První gól mezi seniory? Hodně to pro mě znamená, hlásí Denis Bárta

Rozhovory
NE 13. 10. 2024
V duelu s Kopřivnicí si svou první branku ve velkém hokeji odškrtnul také dvacetiletý útočník Denis Bárta. V pozápasovém rozhovoru si pochvaloval spolupráci hokejistů čtvrté formace, znojemské prostředí, či atmosféru při domácích utkáních. V neposlední řadě zmínil také přednosti, kterými by chtěl být Orlům přínosný.

Druhá nejvyšší výhra v letošním ročníku, jak by jste ji shrnul?

Hodnotím ji určitě velice kladně. Od začátku jsme měli více ze hry, dařilo se nám držet otěže zápasu a hlavně střílet góly. Sice jsme udělali místy nějaké hrubky, avšak nebyly naštěstí tak zásadní, aby to ovlivnilo konečný výsledek.

Ve druhé třetině snížila Kopřivnice na rozdíl jedné branky, cítili jste v té chvíli na sobě určitou nervozitu?
To bych úplně neřekl. Samozřejmě jsme očekávali, že to nebude úplně jednoduchý zápas, také jsme se připravovali na to, že budou draví a aktivní. Za stavu 3:2 se nám podařilo přidat další branky, což nám pomohlo k tomu, dotáhnout duel do vítězného závěru.

V Opavě jste i přes velkou střeleckou aktivitu body nezískali, nyní vás čekají souboje se Žďárem nad Sázavou a Šumperkem. Mohl by tedy být návrat na vítěznou vlnu výhodou.

Myslím, že by to svou roli hrát mohlo. Se Slezanem jsme se trápili hlavně v koncovce, což naopak dnes úplný problém nebyl. Čekají nás těžká utkání, která rozhodně nesmíme podcenit.

I vy jste se dnes podílel na výhře gólem, který byl navíc vašim prvním v kariéře mezi seniory, k tomu jste přidal i dvě asistence. Hádám tedy, že osobně můžete být spokojen?
Ano, utkání jsem si moc užil (usmívá se). Kluci v kabině mi i schovali puk, se kterým se mi to podařilo. Dnešek pro mě hodně znamená. Samozřejmě musím také vypíchnout fanoušky, jež vytvořili neskutečnou atmosféru. Od začátku sezóny se v ochozech prezentují skvělými výkony, jsou našim sedmým hráčem na ledě, za což jim moc děkujeme.

Jak se vlastně ta gólová akce z vašeho pohledu vyvinula?
Vytvořili jsme tlak na branku soupeře. První pokus Kuby Masaře trefil tyč a odrazil se k Filipovi Hrůzkovi, jež kotouč vyslal zpět na brankáře Kopřivnice, který jej ještě dokázal vyrazit betonem. Jejich obrana na to nestihla včas zareagovat, odražený puk jsem si tedy rychle zpracoval bruslí, viděl jsem trošku místa pod betonem, tudíž jsem to zkusil poslat právě do toho místa, naštěstí to tam padlo.

Právě vaší lajně, ačkoliv je až čtvrtou volbou, se v posledních utkáních bodově daří...
Sedli jsme si, spolupráce mezi námi funguje velice dobře. Myslím, že když to bude takto fungovat nadále, mohli bychom se podílet ještě na větším počtu branek. Velký podíl má na tom i trenér Milan Procházka, který nám dává důvěru.

Jako většina členů kádru, jste i vy letos ve Znojmě prvním rokem. Jak na vás zatím zdejší prostředí působí?
Fantasticky, ke Znojmu mám zatím jen slova chvály. Zázemí na vynikající úrovni, v kabině máme výbornou partu, krásné město, fanoušci... Opravdu si to zde užívám.

Zároveň jde i o váš premiérový ročník, který jste zahájil mezi seniory. V minulosti jste oblékl v několika případech dres konkurenčního Hodonína, byl tedy přechod z juniorských kategorií pro vás o něco jednodušší?

Přesně tak. Tím, že jsem dostal několikrát v Hodoníně šanci, tak už pro mě ten přechod z juniorky nebyl tak náročný. Samozřejmě to bylo trošku něco jiného, navíc když ještě přecházíte do nového klubu. Nicméně bych řekl, že zde jsem si zvykl poměrně rychle.

V loňské sezóně jste se řadil mezi nejproduktivnější hráče v juniorském týmu Komety. Jsou právě body tím faktorem, kterým byste chtěl být Orlům přínosný?

Musím přiznat, že mě opravdu těší, jak se mi minulý rok povedl, cítil jsem se opravdu skvěle. Znojmu bych chtěl být přínosný zejména bruslením a bojovností, z čehož pramení následná produktivita.

NEWSLETTER