Podaří se Orlům dostat na dostřel Pardubice B?

Naši soupeři
ÚT 27. 2. 2024
Znojemští hokejisté svůj osud již nemají ve svých rukou, ale po sobotním zápase proti Vsetínu, ve kterém získali tři body, jejich šance na udržení v CHANCE lize zůstala ve hře. Další boj je čeká proti rezervě Pardubic. Pokud se jim podaří zvítězit, mohou dostat do potíží právě i tento tým. Utkání v Chrudimi začíná ve středu od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Pardubice B se v posledním zápase utkaly s Berany ze Zlína. Hned v první třetině se vedení ujali zlínští hokejisté, kteří ve druhé třetině zvýšili své vedení na 2:0. Pardubice dokázaly vstřelit pouze jeden gól a tím jen upravily konečný výsledek na 2:1 pro domácí. Před domácími diváky naposledy sehrály utkání proti Jihlavě. V úvodu první třetiny si vzali vývoj utkání do svých rukou Pardubičtí. Vedení si dokázali pohlídat až do konce a připsali si tak důležité tři body za těsnou výhru 3:2.

Nejproduktivnějším hráčem Pardubic B je dvacetiletý útočník Daniel Herčík. Odehrál sedmačtyřicet zápasů, ve kterých si připsal čtrnáct gólů a devatenáct asistencí. Produktivitu obránců vede Jan Zdráhal, ten naskočil do padesáti utkání, v nichž vstřelil čtyři góly a dalších patnáct připravil pro své spoluhráče.

V brankovišti Dynama se střídají dva brankáři. V šestadvaceti zápasech střežil brankoviště David Honzík. Úspěšnost zákroků má 92,22 % a průměr gólů na zápas 2,17. Do čtyřiadvaceti utkání nastoupil Tomáš Vomáčka. Svoji úspešnost zákroků si drží na 91,64 % a průměr gólu na zápas 2,65.

Ve vzájemných zápasech se prozatím vede lépe Pardubicím B. Poprvé soupeři změřili síly ve znojemské Nevoga aréně, kde se o vítězi rozhodlo až v prodloužení. Bod navíc si do tabulky připsalo Dynamo. Podruhé se střetli na ledě Pardubic, tam Orli nedokázali vstřelit ani jednu branku, a tak si odvezli pouze porážku 0:3. Potřetí se setkali opět na ledě Znojma. Tentokrát se lépe dařilo znojemským hokejistům, jenž zdolali Pardubice B 3:2.

Na třináctém místě se nachází Frýdek-Místek. Na tuto pozici Orli ztrácí čtyři body. Soupeř jednapadesátého kola Pardubice B také nemá jisté setrvání v lize. Pokud Znojmo dokáže přidat jednu z mála dalších venkovních výher, ztráta na Dynamo B bude pouze dva body.

Poslední utkání Orli sehráli na domácím ledě proti Vsetínu. Znojemští dokázali vyrovnat skóre na 3:3 a následně i zápas otočit ve svůj prospěch a porazili tak Vsetín 6:3. V posledním venkovním utkání na ledě Poruby se Znojmu nedařilo. Na lídra tabulky znojemští hokejisté nestačili a podlehli 1:4. Hokejisté Znojma si stále drží naději na záchranu a bojují o každý bod.

Zápas můžete sledovat online na ČT sport Plus a na Hokejka TV.

NEWSLETTER