Tipsport Extraliga - út 30. 12. 2003
35. kolo
Plzeň
1:2
0:0, 0:1, 1:1
Znojmo
1/3
2/3

Góly obránců zajistily Orlům tři body

P l z e ň - Znojemský brankář <b>Tomáš Duba</b> byl jednoznačně nejvýraznější postavou vyrovnaného utkání v Plzni. Jinak bezchybný výkon mu pokazil pouze na začátku poslední třetiny vyrovnávacím gólem Dobroň. Zápas nakonec skončil tříbodovým ziskem Orlů, o který se postarali svými brankami obránci <b>Mojžíš s Benákem</b>. Spousta šancí zůstalo opět nevyužitých a ani závěrečná power play domácích žádnou změnu skóre nepřinesla.
Domácí vstoupili do zápasu lépe, v první příležitosti se ocitl Andrašovský. Dlouhou dobu se hrálo bez přerušení a obránci obou týmů museli řešit několik pokusů o proniknutí před brankáře. Barusovi a Jindřichovi nesedl puk, Švík byl před Dubou nedovoleně zastaven Havířem. Síly na ledě se ovšem po chvíli vyrovnaly při vyloučení plzeňského Výborného. Orli si vytvořili tlak a také několik šancí, které však skončily buď mimo klec nebo v Bartově výstroji. Ve 13. minutě si oba týmy opět zahrály ve čtyřech a v této situaci byli lepší opět hosté. Hra se přiostřila a za sekání šel sedět Mojžíš. Plzeň měla několik šancí, ale Orlům se dařilo puky vyhazovat. První třetina se už pak dohrávala v jejich režii, ale bez slibnějších šancí.

I do druhého dějství vlétli lépe hráči Lasselsbergeru a Duba si musel poradit s akcí Straky. Při kombinaci Dvořáka s Matějovským při něm stálo velké štěstí, když plzeňský forvard netrefil odkrytou klec. Na druhé straně se zaskvěl Barta při blafáku Pardavého, ale vyloučení Erata přineslo opět několik nepříjemností před Dubou. Zejména Strakovo sólo a plzeňské sevření dělalo hostujícím hráčům velké potíže, přesto se ubránili. Také Barta musel řešit několik šancí Orlů a hra se zrychlila. Duba si poradil s pokusy Paroulka i Krátošky a při další hře čtyři na čtyři opravdu čaroval, když se blýskl hlavně při kombinaci Krátošky se Šafferem. V polovině utkání Orli protrhli svou střeleckou smůlu; nabruslený Mojžíš dostal pěknou přihrávku od Pláška a překonal Bartu. O chvíli později napálil Vostřák tyč Dubovy klece. Při vyloučení Jindřicha nesehrálo Znojmo přesilovku zrovna ideálně, hned po jejím skončení se nechal vyloučit Rataj. Hosté se ubránili, ale při následném oboustranném vyloučení zapomněli na Andrašovského, s nímž si však poradil skvělý Duba. Rozhodčí pokračoval ve svém trendu a 39 vteřin před koncem třetiny vyloučil ještě Krátošku a Snopka, kterému navíc přidal desetiminutový osobní trest.

Hned v úvodu poslední části odčaroval kouzlo znojemského gólmana Dobroň, který prudkou ranou propálil jeho betony. Vedení mohl Orlům vrátit Plášek, ale postaral se o to až ve 43. minutě Benák, jenž překonal Bartu obloučkem hned po vhazování. Zvýšit mohl Pucher, na druhé straně několikrát podržel své mužstvo Duba. Za hrubost byla opět vyloučena dvojice hráčů Matějovský-Rataj a vzápětí Bartu ohrozili Haman s Pláškem, který nastřelil tyč. Orli bránili těsné vedení a často vyhazovali puky. Další dvojnásobné vyloučení netrvalo dlouho, rozhodčí vyloučil navíc Pláška a domácím se naskytla přesilovka čtyři na tři. Během ní zazvonila tyčka také za Dubou, ale Znojmo se opět ubránilo. Mladý brankář se pak ocitl v ohni střel, Strakovi nevyšel nájezd a Matějovský dostal trest do konce zápasu, když na ledě zůstal ležet jeden z Orlů. O chvíli později Duba vyrazil střelu, která prošla skrumáží a Plzeň si vzala oddechový čas. Barta opustil klec a domácí hráli power play, v níž už však ke změně skóre nedošlo.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Plzeň): "Máme stále velké problémy v koncovce. Měli jsme hodně šancí, ale stál nám v cestě výborný brankář hostí Duba."

Milan Kastner (Znojmo): "Po třech prohrách jsme chtěli uspět, naše hra však nebyla nejlepší. Měli jsme velké problémy v koncovce. Domácí sice měli více šancí, ale nás podržel výborně chytající brankář Duba."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
19 Václav Benák 1 0 0 1 1 2
53 Pavel Mojžíš 1 0 0 1 1 2
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 1 0 1 2 2
17 Radek Haman 0 1 0 1 1 2
37 David Havíř 0 0 0 0 -1 2
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 1 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 0 0
89 Ján Pardavý 0 0 0 0 0 2
40 Karel Plášek 0 1 0 1 1 2
33 Peter Pucher 0 0 0 0 -1 0
55 Igor Rataj 0 1 0 1 1 6
24 Jan Snopek 0 0 0 0 0 12
25 Karel Soudek 0 0 0 0 -1 2
27 Milan Toman 0 0 0 0 1 0
79 Marek Uram 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 44 1 43 97.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER