Noen Extraliga juniorů - pá 14. 1. 2011
43. kolo
Havířov
2:4
0:1, 2:3, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Report ze zápasu HAV vs. ZNO (2:4)

Znojmo začalo aktivněji, domácí působili ustrašeným dojmem. Hned v první minutě tvrdě, ale nepřesně, střílel hostující Komínek. Po něm se do obrovské šance dostal Tichý, který byl sám před Zelenkou, ten jeho pokus pokryl. Úvodní tlak hostí zmírnilo vyloučení, ale Znojmo bylo nebezpečné i ve vlastním oslabení - Jarůšek vypíchl puk a řítil se sám na Zelenku, ten jeho blafák vyrazil. Naopak AZ si žádnou šanci nevytvořil, pár střel, které vyslali domácí hráči na Kacetla, bylo z uctivé vzdálenosti. Poté měli přesilovku hosté, ale ani oni z ní gól nevytěžili. Ten dali až ve 13. minutě, po další nevyužité přesilovce domácích, kdy Znojemští vyrazili do protiútoku a přečíslili domácí obranu. Situaci dvou na jednoho ukázkově sehráli Komínek a střílející Bartoš. Havířovští se dostali do šancí až v závěru třetiny, když zlepšili pohyb, chyběla častější a přesnější střelba, za zmínku stojí pokus Pechance, jehož tvrdá rána trefila Kacetla do masky.

Ve druhé třetině domácí pokračovali ve zlepšeném výkonu, hnali se dopředu, ale zapomněli na své modré osamoceného hostujícího Jarůška, Zelenka jeho střelu vyrazil ramenem. Ve 24. minutě při přesilovce hostí nebezpečně pálil Jarůšek, Zelenka máchl lapačkou, ale trochu nešťastně a málem si sám puk srazil do branky, nakonec ani tato přesilovka nebyla využita. Navíc byli blízko k vyrovnání domácí, ve vlastním oslabení zahrozil Pechanec, jenž se stahovačkou zbavil obránce a pěkně vystřelil, hostující Kacetl jeho střelu chytil. Azetu se podařilo vyrovnat až o minutu později, z poměrně nenápadné akce, úspěšným střelcem byl Tomáš Jindřich. Vsřelená branka domácí nabudila a brzy byla velice blízko druhému gólu trojice Pechanec-Puffer-Mráz, hosté vyhazovali puk z brankové čáry. Tlak domácích zastavilo přísné vyloučení Pechance, které hosté bleskově potrestali - již po 17. vteřinách byl úspěšným střelcem Novák. Domácí se však nevzdávali, dál se hnali dopředu, čehož hosté využivali k nebezpečným protiútokům. Ve 34. minutě měli domácí další výhodu přesilové hry, ale přes výborně hrající Znojmo se nedokázali dostat do útočného pásma. Navíc hosté při vlastním oslabení zvýšili na 3:1, když obrovskou chybu udělal domácí obránce Jindřich, který při rozehrávce ledabyle daroval puk hostujícímu Kovalskému. Ten nabídkou nepohrdnul a domácího Zelenku střelou do levého dolního rohu prostřelil.

Ani to však domácí nesrazilo, dál se snažili vstřelit branku - do situace dvou na jednoho se dostali Mach a Čaja, Mach se rozhodl střílet, ještě dorážel, ale výborný Kacetl se překonat nenechal. Naopak se radovali Znojemští, kterým se podařilo prosadit z protiútoku, úspěšným střelcem byl opět Novák, přihrávali mu Podešva a Opálek. Junioři Azetu však obdivuhodně bojovali dál a o necelé 2 minuty se jim podařilo snížit. Výborně, až z vlastního obranného pásma, projel Mario Brezani, uvolnil se a příklepem překonal Kacetla, asistoval mu Pechanec. I do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, brzy hráli přesilovku, ale Kacetla vůbec neohrozili. Znojmo se bránilo ve velkém stylu a dokonce mohlo zvýšit, když hrubici ve vlastním pásmu vyrobil Krause, jen výborný Zelenka držel naděje domácích. Ve 48. minutě domácí zvýšili obrátky a zatlačili svého soupeře, z tlaku však nevytěžili žádnou velkou šanci, velkým problémem byl nedostatek střelby. Domácí měli kotouč na holích, ale v pozicích, odkud branky padají jen velmi těžko - v rozích a za brankou. Další velkou šanci si vytvořili naopak hostující Mikulášek s Podešvou, ale nedokázali dostat puk do poloodkryté branky. Další přesilovka Azetu dopadla stejně, jako všechny předchozí - domácí se usadili v útočném pásmu, ale nestříleli. Až v 56.minutě viděli diváci velkou šanci domácích - Čaja se dostal sám před Kacetla, ten jeho střelu vyrazil nad sebe, ještě dorážel Smuž, ale ze vzduchu přehodil s gólmanem i bránu. Poté přišla série vyloučení, nejprve hosté nepotrestali faul Čajy, poté přišly tři vyloučení hostí v řadě a Havířov tak měl necelé 2 minuty před koncem obrovskou možnost zvrátit zápas. Toho si byl vědom i trenér domácích, který si vzal oddechový čas. Přesilovku 5 na 3 AZ ještě umocnil, když odvolal brankáře. Výsledkem byl obrovský tlak, ale přes spoustu střel z něj domácí gól nevytěžili. Postupně měli šance Jindřich, Mráz, Brezani a Mach, ale jejich střely těsně míjely branku, případně se svezly z hole a puk tak místo do odkryté branky mířil do rohu.

Znojmo tak ubránilo vedení 4:2 a ve stejném poměru tedy zvítězilo. Juniorům Azetu jednoznačně chyběla častější střelba v přesilovkách a důraz před brankou soupeře, závěrečný tlak byl dost křečovitý. Nicméně v zápasech proti slabším soupeřům by měli své kvality předvést a začít vítězit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
12 Patrik Novák 2 0 0 2 2 2
41 David Bartoš 1 0 0 1 0 0
84 Lukáš Kovalský 1 0 0 1 1 0
6 Ondřej Horváth 0 0 0 0 0 0
96 Richard Jarůšek 0 1 0 1 1 0
14 Tomáš Komínek 0 1 0 1 0 0
36 Vojtěch Kún 0 0 0 0 0 0
15 Tomáš Latner 0 0 0 0 0 2
71 Filip Mikulášek 0 0 0 0 -1 4
28 Daniel Opalek 0 1 0 1 1 0
73 Dominik Piskoř 0 1 0 1 1 0
61 Jan Podešva 0 2 0 2 1 0
8 František Pospíšil 0 0 0 0 1 2
72 Fran Srketič 0 0 0 0 0 0
31 Jakub Stehlík 0 0 0 0 0 4
33 Jakub Šaur 0 0 0 0 1 0
79 Michal Telesz 0 0 0 0 0 0
13 Jiří Tichý 0 0 0 0 1 0
92 David Videlka 0 0 0 0 0 0
62 Jakub Zika 0 0 0 0 0 4

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
90 Ondřej Kacetl 60 36 2 34 94.4 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER