Podaří se Orlům uhasit žďárské Plameny?

Naši soupeři
VČERA
Znojemští hokejisté po vítězství nad Kopřivnicí, ve kterém potvrdili svou dominanci na domácím ledě, se nyní chystají na další výzvu. Naopak Žďár nad Sázavou odehrál dramatický zápas proti Velkému Meziříčí, který rozhodl až v závěru jeden z útočníků Žďáru. Vzájemná bilance z předloňské sezóny mezi Znojmem a Žďárem hovoří jasně ve prospěch Znojma, které ve čtyřech zápasech všechny vyhrálo. Podaří se Orlům přidat další vzájemné vítězství? Utkání začíná od 18:00 na zimním stadioně ve Žďáře nad Sázavou.

Orli odehráli svůj poslední zápas na domácím ledě proti týmu z Kopřivnice. Už v 8. minutě utkání otevřel skóre Marek Špaček, který se prosadil po rychlém úniku. Ještě v průběhu první třetiny navýšil vedení Znojma na 2:0 Jakub Masař, když přesně zakončil přečíslení dva na jednoho. I ve druhé třetině pokračovali Znojemští ve své dominanci a přidali další gól, zatímco Kopřivnice se dokázala prosadit dvěma rychlými zásahy, čímž snížila na 3:2. Orli však okamžitě zareagovali dvěma dalšími góly a dostali zápas zpět pod svou kontrolu. V závěrečné třetině už Kopřivnici nepustili do žádné vážnější šance a s přehledem si pohlídali výsledek. Znojmo zaslouženě zvítězilo 6:3 a potvrdilo svou převahu po většinu utkání.

Poslední zápasy HC LERAM Orli Znojmo

Znojmo - Hodonín 5:1
Opava - Znojmo5:2
Znojmo - Kopřivnice6:3

Žďár se momentálně nachází v tabulce na druhém místě. V posledním zápase odehrál tým Žďáru nad Sázavou velmi vyrovnané utkání proti Velkému Meziříčí. Oba týmy se od začátku snažily o kontrolu hry, střídaly se v útočných akcích a obranných zákrocích. Zatímco Velké Meziříčí se dokázalo několikrát prosadit, Žďár nad Sázavou odpovídal rychlými protiútoky. Hra byla dynamická, s několika dramatickými momenty na obou stranách, což udržovalo napětí až do posledních minut. Protože byl zápas velmi těsný, žádný z týmů si nedokázal vytvořit rozhodující náskok. Utkání tak bylo vyrovnané až do poslední minuty, kdy o vítězství Žďáru rozhodl Milan Machač.

Poslední zápasy SKLH Žďár nad Sázavou

Žďár nad Sázavou - Valašské Meziříčí3:2
Žďár nad Sázavou - Nový Jičín5:2
Velké Meziříčí - Žďár nad Sázavou
3:4

Nejproduktivnějším hráčem Znojma je stále útočník Marek Špaček s dvanácti body. Na druhém místě se nachází nejlepší střelec Orlů Jiří Karafiát, který soupeřům nastřílel šest gólů a na další čtyři asistoval. Se stejným počtem bodů je na třetím místě Patrik Urban, ten vstřelil jeden gól a devět připravil pro své spoluhráče, a tak se zároveň řadí na nejlepšího nahrávače Znojma. Nejproduktivnější obránce je se čtyřmi body Petr Kubíček.

Tabulka produktivity HC LERAM Orli Znojmo

HráčGólyAsistenceBody
Marek Špaček5712
Jiří Karafiát6410
Patrik Urban 1910

Tabulku produktivity Žďáru nad Sázavou vede Dominik Dušek s deseti góly a deseti asistencemi. Na druhém místě je taktéž s dvaceti body Jiří Půhoný, ten vstřelil šest gólů a přidal čtrnáct asistencí a řadí se tak na pozici nejlepšího nahrávače nejen svého týmu, ale i celé ligy. Nejproduktivnějším obráncem je Václav Půža se třemi góly a se třemi asistencemi.

Tabulka produktivity SKLH Žďár nad Sázavou

HráčGólyAsistenceBody
Dominik Dušek
101020
Jiří Půhoný
61420
Jan Wasserbauer178

Znojmo a Žďár nad Sázavou spolu odehráli čtyři vzájemné zápasy, všechny zápasy byly odehrány v sezóně 2022/23 v rámci druhé ligy, přičemž všechny vyhráli Orli. Znojemští měli ve všech těchto utkáních navrch a pokaždé zvítězili. Žďár nad Sázavou nedokázal Znojmu čelit tak, aby si připsal alespoň jedno vítězství a série vzájemných střetnutí tak zůstala v režii Znojma.

Vzájemné zápasy

Znojmo - Žďár nad Sázavou7:0
Žďár nad Sázavou - Znojmo1:7
Znojmo - Žďár nad Sázavou11:2
Žďár nad Sázavou - Znojmo1:4

Utkání můžete sledovat živě na stránce czechicehockey.tv.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Michal Maršálek
Čárový rozhodčí:Jan Rakušan, Dominik Kalina

Sestavy z posledních zápasů

HC LERAM Orli Znojmo: Maláč - Hodinář, Böhm, Jenáček, Hrůzek, Motloch, P. Kubíček – Karafiát, P. Urban, Špaček – P. Beránek (C), A. Zeman (A), Brada – Havlát, Pigl, Bícha (A) – Cakl, Masař, Denis Bárta – Pozděna.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal - Půža, Kukla, Ludvík, Machač, Svoboda, Koudelka, Pleva (C) - Dušek, Koukal, Půhoný (A) - Mlynář, Wasserbauer (A), Štěpánek - Pytlík, Jícha, Köver - Maštera, Štola.
NEWSLETTER