O<sub>2</sub> Extraliga - út 22. 1. 2008
44. kolo
Znojmo
1:2p
0:0, 1:1, 0:0 - 0:1
Plzeň
1/3
2/3

Bod navíc ve Znojmě nezůstal

<em>Znojmo</em> - Orli nezačali vůbec dobře. Po vlažné první třetině, ve které obě mužstva spíše bránila, inkasovali gól hned na začátku té druhé. Plzeň dál nebezpečně útočila a Znojmo držel nad vodou výborný Trvaj. Postupem času však přebíralo iniciativu zápasu a dosáhlo na vyrovnání. To přišlo na konci prostřední části, kdy Málka překonal Jareš. V závěrečném dějství, i přes velké šance na obou stranách a velkém tlaku Orlů v závěru zápasu, branka nepadla a na řadu tedy přišlo prodloužení. Byli to hosté, kteří v něm rozhodli o tom, že si bonusový bod odvezou s sebou do Plzně.

První třetina moc hokejové krásy nenabídla. První větší příležitost měl na holi Jareš, ovšem Málek proti puku vytasil svoji lapačku. Za hosty to zkusil jedovatou ránou Čakajík, ale ani on neuspěl. V 10. minutě se naskytla Orlům možnost přesilové hry a o necelé tři minuty znovu, avšak žádnou velkou příležitost jim obrana hostů nedovolila. Obě mužstva spíše bránila než útočila. Za zmínku stojí pokus plzeňského Stránského, který střílel těsně vedle. Poté měla Plzeň možnost zahrát si také v početní převaze, jenže ta netrvala dlouho, neboť po 17 sekundách byl vyloučen její kapitán Divíšek. První třetina tak nakonec skončila bez branek.

Na začátku druhé části se hosté na domácí vyřítili jako lavina. Nejdříve zajistil svým barvám vedení Ludvík, který dorážkou procedil puk mezi Trvajovy betony. Krátce nato se po obrovské hrubce domácí obrany dostal s pukem až před domácího brankáře Vampola, ovšem Trvaj reflexivním zákrokem své mužstvo podržel. Orli dlouho hledali zápasovou “slinu“. Jejich chvíle však měla teprve přijít. Nejdříve ujel Procházka se Svobodou, rozhodl se zakončit sám, ale neuspěl. Plzeň však neochabovala ve střeleckých pokusech. Další vyslal na znojemskou svatyni Vlasák, gól však nevstřelil.

V polovině zápasu ujel zadákům hostí Demel a ačkoliv byl stíhán, zakončil a Málek musel předvést své umění. Vyrovnat mohl i Jareš, ale jeho první pokus kryl výborný plzeňský gólman a druhý skončil na jednom z hostujících obránců. Znojmo přeci jen do konce prostřední dvacetiminutovky stihlo vyrovnat. Po vyhraném buly přebral puk Jareš, od modré vypálil a propálil Málka mezi betony.

Ve třetí třetině tak měli oba celky k vítězství stejně daleko. Orli se v ní osmělili dřív. Obrat ve skóre mohl dokonat po Procházkově střele Svoboda, ale na odražený puk nedosáhl. Chvíli po něm najížděl na Málka zcela osamocený Selingr, ovšem i jeho pokus plzeňský brankář lapil. Hosté v závěrečné části příliš neútočili. Ovšem dokázali si vytvořit několik dobrých příležitostí. Nejdříve se do útoku vyřítil Vampola, Trvaj jeho ránu vyrazil levým betonem, vzápětí přihrával Důras před bránu volnému Divíškovi, ale tomu přeskočil puk hokejku.

Znojmo chtělo rozhodnout ještě před třetí sirénou. Kucharczyk ve dvojici s Dopitou však střílel jen do Málkova náručí, Hamana po přesné Pláškově přihrávce brankář hostí vychytal a v posledních sekundách měl i velké štěstí, když puk po Chvátalově střele od modré projel jen milimetry vedle jeho branky.

Potřetí z posledních čtyř vzájemných střetnutí se tak muselo prodlužovat. Ale ne dlouho. Nejdříve sice zazdil obrovskou šanci hostující Dvořák, když sám před Trvajem selhal, ovšem asi minutu po tom si vzal puk na svoji hůl Důras, objel bránu a přihrál na modrou Redlihsovi,který rozhodl o osudu zápasu.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Znojmo): Situace v tabulce nám velela, že musíme být hodně aktivní a tlačit se do útoku. Splnit tento záměr nebylo jednoduché, protože Plzeň se soustředila na obranu, přechod středního pásma byl složitý a bral nám hodně sil. Vytvořili jsme si více šancí, oba brankáři však chytali výborně. Soupeř měl štěstí v prodloužení, kdy jsme se snažili tlak vystupňovat.

Radim Rulík (Plzeň): Utkání přineslo vyrovnaný hokej s výbornými výkony brankářů na obou stranách. Svědčí o tom výsledek 1:1 po normální hrací době. V prodloužení jsme byli šťastnější. Jsme rádi, že se nám hned v prvním dnu po našem příchodu k týmu podařilo vyhrát v prodloužení. Nestačili jsme stihnout s týmem kromě rozbruslení a taktické přípravy nic.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
45 Richard Jareš 1 0 0 1 1 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 0 0
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 4
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 0
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 -2 0
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 1 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -2 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
21 Radek Procházka 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 0 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 0 0
51 Jan Švrček 0 0 0 0 1 0
2 Radim Tesařík 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 62 26 2 24 92.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER