Znojemští vyhlíží sváteční duel s Velkým Meziříčím

Naši soupeři
VČERA
Poslední soupeř se kterým se znojemští hokejisté v úvodu ligy ještě nepotkali. Utkání s Velkým Meziříčím je na programu tentokrát netradičně v pondělí. Orli se nacházejí na pátém místě tabulky, budou tak usilovat o zisk cenných bodů a posílení své pozice. Zatímco Velké Meziříčí se bude snažit vybojovat body, které potřebuje ke zlepšení své situace na dně tabulky. Utkání začíná v 18:00 na zimním stadioně ve Velkém Meziříčí.

Znojemští se v tabulce nachází na pátém místě s devatenácti body. Poslední zápas sehráli na domácím ledě, kde změřili síly s týmem Valašského Meziříčí. Po vyrovnané první třetině se iniciativy ujali hosté a převzali vedení. Přestože se Orli snažili a vytvářeli si šance, nedařilo se jim prolomit pevnou obranu Valašského Meziříčí. Ve třetí třetině ještě své vedení Bobři navýšili dalším gólem Svitáka. Znojmo se sice pokusilo snížit při hře bez brankáře, ale to nevyšlo a hosté přidali ještě čtvrtou branku zásluhou exorla Adámka a zaslouženě si odvezli tři body z jihu Moravy.

Poslední zápasy HC LERAM Orli Znojmo

Znojmo Šumperk6:0
Technika Brno - Znojmo2:3p
Znojmo - Valašské Meziříčí1:4

Velkému Meziříčí se v téhle sezóně moc nedaří. V tabulce se nachází na posledním místě se čtyřmi body. Od začátku sezóny si Horáci připsali jen jediné vítězství za tři body, a to na domácím ledě proti Opavě. Jeden bod si připsali po samostatných nájezdech proti Technice Brno. V sobotním programu měli volný los. Poslední zápas tak odehráli na ledě Valašského Meziříčí, kde sice dokázali utkání srovnat, ale ani to na další body nestačilo. Valaši totiž přidali další dvě branky, a tak hokejisté Velkého Meziříčí odjeli opět bez bodů.

Poslední zápasy HHK Velké Meziříčí

Šumperk - Velké Meziříčí 4:3
Velké Meziříčí - Technika Brno3:4
Valašské Meziříčí - Velké Meziříčí3:1

Nejproduktivnějším hráčem Znojma je stále útočník Marek Špaček, ten už soupeřům nastřílel sedm gólů, k tomu přidal dalších osm asistencí. Na druhém místě je útočník Jiří Karafiát, který vstřelil sedm gólů a na dalších pět asistoval. Hned za ním je se stejným počtem bodů Adam Zeman. Nejproduktivnějšími obránci je kapitán Aleš Sova a Lukáš Motloch, oba mají na svém kontě šest asistencí.

Tabulka produktivity HC LERAM Orli Znojmo

HráčGólyAsistenceBody
Marek Špaček78
15
Jiří Karafiát
7512
Adam Zeman5712

Tabulku produktivity Velkého Meziříčí vede se šesti body Erik Meluzín. Na druhém místě se nachází s pěti body Adam Paleček. Nejproduktivnějším obráncem Horáků je bývalý znojemský bek Jiří Kališ, ten nasbíral pět asistencí.

Tabulka produktivity HHK Velké Meziříčí

HráčGólyAsistenceBody
Erik Meluzín516
Adam Paleček415
Robin Medek415

První vzájemné zápasy oba týmy sehrály v sezóně 2022/23. Nejprve se hrálo na ledě Velkého Meziříčí, kde Horáci sehráli s tehdy suverénním Znojmem vyrovnaný zápas, ale i přesto Znojmo zvítězilo 3:2. Další měření sil nastalo tentokrát na ledě Nevoga arény, kde Orli zvítězili 12:3. Potřetí se opět hrálo ve Velkém Meziříčí a i tady zvítězili Znojemští 4:0. Poslední vzájemné střetnutí proběhlo na ledě Znojma, kde se potvrdila dominance Orlů, když si připsali další výhru 5:0. I nyní jsou na tom lépe hokejisté Znojma, a tak se pokusí navýšit vzájemnou bilanci zápasů ve svůj prospěch.

Velké Meziříčí - Znojmo
2:3
Znojmo - Velké Meziříčí12:3
Velké Meziříčí - Znojmo4:0
Znojmo - Velké Meziříčí5:0

Zápas můžete sledovat také živě na czechicehockey.tv.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Jan Grygera
Čárový rozhodčí:Dominik Viskot, Patrik Augusta

Sestavy z posledních zápasů


HC LERAM Orli Znojmo: Maláč (21. Synek) – Sova (C), Böhm, Jenáček, Hodinář, Motloch, P. Kubíček, Hrůzek – Karafiát, P. Urban, Špaček – P. Beránek (A), A. Zeman, Cakl – T. Pigl, Havlát, Bícha (A) – Pozděna, Masař, Denis Bárta.
HHK Velké Meziříčí: Bizoň - Ambrož (C), Slabý P., Vovsík, Dolníček, Burian A., Kališ - Burian V., Meluzín, Vedral, Broža, Jaša, Juda M., Křenek (A), Kubiš, Ondráček (A), Medek, Kuba, Švejda, Juráň.
NEWSLETTER