Sezóna začíná! Orli se utkají s Havířovem

Naši soupeři
PÁ 20. 9. 2024
První ostrý ligový zápas startuje pro hokejisty ze Znojma již tuto sobotu. Na domácím ledě se postaví favorizovanému celku z Havířova. Úvodní kolo 2. ligy měli Orli volný los, naopak jejich následující vyzyvatel vlétl do soutěže ve velkém stylu. V cestě mu teď ale stojí odhodlaný Jihomoravský klub. Utkání začíná v 17:30.

Na jaře tohoto roku, tedy hned po konci neúspěšné sezóny v 1. lize, panovala dlouho nejistota o samotném pokračování hokeje ve Znojmě. Naštěstí se spor, který vyvolal nejmenovaný neznámý subjekt, podařilo vyřešit a Orli jsou nyní plnohodnotně připraveni zahájit ročník 2024/2025 ve třetí nejvyšší soutěži. Slova ozývající se ze samotného nitra klubu hovoří o restartu se vším všudy. Obnoveny jsou pozice hráčské, kancelářské nebo i trenérské.

Právě na pozici trenéra bude nyní působit někdejší znojemský útočník Milan Procházka, kterému v roli asistenta bude vypomáhat Petr Hrachovina. Poslední zmíněný nyní rovněž vykonává i pozici sportovního manažera. Hráčská soupiska doznala také svých změn. Nové vedení Orlů se rozhodlo vsadit na dravé mládí doplněné mixem zkušeností. Na jih Moravy se po čtyřech letech vrátil obránce Aleš Sova, který bude zastávat roli kapitána orlí letky. Jeho asistenty budou Petr Beránek s Adamem Zemanem, který do Znojma přišel z Tábora. V kádru disponují také jména juniorská. Z domácích hráčů jde o Davida Pozděnu s Ondřejem Caklem. Nově vyřízené střídavé starty z brněnské Komety má i trojice Denis Svoboda, Roman Otava a Adam Boltvan.

V přípravě na sezónu si tým z královského města vedl solidně. Jediné nevyvedené utkání bylo jen to úvodní proti Vyškovu. V následné odvetě a pozdějších duelech s Hodonínem nebo německým Selbem, to už Orli zvládli na výbornou. Nyní je čeká ostrý ligový střet s Havířovem.

Moravskoslezský klub vyhlásil jasný cíl pro následující ročník - postup do Maxa ligy. Jistě tedy spolu s Táborem půjde o největší adepty na tento vysněný cíl. V loňském roce havíři došli také daleko. Padli až v samotném finále s Chomutovem, který je porazil v posledním sedmém zápase 2:3, hráčům AZ tak postup unikl o jedinou branku. Jádro z minulé sezóny zůstalo víceméně pohromadě. Součástí zůstali opory jako Franek, Klimša, Bednář, Valenta nebo gólman Šimonů. Tým naopak opustilo několik mladších i zkušenějších hráčů, mezi nimi i například Jiří Karafiát, který zamířil do Znojma. Na chybějící pozice Havířov přivedl posily převážně z první ligy. Zmínit můžeme třeba Davida Chrobočka, Ondřeje Hrachovského nebo Vojtěcha Šuhaje.

První část přípravy se Slezanům příliš nepovedla. Utkali se s celky z vyšších soutěží, avšak ani v jednom z duelů nedokázali uspět. V druhé polovině už poměřili síly s kluby, proti kterým budou nastupovat v samotné sezóně, zde už byli stoprocentní. Stejnou úspěšnost si přenesli i do prvního ligového utkání. Tým Velkého Meziříčí totiž deklasovali 9:2.

Kdo tedy vzejde ze souboje vítězně? Bude to nový tým Orlů nebo rozjetá havířovská mašina? V posledním vzájemném střetnutí nadělili Znojemští AZetu osm branek, teď se však jedná na obou stranách o jinou situaci než před dvěma ročníky.

Přímý přenos můžete sledovat na stránce czechicehockey.tv.

NEWSLETTER