1. liga - st 26. 1. 2011
40. kolo
Znojmo
1:3
0:1, 0:1, 1:1
Ústí n. L
1/3
2/3

O vítězství Slovanu rozhodly využité přesilovky

<em>Znojmo</em> - Oslabený znojemský tým měl před sebou přetěžký úkol, ustát se ctí zápas s lídrem tabulky z Ústí nad Labem. První třetina přinesla svižnou hru na obou stranách, která vyústila ve vedoucí gól hostů. Ti svůj náskok ve druhé třetině ještě o jeden přesný zásah navýšili. V úvodu třetího dějství se o snížení postaral Richard Jarůšek. O pár minut později si ale Ústí opět vzalo zpět dvoubrankové vedení, které si již udrželo až do konce utkání.

Slušně zaplněná Hostan aréna dnes v podvečer sledovala duel dvou týmů z opačných polovin tabulky. Šesté Znojmo přivítalo na svém ledě vedoucí celek první ligy, Ústí nad Labem.

Oslabené Znojmo vstoupilo do zápasu aktivně. Hned v úvodu vyzkoušel formu ústeckého Francouze Lattner, s jehož střelou si gólman bez problémů poradil. Přílišná aktivita domácích dělala hostům problémy, a tak si hned v úvodu museli pomoci nedovoleným zákrokem, čímž nabídli Orlům výhodu jednoho muže v poli. Znojmu se přesilovka vůbec nevyvedla, hosté pozorně bránili a nedovolili žádnou větší šanci na znojemské straně.

Nepěkné poznámky fanoušků si vysloužil Šagát, který proletěl brankovištěm jako neřízená střela a srazil Kacetlovi masku z hlavy. Tento zákrok se však obešel bez vyloučení. Ovšem hned vzápětí získali početní výhodu Lvi, když za držení poslal sudí na dvě minuty do chládku Vyletelku. I přestože žlutomodří obléhali bránu, asi nejnebezpečnější byla střela Poživila od modré čáry, kterou Kacetl ukryl v lapačce. Skóre utkání otevřel opět při početní výhodě až v 18. minutě Rok Pajič, který neomylně zavěsil pod horní tyčku, 0:1. Následné vyloučení na straně hostů však domácí nevyužili, a tak první dvacetiminutovka skončila lépe pro hostující tým.

Na začátku druhé třetiny Orli dohrávali zbytek přesilové hry a poněkud zapomněli na obrannou hru, jež předváděli v průběhu prvního dějství, a byly z toho docela zajímavé situace. Nejprve skončil Roubíkův tečovaný puk v Kacetlově klíně, následnou Mikulíkovu dělovku znojemský strážce brány vyrazil do rohu. Nepřeberné množství orlích šancí ztroskotalo na nepřesných přihrávkách. Následně hosté na delší dobu uzamkli Orly v jejich obranném pásmu, gól z toho ale nebyl. Znojmo se dostalo do větší šance až v polovině utkání. Lattner vystihl ve středním pásmu ústeckou rozehrávku a hnal se sám na bránu. Francouz však vytáhl vynikající zákrok a Lattnerovu střelu uzavřel v lapačce.

Hokejisté Znojma se následně přesvědčili, že slogan: „Nedáš, dostaneš,“ platí. Dva hostující hráči zůstali před domácí brankou hlídáni pouze jedním obráncem. Robin Hanzl stojící v mezikruží poslal krásnou přihrávku k levé tyčce Janu Klozovi a ten zavěsil, 0:2. Vstřelená branka Lvy povzbudila, na Kacetla pálili ze všech stran. Ani Znojmo nesložilo svoje zbraně. Velkou šanci měl mladičký Jarůšek. Jeho střelu však ústecký gólman vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou Komínka. V závěru dějství bylo k vidění ještě několik zajímavých šancí. Hosté se snažili navýšit svůj náskok, ale nepovedlo se. Střelu Mikulíka Kacetl ukryl v lapačce. Na druhé straně zkoušel své štěstí Lattner, který vyjel zpoza branky a snažil se puk bezúspěšně protlačit za Francouzova záda.

Lvi se hned v úvodu posledního dějství hnali do útoku, ale dobře postavený Janků před Kacetlem promáchl. Další branka utkání padla v čase 42:29. Velmi potřebný kontaktní gól dal Richard Jarůšek, který se procpal až před ústeckou bránu a bekhendem zavěsil, 1:2. Brankou povzbuzení Orli se drali dopředu a opařená ústecká obrana nechala puk z hole Vyletelky projít až ke svému gólmanovi.

Ústí se znovu dostalo do hry až díky přesilové hře, v jejímž závěru padla další branka. Robin Hanzl vybruslil zpoza brány a protlačil puk za záda gólmana, 1:3. Diváci měli hodně výhrad vůči rozhodnutí rozhodčích, kteří poslali Znojmo opět do čtyř za přibarvený pád jednoho ústeckého hráče. Hostům se ale přesilová hra příliš nedařila, jejich soupeř poctivě bránil a střely, které se dostaly až ke Kacetlovi, nebyly příliš nebezpečné. Minutu a půl před koncem si Orli vyžádali oddechový čas a při hře bez brankáře se ještě pokusili zdramatizovat utkání. Ústí se ale v pohodě ubránilo a výsledek utkání tak zůstal na číslech 1:3.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Já si myslím, že jsme v tom utkání nepropadli. První třetina byla z naší strany taková ustrašená. Soupeř byl velice kvalitní. Jak jsme již před zápasem upozorňovali hráče, rozhodly dnes přesilovky, které hrálo Ústí velice dobře. Na druhou stranu máme mladé mužstvo, které dvě třetiny drželo se soupeřem krok.

Petr Rosol (Ústí nad Labem): Jsem spokojený s vítězstvím, i když to nebyl rozhodně jednoduchý zápas. Domácí byli od druhé třetiny rovnocenným soupeřem. V té první jsme byli lepší my. Škoda jen, že jsme z ní nevytěžili více gólů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
96 Richard Jarůšek 1 0 0 1 0 4
41 David Bartoš 0 0 0 0 0 0
5 Jiří David 0 0 0 0 0 0
35 Tomáš Klimeš 0 0 0 0 0 2
43 Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0 0
14 Tomáš Komínek 0 1 0 1 0 0
84 Lukáš Kovalský 0 0 0 0 0 0
89 Jan Lattner 0 0 0 0 0 0
38 Jakub Lev 0 0 0 0 0 2
9 Martin Pláněk 0 0 0 0 0 0
20 Martin Podešva 0 0 0 0 0 0
8 František Pospíšil 0 0 0 0 0 0
11 Vladimír Říha 0 0 0 0 0 0
26 Lubomír Štach 0 0 0 0 0 0
51 Jan Trojan 0 0 0 0 0 0
27 Tomáš Vyletelka 0 0 0 0 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 34 3 31 91.2 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER