O<sub>2</sub> Extraliga - út 10. 10. 2006
13. kolo
Znojmo
1:2
0:0, 0:2, 1:0
Karlovy Vary
1/3
2/3

Poprvé doma bez výhry

Z n o j m o - Až poslední utkání první čtvrtiny přineslo Orlům domácí prohru. Tým karlovarské Energie nastoupil s velmi zabezpečenou obranou. Ve druhé třetině se dostal do dvoubrankového vedení a ani drtivý tlak Znojma je v posledním dějství nepřipravil o výhru. V jeho počátku znojemští hokejisté snížili <b>Bičánkem</b>. Následovalo mnoho nebezpečných situací ze strany domácího mužstva, ale žádná ze střel se již nedostala za Sáblíkova záda. I přes porážku se Orli stále udrželi na první příčce tabulky.
Domácí, nažhavení výhrou nad Pardubicemi, začali utkání proti Karlovým Varům aktivně. V první větší šanci se ocitl Růžička, jenž se dostal k odraženému puku, ale z otočky bekhendem nezamířil přesně. Hosté kontrolovali vzápětí. Po nepřesné rozehrávce Znojma ve vlastním pásmu střílel od modré Řezníček, Trvaj toho moc neviděl, ale puk si pohlídal.

Ve 13. minutě se v obrovské šanci, největší v první třetině, ocitl znojemský Erat. Zachytil puk ve středním pásmu, zajel až před brankáře Varů, udělal blafák, avšak v poslední chvíli se mu do cesty postavil levý Sáblíkův beton. V další šanci domácích se ocitl znovu Erat, tentokrát v přesilové hře tečoval Němečkovu střelu od modré, ale ta skončila jen v náručí brankáře hostí. První třetina tak skončila bez branek.

Prostřední část začal Kumstát nebezpečnou střelou z úhlu, kterou Trvaj vyrazil a znojemští obránci uklidili puk na poslední chvíli do bezpečí. Ve 25. minutě hledal Dvořák zpoza branky své spoluhráče a nakonec při pokusu přihrát puk před bránu napálil Trvajovi hokejku tak šikovně, že se kotouč odrazil za záda brankáře Orlů. Znojmo obdržená branka donutila k vyšší aktivitě. Selingr si dojel pro puk až za branku hostí, přihrával najíždějícímu Eratovi, který ale nenašel skulinku v Sáblíkově postoji. V polovině utkání to bylo už o dvě branky. Nedůslednost a nepřesnost v rozehrávce potrestal Kumstát, který se dostal do samostatného nájezdu a blafákem do bekhendu vymetl horní růžek Trvajovy branky.

Znojmo jako by tato branka zaskočila a Západočeši se toho snažili ihned využít. V další šanci se z druhé vlny přiřítil Kumstát, vypálil ihned z voleje a jeho rána šla těsně vedle tyče znojemské branky. Za chvíli tu byla další akce hostů. Zdlouhavou a okatou rozehrávku Jareše s Kotaškou vystihl Procházka a jen díky výbornému Trvajovi to bylo stále jen o dvě branky. Před koncem druhé třetiny dostali domácí další tvrdou ránu. To, když hlavní sudí vyloučil do konce utkání jejich tahouna a strůjce vítězství v Pardubicích Jiřího Dopitu. Na jeho místo nastoupil Vaškovič.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastupovali Jihomoravané s dvoubrankovou ztrátou a bez jedné z klíčových opor týmu. Přesto se jen tak nechtěli vzdát. Důkazem toho bylo snížení na rozdíl jednoho gólu. V přesilové hře si na ideální Pucherovu přihrávku z rohu kluziště nabruslil Bičánek a bombou mezi Sáblíkovi betony snížil na rozdíl jedné branky. Vstřelený gól domácí nabudil a v dalších velkých šancích se objevili Vaškovič se Selingrem, ovšem oba dva vychytal výborně chytající brankář Energie.

V další dobré příležitosti Orlů se ocitl Jareš, který po přihrávce Svobody vypálil a jeho střela šla těsně mimo. Sedm minut před koncem chtěl vyrovnat Haman. Polovysokou ranou poslal kotouč k tyči, ale hostující gólman stačil skulinku včas vykrýt. V poslední šanci zápasu se ocitl znovu domácí hráči. Němeček po přihrávce Puchera však v dobré pozici pálil jen nad. A tak i přes velkou snahu Znojemských Orlů putují všechny body na západ Čech. Fakt zůstává, že v posledním dějství vypálili domácí na brankáře hostí dvacetkrát, kdežto soupeř na Trvaje ani jednou.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Znojmo): Dnes jsme nehráli dobře, hlavně jsme nehráli takový hokej jako v předcházejících zápasech. Dokázali jsme si vytvořit šance, ale neproměňovali jsme je, protože tam nebyl dostatek agresivity, nechodili jsme do brány, prostě jsme nepředváděli takový výkon, aby tam góly padaly. Ve druhé třetině jsme hráli moc profesorský hokej a Vary toho dokonale využily. V závěru jsme podali velice dobrý výkon, naše hra se zlepšila ve všech směrech, ale i z nejvyloženějších šancí jsme góly nedali. Nicméně si myslím, že si Vary z dnešního zápasu body zaslouží, protože my jsme hráli dobře jen jednu třetinu. Musíme se z toho otřepat, čeká nás další těžký zápas.

Zdeněk Venera: (Karlovy Vary): Podařilo se nám ustát začátek, ve kterém jsme čekali velký tlak domácích. V průběhu třetiny se hra vyrovnala. Ve druhé třetině jsme šli do vedení šťastným gólem, který nás povzbudil a měli jsme víc navrch než v první třetině. Mysleli jsme si, že vyloučení Dopity domácí oslabí a že nebudou tolik nebezpeční, ale Znojmo se z toho nevídaně oklepalo a v poslední třetině si vytvořilo výrazný tlak. Naše vítězství bylo otázkou štěstí a výborného výkonu Lukáše Sáblíka.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
32 Radim Bičánek 1 0 0 1 -1 0
2 Martin Čakajík 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 -1 32
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
65 Branislav Fábry 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
45 Richard Jareš 0 0 0 0 0 0
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 -1 0
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 2
33 Peter Pucher 0 1 0 1 -1 2
23 Martin Růžička 0 0 0 0 -1 0
1 Vladimír Říha 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 -1 2
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 -1 0
61 Ondřej Šmach 0 0 0 0 -1 0
56 Lubomír Vaškovič 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 36 2 34 94.4 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER