Do Znojma míří Zubři z Přerova

Naši soupeři
NE 21. 1. 2024
Orli se pokusí napravit venkovní zaváhání a prodloužit tak domácí neporazitelnost na tři zápasy. Do cesty se jim postaví hokejisté z Přerova, kteří budou chtít přidat páté vítězství v řadě. Přijďte Orly podpořit do Nevoga arény v pondělí od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Přerov má momentálně dobrou formu, na kontě mají čtyři vítězství v řadě. Vítěznou sérii zahájili po výhře v samostatných nájezdech proti Jihlavě. V dalším utkání porazili Berany ze Zlína 2:1. Další výhru si připsali na domácím ledě proti Třebíči, když dorovnali jednobrankovou ztrátu ve třetí třetině a otočili vývoj zápasu na svoji stranu. V posledním domácím zápase vyzvali hokejisty Kolína a přidali čtvrté vítězství v řadě po výhře 2:0. Zubři se v tabulce nacházejí na devátém místě se šestapadesáti body.

Nejproduktivnějším hráčem Přerova je útočník Daniel Indrák. Zasáhl do devětatřiceti zápasů, vstřelil jedenáct gólů a přidal sedm asistencí. Hned za ním jsou s šestnácti body útočníci David Březina a Antonín Pechanec. První jmenovaný odehrál u Zubrů pouhých šestadvacet utkání, ve kterých si připsal osm gólů a osm asistencí. Druhý jmenovaný naskočil do čtyřiceti zápasů a dokázal vyprodukovat pět gólů a jedenáct asistencí. Tabulku produktivity obránců vede Jiří Krisl, ten ve čtyřiceti utkáních svému týmu pomohl pěti góly a sedmi asistencemi.

Jedničkou v přerovské bráně je jednadvacetiletý Michal Postava. Odchytal třiatřicet zápasů. Inkasoval pouze dvaašedesát gólů, díky tomu si úspěšnost zákroků drží na 94,32 %. To je druhá nejlepší úspěšnost v celé lize. Přerovu pětkrát vypomohl i brněnský gólman Štěpán Lukeš. U Zubrů dokázal pochytat 156 střel a úspěšnost zákroků má 90,17%.

Soupeři se potkali již třikrát. První vzájemný zápas v sezóně sehráli na ledě Přerova, kde Orli padli těsně 2:3. Podruhé se utkali ve znojemské Nevoga aréně. Ze zápasu vyšli lépe hosté a odvezli si výhru 4:2. Naposledy se setkali opět v Meo aréně, kde Orli dokázali otočit nepříznivé skóre z 0:3 na konečných 5:3.

Orli mají za sebou dva venkovní zápasy. Nejprve se vypravili na led Kališníků do Litoměřic, odkud dovezli jeden bod po prohře 4:5 v prodloužení. O tři dny později nastoupili v jihlavském azylu v Pelhřimově. V derby se ujala vedení Dukla, Orli však dokázali vyrovnat. O vítězi se rozhodlo až ve třetí třetině, kdy Jihlava využila pětiminutovou přesilovou hru hned třikrát. Znojmo si tak z Pelhřimova odvezlo porážku 3:6.

Do posledního domácího zápasu nastoupili Orli proti záloze Pardubic. Znojmo se ujalo vedení 2:0 hned v první třetině. Pardubice zápas dokázali ještě zdramatizovat, domácí si však skóre pohlídali a porazili Pardubice B 3:2. Nyní se v tabulce nachází na čtrnáctém místě s čtyřiačtyřiceti body společně s pražskou Slavií.

V obranných řadách dnes nastoupí opět i extraligové zkušenosti v podobě Jana Zahradníčka a Davida Šticha. Do útoku se připojí i nová posila Petr Kratochvíl z brněnské Komety. Naopak mimo sestavu jsou Jiří Remta, Erik Mareš, Jakub Masař a Jan Sedláček.

Utkání můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER