Souboj týmu s výbornou formou. Na led Znojma míří Bobři

Naši soupeři
PÁ 25. 10. 2024
Po středeční ubojované výhře v Brně budou chtít Orli přidat další vítězství a prodloužit tak sérii výher na pět zapasů. V cestě jim pro tentokrát bude stát soupeř z Valašského Meziříčí, který má stejně jako tým Znojma 19 bodů. Jestli se podaří Orlům přidat další výhru se dozvíme v sobotu 26.10. na ledě Nevoga areny. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.

Ve středečním kole druhé ligy odehráli Orli zápas na ledě Techniky Brno. První třetina se znojemským hokejistům nepovedla a jen díky jistému výkonu Filipa Maláče byl stav pouze 1:0 pro domácí. Od druhé třetiny byli Znojemští lepším týmem na ledě a po brankách Bíchy a Masaře se dostali do vedení. Když už to vypadalo, že si tým z města na řece Dyji odveze všechny tři body, vstřelili Brňané vyrovnávací branku, která poslala zápas do prodloužení. V něm byli úspěšní hosté, když se přesně trefil Beránek a bonusový bod putoval do Znojma. Orli se touto výhrou posunuli na třetí místo druholigové tabulky. V zápase se Orli museli obejít bez zraněného kapitána Aleše Sovy a nemocného Marka Brady. Druhý zmíněný nebude s určitostí proti Bobrům k dispozici. Naopak Patrik Urban, který si odpykával dvouzápasový trest, do zápasu s největší pravděpodobností zasáhne. U Sovy je start nejistý.

Poslední zápasy HC LERAM Orli Znojmo

Žďár - Znojmo2:8
Znojmo - Šumperk6:0
Technika - Znojmo2:3p

Hráči Valašského Meziříčí si drží sérii tří vítězství v řadě. Naposledy na domácím ledě zdolali tým z Velkého Meziříčí, a to poměrem 3:1. Stejně jako Znojmo mají Bobři celkem 19 bodů a pouze o horší skóre se nacházejí v tabulce za Znojmem. Dle slov trenéra Procházky jde o typický druholigový celek: „Tak jako většina mužstev 2. ligy hrají bruslivý a nepříjemný hokej, určitě to nebude lehké, ale věříme ve výhru. Doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit."

Poslední zápasy HC Bobři Valašské Meziříčí

Valašské Meziříčí - Šumperk4:1
Technika - Valašské Meziříčí3:5
Valašské Meziříčí - Velké Meziříčí3:1

Historie zápasů mezi těmito celky není moc dlouhá. První zápas byl odehrány v nedokončeném ročníku 2020/2021, kdy Orli dokázali svého soka porazit. Orli se s Bobry setkávali v předminulé sezóně. Valašské Meziříčí bylo první zastávkou znojemského tažení do první ligy. Jihomoravané dokázali všechny duely v základní části ovládnout. S Bobry se pak Znojemští potkali ještě ve čtvrtfinále play-off. Ani tam se nepodařilo Bobrům zvítězit a po třech jednoznačných zápasech se podařilo orlí letce sérii ovládnout poměrem 3:0. Valašské Meziříčí tak stále čeká na vítězství nad celkem z města vína a okurek.

Vzájemné zápasy

Znojmo - Valašské Meziříčí5:0
Valašské Meziříčí - Znojmo1:6
Znojmo - Valašské Meziříčí7:0

Nejproduktivnějším hráčem Orlů je momentálně Marek Špaček, který si připsal čtrnáct kanadských bodů za sedm branek a osm asistencí. Následují třináctibodový Jiří Karafiát a Adam Zeman, který posbíral dvanáct bodů. Co se týče produktivity, je nejlepším obráncem Znojma Lukáš Motloch, který v aktuálním ročníku zapsal šest asistencí.

Tabulka produktivity HC LERAM Orli Znojmo

HráčGólyAsistenceBody
Marek Špaček7815
Jiří Karafiát7613
Adam Zeman6612

Produktivitě Valachů vévodí mladý forvard Erik Pospíšil, který za deset zápasů nasbíral jedenáct bodů. Dalšími v pořadí jsou Roman Váňo, který ale toho času vypomáhá prvoligovému Přerovu a bývalý hráč Orlů Lukáš Adámek. Nejproduktivnějšími obránci jsou Jan Dluhoš a Jakub Ďurkač, kteří posbírali šest bodů (oba 1+5).

Tabulka produktivity HC Bobři Valašské Meziříčí

HráčGólyAsistenceBody
Erik Pospíšil3811
Roman Váňo358
Lukáš Adámek347

O speciální zápas půjde určitě pro výše zmíněného Lukáše Adámka, který poslední dvě sezóny působil na jihu Moravy. Po sestupu z první ligy ho jako posilu oznámil Sokolov, herní prostor však dostává v rodném Valašském Meziříčí. Dalším hráčem, který působil ve Znojmě, je čtyřiatřicetiletý útočník Lukáš Finsterle. Dres s orlem na hrudi oblékal v sezóně 2013/2014, když Znojmo působilo v mezinárodní EBEL. V žákovských kategoriích oblékal dres Znojma také mladý obránce Jan Hamřík.

Funkci asistenta trenéra Bobrů vykonává bývalý hráč Orlů Lubomír Štach. Loni odehrál ještě třináct zápasu jako hrající trenér, nyní je pravou rukou trenéra Bobrů Lukáše Plška. Štach působil ve znojemských řadách od roku 2006 do roku 2016. Během své bohaté kariéry působil v Rakousku, na Slovensku a také krátce i v Německu, kde si vyzkoušel druhou nejvyšší tamní ligu. Poslední sezóny odehrál v dresu rodného Vsetína a nedalekého Valašského Meziříčí.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí M. Čelechovský
Čároví rozhodčí M. Bubela, T. Bezděk

Sestavy z posledního zápasu

HC LERAM Orli Znojmo: Maláč - Hodinář, Böhm, Jenáček, Hrůzek, P. Kubíček, Motloch - Karafiát, Havlát, Špaček - P. Beránek, A. Zeman, Bícha - Cakl, Masař, D. Bárta - Pozděna, T. Pigl, Boltvan.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců - Holiš, Dluhoš, Ďurkač, Hamřík, Fojtík, Velikovský, Sviták - Koláček, Půček, Goiš - Adámek, E. Pospíšil, Finsterle - Heinrich, Vavřík, L. Stodůlka - Kuchařík, Turek, D. Stodůlka
NEWSLETTER