Je jasno! Novým trenérem Orlů je Milan Procházka

Aktuální zprávy
PÁ 31. 5. 2024
Hlavním koučem nově se tvořícího týmu Orlů pro druhou hokejovou ligu bude Milan Procházka. Sedmačtyřicetiletý znojemský odchovanec v posledních letech působil v klubu u mládežnických kategorií, nyní se tak posune mezi seniory. Na střídačce A-mužstva jej doplní Petr Hrachovina.

Milan Procházka patří k největším osobnostem znojemského hokeje. Odchovanec místního klubu si už v sezóně 1996/97 vyzkoušel českou nejvyšší soutěž v dresu Pardubic, a stal se tak historicky prvním "Znojmákem" v extralize. Poté byl součástí orlího týmu, který na jaře 1999 na druhý pokus v baráži proti Jihlavě vybojoval postup mezi tuzemskou hokejovou elitu.

Následně působil pět sezón v dresu extraligových Orlů, během té doby si připsal i několik zápasů za národní tým. V roce 2004 následoval přesun do Karlových Varů, s nimiž nejprve v roce 2008 vybojoval stříbrné medaile, o rok později už slavil dokonce titul. Procházkovou další štací se posléze stal Chomutov, kde působil až do roku 2013, kdy se vrátil na jih Moravy do rodného Znojma.

Orli tehdy působili již v mezinárodní EBEL a zkušený útočník přispěl k vydařené sezóně, která skončila ve čtvrtfinále soutěže. Poté následovaly štace v Žilině, Přerově, rok v italském Appianu pod trenérským vedením kamaráda Tomáše Demela, až Procházka zakotvil opět ve Znojmě, kde k trénování mládežnických kategorií přibral i hráčskou výpomoc Žihadlům z Moravských Budějovic. V nich si alespoň pár zápasů za sezónu zahrál ještě v sezóně 2022/23.

Nyní jej čeká přesun na hráčskou lavici svého mateřského klubu, kde povede A-mužstvo do nadcházející druholigové sezóny.

„Milan je Znojmák tělem i duší, má ke klubu vztah a chce mu pomoct. To byl hlavní důvod toho, že jsme jej oslovili . Trenérskou šanci mezi dospělými si zaslouží a my věříme, že je pro náš klub tou správnou volbou," kvituje nového lodivoda Orlů manažer klubu Jakub Šigut.

Procházka nyní se sportovním manažerem klubu Petrem Hrachovinou intenzivně pracuje na skladbě kádru pro příští ročník. První novinky ohledně jeho složení přineseme v nejbližších dnech.

NEWSLETTER