Tipsport Extraliga - pá 26. 9. 2003
6. kolo
Č. Budějovice
3:4
0:1, 3:2, 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Budějovický led přinesl Znojmu výhru

Č. B u d ě j o v i c e - Ani proti Znojmu se Budějovice kýžených bodů nedočkaly. Orli vedli již 3:0, ale budějovický tým střídáním brankářů, kdy za Hudáčka nastoupil ke svému premiérovému extraligovému startu Chábera, hru výrazně oživil a dokázal vyrovnat. O vítězství Znojma nakonec rozhodl jedinou brankou třetí třetiny <b>Erat</b>. O ostatní góly se podělili <b>Ludvík, Soudek, Pardavý</b>.
Milan Dvořák - Domácí začali první třetinu ve stejném duchu, jako skončili většinu ostatních zápasů v této sezóně. Budějovičtí měli totiž od 50. vteřiny výhodu jednoho hráče v poli, ale trápili se. Jihočeši byli značně nervózní, proto ohrozili Dubu vážněji až v páté minutě, když střílel příklepem kanonýr Rob. Mladého brankáře prověřil o pár chvil později i Bělohlav, Duba ale zastavil nebezpečnou střelu bleskurychlým semaforem. V Budvar Aréně byl k vidění útočný hokej, bohužel ale s minimem šancí na obou stranách. První třetina byla jasnou záležitostí obran obou celků. Ta domácí chybovala v 11. minutě, když nedokázala pokrýt Urama, ten ale místo odkryté klece trefil jen brankovou konstrukci. I Duba mohl děkovat hokejovým bohům, protože osamocený Šimánek jej trefil z blízka bez přípravy rovnou do hrudi. Budějovičtí nakonec hru vyrovnali, ale v 19. minutě přišla pohroma. Z pravého kruhu propálil Hudáčka zápěstím mezi betony David Ludvík.

Jihočeši se v úvodu druhé třetiny prezentovali zlepšenou hrou, nebylo jim přáno ale potřebné hokejové štěstíčko. Suchánkův faul zůstal ještě nepotrestán, ale ve 26. minutě se mohli hokejisté Znojma radovat podruhé. Po ose Pucher - Uram se k puku dostal Karel Soudek a nekompromisní ranou vymetl pavučiny v budějovické brance. Po inkasované brance přišla pro domácí katastrofická pětiminutovka. Nejprve byl při přesilovce nevybíravě zastaven pronikající Bartoš, a přesně deset vteřin před polovinou zápasu padl do budějovické sítě třetí gól. Hudáček, jindy pro své kousky s hokejkou milovaný, zaváhal s rozehrávkou, kotouč mu sebral Ján Pardavý, a dopravil puk pohodlně do nestřežené svatyně domácích. Hudáček se po svém kiksu nechal vystřídat Cháberou. V tu chvíli se atmosféra na stadionu rovnala bodu mrazu. Pár desítek rádobyfanoušků dokonce i opustilo stadion. To byla ale velká chyba!!! Jihočeši se totiž po výprasku vzchopili a Znojmu pořádně zatopili. 19 vteřin po Hudáčkovo odchodu vystřelil od modré čáry Jindra, a Kristek zasmečoval neposedný kotouč ze vzduchu za Dubova záda. Krátce po vhazování byl za hákování vyloučen exbudějovický Benák, a z podobné pozice jako Jindra, od modré čáry, propálil Dubu veterán Suchánek. Orli si vybrali oddechový čas, budějovický uragán ale nezastavili. Za necelou minutu si šel na trestnou lavici znovu zchladit hlavu Benák, a domácí znovu trestali. Ve skrumáži před bránou se nejlépe orientoval Babka, a za hřmění fanoušků přehodil puk přes bezmocného Dubu. Znojemští se ale nenechali zahanbit, ofenzivní duo Pucher - Uram nemile zaměstnávalo Cháberu při vyloučení Turka.

Do poslední části hry vstoupili Jihočeši jako vyměnění, snad žádný fanoušek nepochyboval o tom, že Znojmo odjede domů s prázdnou a Budějovičtí tak získají své první extraligové body. Nebezpečně pálil Škoda s Ondřejem, mladý Duba ale vyšel ze souboje vítězně. Pak ale přišel blesk z čistého nebe, zpoza modré čáry napřáhl Roman Erat, a Chábera musel lovit tečovanou střelu z brány. Domácí se snažili vyrovnat, naráželi ale na disciplinovanou obranu hostujícího celku. Velkou šanci promarnil Bělohlav, po něm nedokázal skórovat ani Rob s Turkem. Jihočeši se nakonec odhodlali k dvouminutové hře bez brankáře, Duba ale nekapituloval ani při závěrečném drtivém tlaku domácích. Znojemští tak nakonec vyhráli se štěstím 3:4, spravedlivější by ale byla dělba bodů...

Po zásahu hostující obrany byl v polovině zápasu nepříjemně zraněn Peter Bartoš. Slovenský bojovník se pak už na střídačce sbíral z nečekané srážky a v tu chvíli ho trefil brankář Duba vyhozeným pukem. Bartoš pak putoval přímo do nemocnice s nehezky poraněnou sanicí...

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr (České Budějovice): "Dostali jsme lehké góly, soupeř nás nepřehrál. Mužstvo se obdivuhodným způsobem dokázalo dostat zpět do zápasu. Bartoš je po zásahu pukem s prasklou horní čelistí v nemocnici, budou ho asi operovat."

Pavel Pazourek (Znojmo): "Do poloviny zápasu jsme hráli, co jsme potřebovali. Moc jsme se nehnali dopředu a dobře bruslili. Po třech gólech mělo být rozhodnuto, ale přišli jsme o náskok vlastními chybami. Ve druhé polovině byl soupeř lepší, ale my jsme vytěžili z minima maximum, štěstí se přiklonilo na naši stranu."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
9 Roman Erat 1 1 0 2 2 0
81 David Ludvík 1 0 0 1 1 0
89 Ján Pardavý 1 0 0 1 1 0
25 Karel Soudek 1 0 0 1 1 0
36 Miroslav Barus 0 0 0 0 1 0
19 Václav Benák 0 0 0 0 1 6
17 Radek Haman 0 0 0 0 1 2
37 David Havíř 0 1 0 1 1 0
12 Aleš Křetínský 0 0 0 0 1 0
2 David Kudělka 0 1 0 1 1 0
22 Jaroslav Mareš 0 0 0 0 0 0
16 Milan Mikulík 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 12
15 Milan Procházka 0 0 0 0 2 0
33 Peter Pucher 0 1 0 1 1 0
55 Igor Rataj 0 0 0 0 -1 0
24 Jan Snopek 0 0 0 0 1 0
79 Marek Uram 0 0 0 0 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
72 Tomáš Duba 60 32 3 29 90.6 0 2
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER