí Horák zkřížil ruce nad hlavou. K trestnému střílení se rozjel Josef Skořepa a s potřebnou dávkou štěstí dostal kotouč do sítě - 1:2. Ani s inkasovaným gólem neopadla aktivita Orlů. Dokumentoval to především Lev, jenž v dobré pozici trefil Vošvrdu. V 51. minutě se před Kolmannem otevřel volný prostor, benátecký bek využil zakrytého prostoru Kacetla a vyslal pumelici směrem na branku. Velké štěstí stálo při Znojemských, puk se totiž odrazil od břevna do ochranné sítě. V závěrečné desetiminutovce existovalo na ledě jen jedno mužstvo. A šance přicházely. Zasloužili se o to především draví mladíci. Vařecha čtyři minuty před koncem řádné hrací doby objel branku, jenže nedokázal zasunout kotouč za ležícího brankáře Kacetla. Poslední šanci na vyrovnání zmařil v 59. minutě Vít Jonák. Sám před brankou totiž nedokázal zaměřit mezi tři tyče a Orli už svůj náskok pohlídali. Rozhodnutí tedy padne v úterý na znojemském ledě.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (Benátky n. Jizerou): Potvrdilo se, že každý zápas je jiný. Zápasy začínají od stavu 0:0. Včera jsme přeci jen při naší kvalitní hře měli i trochu štěstí. Dnes jsme od začátku cítili, že to není ono. Mužstvo je mladé, na hráčích asi trochu seděla vidina toho, že bychom to dnes mohli ukončit. V první třetině jsme nehráli dobře. Soupeř dokázal vstřelit branku a na nás padla taková deka. Od druhé třetiny přišlo zlepšení, samozřejmě dnes chyběl Marek Pabiška, který je zraněný a tím pádem se jeho lajna rozpadla. Udělali jsme nějaké změny, ale nebylo to ideální. Potřebovali jsme dát gól, který nepřišel, naopak jsme inkasovali druhý. Mužstvo ukázalo herní charakter a nepoložilo se. Ve třetí třetině jsme proměnili trestné střílení, čímž se nám podařilo snížit. Poté jsme se dostali do tlaku, ale štěstí v koncovce jsme si asi vybrali včera. Kolmann z dobré pozice nastřelil břevno, Jonák měl v závěru také pěknou šanci. Musíme jet na páté utkání do Znojma a zvládnout to tam.

Karel Soudek (Znojmo): Samozřejmě utkání bylo velmi těžké. Podařilo se nám dát hráče po včerejším debaklu dohromady. Nakonec jsme vyhráli. Výborně nám zachytal brankář, takticky jsme perfektně zvládli závěrečnou přesilovku. Soupeře jsme vůbec nepustili k puku a to bylo důležité.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
96 Richard Jarůšek 1 0 0 1 0 4
26 Lubomír Štach 1 0 0 1 0 0
41 David Bartoš 0 0 0 0 0 0
30 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
5 Jiří David 0 0 0 0 0 0
88 Adam Havlík 0 0 0 0 0 0
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 0 2
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0 2
14 Tomáš Komínek 0 1 0 1 0 0
89 Jan Lattner 0 1 0 1 0 2
38 Jakub Lev 0 0 0 0 0 2
9 Martin Pláněk 0 0 0 0 0 0
20 Martin Podešva 0 1 0 1 0 0
8 František Pospíšil 0 0 0 0 0 0
10 Tomáš Rachůnek 0 0 0 0 0 2
7 David Rangl 0 0 0 0 0 0
11 Vladimír Říha 0 0 0 0 0 0
31 Jakub Stehlík 0 1 0 1 0 4
51 Jan Trojan 0 0 0 0 0 0
27 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 28 1 27 96.4 0 2
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER