Jsem rád, že tu můžeme být pro mladé hráče, hlásí Adam Zeman

Rozhovory
NE 20. 10. 2024
V zápase s tabulkovým sousedem ze Šumperka si Adam Zeman připsal dvě branky a navrch jednu asistenci u přesilovkové trefy Petra Beránka. Dvaatřicetiletý rodák z Jihlavy se v pozápasovém rozhovoru vrací k utkání, popisuje vstřelené branky a také mluví o svých dřívějších působištích.

Třetí výhra v řadě. Čtvrtá výhra před domácími fanoušky. Jak byste stručně zhodnotil utkání?

Sice jsme po první třetině vedli 1:0, ale nebylo to z naší strany vůbec dobré. Hořeli jsme v obranném pásmu. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli a poté hra vypadala tak, jak jsme si představovali.

Dnes jste vstřelil dvě branky. Popište, jak se oba góly zrodily.

Byly to dvě v podstatě obdobné situace. Bery (Petr Beránek, pozn. redakce) dostal kotouč na mantinel a dával mi to do prostoru před bránou. Poprvé jsem volil zakončení na dlouhou tyč. Druhý gól byl trochu se štěstím, tak jsem rád, že to tam padlo.

Jak byste zhodnotil souhru se svými spoluhráči z druhé útočné formace – Petrem Beránkem a Markem Bradou. Jak jste si sedli a kdo má jakou roli?

Myslím si, že nám to spolu docela sedí. Po zápase se k tomu snažíme vždy něco říkat, aby to bylo lepší a lepší. Já s Peťou Beránkem jsme spíše do kombinace a Marek Brada nám má za úkol ty puky získávat, což se mu daří.

Patříte k nejzkušenějším hráčům týmu, jak vnímáte roli asistenta kapitána, jíž disponujete?

Popravdě se tuto roli snažím moc nevnímat. Snažím se, aby mě to nějak nesvazovalo. Nikdy jsem ještě asistent nebyl, takže je to pro mě tady ve Znojmě premiéra. To, že tady jsou mladší kluci, je fajn. Jsem rád, že tu my zkušenější pro ně můžeme být.

Měli jste šanci na udržení prvního čistého konta pro Filipa Maláče, přizpůsobili jste tomu svou hru, hráli jste poslední minuty více defenzivě a takticky?

Určitě ano, gólman dnes předvedl fantastický výkon. Po druhé třetině jsme si řekli, že hrajeme pro něj. Bylo tam plno zblokovaných střel a povedlo se nám to, což je super výsledek pro celý tým.

Loni jste působil v Táboře, který hraje taktéž 2. ligu, avšak západní skupinu. Dovedl byste porovnat tyto soutěže co se týče kvality ?

Osobně úplně nevím, ale myslím si, že obě konference mají stejnou úroveň. Ty týmy jsou velice podobné a v obou skupinách jsou silnější i slabší týmy.

V minulých letech jste působil například na Vsetíně nebo si zahrál za svou rodnou Jihlavu, jak na tato angažmá vzpomínáte?

Na tato angažmá vzpomínám v dobrém a velmi rád. Nejraději vzpomínám na angažmá ve Vsetíně, tam se mi opravdu líbilo.

Sledujete, jak se daří těmto týmům a také vašim bývalým spoluhráčům?

Sleduji oba zmíněné týmy a taktéž Frýdek, kde jsem dřív také působil. Když mám volno, tak se dívám na zápasy a koukám, jak se daří kamarádům.

NEWSLETTER