Znojmo na ledě testuje čtveřici hráčů, tým naopak opouští Tejnor

Aktuální zprávy
ČT 8. 8. 2024
Orli v pondělí zahájili přípravu na ledové ploše Nevoga arény. Kromě hráčů, kteří již jistě budou disponovat na soupisce pro nadcházející ročník, testují tři nová a jedno staronové jméno. Konkrétně jde o mladíky Jana Hodináře s Denisem Bártou, zkušeného Mikuláše Bíchu a Patrika Čermáka, který už v předešlých dvou sezónách ve Znojmě působil. Naopak tým po vzájemné dohodě opouští Dominik Tejnor.

S novým týdnem začali Orli i druhou část letní přípravy. Na led kromě již oznámených hokejistů, vyjely i čtyři tváře, které o své místo v sestavě ještě budou muset v následujících dnech zabojovat. Z partie má však jistě nejvíce zkušeností se znojemským prostředím jednadvacetiletý centr Patrik Čermák. Rodák z Jihlavy už orlí dres oblékl v osmasedmdesáti soutěžních duelech, ve kterých vstřelil třináct gólů a na dalších sedmnácti se podílel. V loňské sezóně se ještě ukázal v šesti případech v barvách Techniky Brno, zde branky vsítil tři. Nyní se znovu pokusí vybojovat si místo v sestavě orlí letky.

Druhým mužem, který bude usilovat o pozici na soupisce Orlů, je zkušený urostlý forward Mikuláš Bícha, který velkou část své kariéry spojil hokejově s Francií. Zde okusil tamější druhou i třetí nejvyšší soutěž. Ať už se však jednalo o angažmá v týmu Mont-Blanc nebo o to loňské v Caen, vždy patřil k lídrům produktivity svého celku. Ku příkladu v minulém ročníku posbíral v šestadvaceti utkáních čtyřicet kanadských bodů. Rodák z Prahy se nyní pokusí prokázat tento hokejový um i ve Znojmě, kde se porve o smlouvu ve druhé lize.

Dalšími hráči, kteří budou také bojovat o své místo v sestavě, jsou mladí dvacetiletí hokejisté - křídelní útočník Denis Bárta a obránce Jan Hodinář. První jmenovaný sezónu 2023/2024 strávil v juniorském týmu Komety Brno. Zde si počínal kvalitními individuálními statistikami. V čtyřiačtyřiceti kláních byl bodově přínosný v devětačtyřiceti případech. Třikrát také zasáhl do zápasu v dresu druholigového Hodonína. Druhý jmenovaný Jan Hodinář nastupoval v loňském roce rovněž v juniorské extralize, avšak za Plzeň. Posbíral devětadvacet bodů a prezentoval se i dobrou defenzivní činností, k čemuž mu napomáhaly i dobré fyzické parametry. Svůj potenciál se nyní oba pokusí využít a naplnit v boji o kontrakt se znojemskými Orly.

Naopak po vzájemné dohodě se s klubem loučí obránce Dominik Tejnor. Vedení klubu Dominikovi přeje hodně štěstí v následujících letech, jak do hokejového i osobního života a děkuje mu za veškeré odvedené služby. Tejnor do Znojma přišel poprvé v roce 2017, kdy zde odehrál dvě sezóny v mezinárodní soutěži EBEL. Po ročním angažmá v Chomutově se vrátil a byl součástí klubu po čas čtyř let až dodnes. Dohromady za Orly odehrál 233 utkání.

Statistiky Patrika Čermáka



Statistiky Mikuláše Bíchy



Statistiky Denise Bárty



Statistiky Jana Hodináře

NEWSLETTER