Orli vyzvou Draky a touží po dalším vítězství

Naši soupeři
PŘEDEVČÍREM
Orli se po vysoké výhře nad Plameny chystají na další výzvu, tentokrát proti Drakům z Šumperka. Oba týmy si v posledních zápasech připsaly výhru a fanoušci se mohou těšit na napínavý souboj. Mužstva se totiž nachází na sousedních pozicích v tabulce. Utkání začíná v 17:30 ve znojemské Nevoga aréně.

Orli se v Nevoga aréně představili naposledy minulý týden, kdy dokázali porazit tým Kopřivnice 6:3. Nyní mají za sebou velmi úspěšný venkovní zápas ve Žďáru nad Sázavou. Podařilo se jim uhasit Plameny vysokou porážkou 8:2. Přes nepříznivý začátek zápasu Orli dokázali změnit styl hry a otočit zápas ve svůj prospěch. V první třetině vyrovnal stav utkání Mikuláš Bícha. Ve druhé třetině se dvakrát prosadili Denis Bárta a Robert Havlát. V poslední části dokonal svůj hattrick Denis Bárta, když přidal gól v oslabení. Následně se dokázal prosadit Jiří Karafiát a pár vteřin do konce přidal kosmetickou úpravu skóre hlavní režisér zápasu Denis Bárta svým čtvrtým gólem na konečných 8:2.

Poslední zápasy HC LERAM Orli Znojmo

Opava - Znojmo5:2
Znojmo - Kopřivnice6:3
Žďár nad Sázavou - Znojmo2:8

Draci Šumperk jsou téměř nováček ligy. V tabulce mají o jednu příčku lepší pozici než Orli. Nachází se na šestém místě s šestnácti body. V posledním zápase uhájili domácí led, před Velkým Meziříčím. Dramatický zápas, i přes snížení vedení v předposlední minutě, dokázali udržet na konečném výsledku 4:3.

Poslední zápasy DRACI PARS Šumperk

Šumperk - Technika Brno4:3sn
Valašské Meziříčí - Šumperk4:1
Šumperk - Velké Meziříčí4:3

Nejproduktivnější hráč Znojma je stále Marek Špaček s bilancí pět gólů a osm asistencí. Hned za ním se nachází s dvanácti body Jiří Karafiát, který vstřelil nejvíce gólů z celého týmu a to přesně sedm. Třetí místo patří Patriku Urbanovi, který se pyšní největším počtem asistencí s číslem devět. Nejproduktivnější obránce je Lukáš Motloch s pěti asistencemi.

Tabulka produktivity HC LERAM Orli Znojmo

HráčGóly Asistence Body
Marek Špaček5813
Jiří Karafiát7512
Patrik Urban1910

Produktivní útočníci soupeře jsou Tomáš Pospíšil s třinácti body za tři góly a deset asistencí a Daniel Vachutka s deseti body za sedm gólů a tři asistence. Z řad obránců body nejvíce přispívá Tomáš Drtil, který má na svém kontě jeden gól a pět asistencí.

Tabulka produktivity DRACI PARS Šumperk


HráčGólyAsistenceBody
Tomáš Pospíšil31013
Daniel Vachutka7310
Tomáš Drtil156

Vzájemné zápasy sahají až do daleké minulosti. V roce 2009 se týmy společně střetli dvakrát. Na domácím ledě Orli vyhráli 5:1 a v roli hostů v Šumperku padli 2:4.

Vzájemné zápasy

Znojmo - Šumperk5:1
Šumperk - Znojmo4:2

Aktuální forma týmů hovoří jasně ve prospěch Znojma. V posledních pěti zápasech Orli získali dvanáct bodů. Jediný zápas ve kterém o body přišli, sehráli na venkovním ledě v azylu Opavy. Draci v posledních pěti zápasech získali bodů osm. Ztratili ve dvou venkovních prohrách a o jeden bod přišli doma po výhře na nájezdy.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčíIvan Čunocka
Čárový rozhodčíKamila Smetková, Dominik Viskot

Sestavy z posledních zápasu

HC LERAM Orli Znojmo: Maláč - Hodinář, Motloch, Jenáček, Hrůzek, P. Kubíček, Sakmár - Karafiát, Urban, Špaček - P. Beránek, A. Zeman, Brada - Havlát, T. Pigl, Bícha - Cakl, Masař, Havlát - Pozděna.
DRACI PARS Šumperk: Irgl – Rutar, Drtil, Dudycha, Novotný, Andrle, Minařík, Panáček – Vachutka, Šišolák, T. Pospíšil – Scheuter, T. Handl, Jaroš – Picka, Jenčovský, Tarnoczy – Budina, Polách, J. Horký.
NEWSLETTER