Přípravné zápasy - čt 30. 8. 2012
RP
Olomouc
5:3
1:0, 3:2, 1:1
Znojmo
1/3
2/3

Znojmo na Hané neuspělo

<em>Olomouc</em> - Znojemští hokejisté si připsali dosud první porážku v rámci Regionálního poháru, když na ledě Olomouce podlehli domácím 3:5. O dvě branky se postaral v začátcích druhé a třetí třetiny Peter Pucher, třetí zásah Znojma přidal Lubomír Štach, Orli ale už od první třetiny jen dotahovali náskok soupeře a srovnat se jim nepodařilo.

Začátek utkání mezi Olomoucí a Znojmem vyšel lépe domácím hokejistům, kteří hned z první vážnější šance skórovali. Před bránu najíždějící si Oldřich Heža zužitkoval Zbořilovu přehrávku z levé strany a s přehledem doklepl puk do odkryté části svatyně.

Zanedlouho už to mohlo být o dva góly, jenže Bartoňova rána od modré se odrazila jen od levé tyče hostující klece. V polovině úvodní části mohl srovnat Pucher, jenže sám před Halászem nedokázal propasírovat kotouč za záda olomouckého brankáře.

První branky se tedy Orli dočkali až na začátku druhého dějství, kdy v přečíslení Pláněk namazal Peteru Pucherovi, který svým pokusem nedal Halászovi šanci. Odpověď Kohoutů byla ale rychlá, ani ne do minuty si vzali vedení zpět. Richard Diviš při signalizované výhodě překonal bekhendem znojemského strážce svatyně.

O pár chvil později přišla nádherná rána domácího kapitána Jakuba Bartoně, která z levého kruhu zamířila přesně do pravého horního růžku, a Hanáci tak svůj náskok navýšili na dvě branky. O další rozradostnění olomouckého publika se postaral Matěj Pekr. Ten po skončeném oslabení Kohoutů vyrazil po pravé straně vstříc Landsmanovi, naznačil střelu, čímž dostal hostujícího gólmana na led, a poté rychlým objetím zasunul puk do brány.

Znojmo ale nesložilo zbraně a ještě do přestávky se mu podařilo vsítit alespoň jeden gól. Úspěšným střelcem byl Lubomír Štach.

I poslední dvacetiminutovka se dočkala rychlé branky. V jejím úvodu sice Halász nejprve zastavil Jarůškův pokus pravým betonem, ale na následnou dorážku Petera Puchera však byl již krátký.

Naneštěstí pro hosty Olomouc další gól ve své bráně nepřipustila, navíc se ještě sama dokázala prosadit. Landsmana bekhendem mezi nohama prostřelil Tomáš Smetana. Mora tak porazila Znojmo 5:3.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Olomouc): Potěšilo nás, že jsme dali více gólů, než v předešlých třech zápasech. Na rozdíl od úterního zápasu s Hradcem Králové jsme proměnili šance. Některé branky byly i pohledné. Myslím, že se v dnešním utkání nebránilo tolik jako v těch předchozích. Znojmo je velice kvalitní soupeř, jejich tým je na tom dobře bruslařsky. Neměli jsme proti nim vůbec strach hrát, nakonec se to i potvrdilo. Žádné tvrdé zákroky, kvůli kterým by se muselo utkání znovu vetovat, tam dnes nebyly. Také jsem rád, že se nikdo nezranil, přeci jenom nejsme stále kompletní.

Martin Stloukal (Znojmo): Nehráli jsme vůbec špatně, bohužel ale náš gólman neměl svůj den. Z pěti branek byly čtyři jeho, což určitě není dobře. Soupeř hrál výborně, kvalita na straně Olomouce je. Z naší strany to nebylo zlé, jedinou kaňkou byl výkon brankáře. Myslím si, že na zápas neměl vliv fakt, že jsme týden nehráli. Byla by to otázka první třetiny a tu jsme prohráli jen 0:1. Po čtvrté obdržené brance jsme nad oddechovým časem neuvažovali. V přípravě chceme vidět, kdo se snaží hru zvednout a vyburcovat tým.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER