Fanoušci nám v Brně vytvořili domácí prostředí, těší Jakuba Masaře

Rozhovory
PŘEDEVČÍREM
Jednadvacetiletý rodák z Brna Jakub Masař se v utkání s Technikou prosadil gólově, čímž poslal Znojmo do vedení 2:1 a zaznamenal tak třetí přesný zásah v probíhajícím ročníku druhé ligy. Potvrdil tak, že má vyhecovaná derby rád a sedí jeho hře. Na plný bodový zisk to sice nestačilo, ale Orli i přesto jihomoravské derby dokázali ovládnout a odvést si dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

Utkání s Technikou mělo příchuť derby. Nakonec berete dva body. Jak byste zhodnotil tento duel?
Derby mám obecně rád, takže jsem rád za tento zápas. Byl to náročný zápas, protože Technika hraje dost nepříjemný systém hokeje, což jsem ji daří splňovat. Dostávají velmi málo gólů. První třetinu jsme bruslili zbytečně jak blázni. Pak jsme si k tomu něco řekli a už to bylo lepší.

Prosadil jste se gólem na 2:1. Jak se tato akce zrodila?
Branka padla po rychlém otočení hry ve středním pásmu. Filip Hrůzek mi to rychle nahrál, já si to dal do středu a střílel na zadní tyčku. Gólman tu střelu nejspíš neviděl. Jsem rád, že to tam padlo.

V samotném závěru se Technice podařilo vyrovnat. Čemu přisuzujete, že se nepodařilo udržet vedení?

Je škoda, že se nám vedení nepodařilo udržet. Technika postupně zvyšovala svůj tlak, až se jim povedlo vyrovnat. Měli jsme hrát jednodušeji a ty puky lépe odehrávat. Při jejich vyrovnávací brance se nám nepodařilo dostat kotouč z pásma, jejich bek to na modré zachytil a poté šťastná teč do brány.

V utkání jste neměli žádnou přesilovku, ve kterých jste letos poměrně úspěšní. Zažil jste někdy podobné utkání?
V této lize to je docela rarita. Rozhodčí celkově moc faulů nepískal. Myslím si ale, že některé jejich zákroky jako fauly posoudit mohl. Na to se ale nemůžeme dívat a musíme se soustředit na naši hru. Oslabení se nám letos daří, obě jsme ubránili. Myslím, že nám to zvedlo sebevědomí.

Cítil jste jako brněnský odchovanec nějakou speciální motivaci?

Samozřejmě jsem cítil větší motivaci, do Brna se vždy rád vracím. Vypsal jsem klukům za výhru svačinku do šatny, tak jsem rád, že můžu donést.

Značnou část minulé sezóny jste odehrál v dresu Techniky. Myslíte, že to bylo v utkání výhodou?
Řekl bych, že to výhoda úplně nebyla. Přišlo tam spoustu nových hráčů, které neznám. Navíc letos hrají úplně jiný systém než loni, takže jsem o nich věděl tolik, co ostatní. Spíš mi pomohlo to, že dobře jsem znal stadion. Vím, že se tu hraje svižný hokej.

Na utkání dorazilo velké množství znojemských příznivců. Vnímali jste to a cítili jste se jako doma?
Určitě jsme moc rádi za podporu fanoušků. Je to příjemný pocit, když vám fanoušci vytvoří domácí atmosféru. Klukům jsem říkal, že tolik lidí jsem na Technice nikdy neviděl. Poděkování patří každému, kdo nás přijel podpořit.

NEWSLETTER