Orly čeká další derby, tentokrát s Jihlavou

Naši soupeři
PÁ 19. 1. 2024
Druhý venkovní zápas v řadě Orli odehrají v Pelhřimově, kde je bude hostit Jihlava. Vítězná série se v Litoměřicích bohužel již prodloužit nepodařila, ale ta bodová ano. Další možnost k vítězství mají Orli v sobotu od 16:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojemští hokejisté venkovní dvojzápas nezačali podle představ. V Litoměřicích sice přes nepovedený začátek zápasu dokázali otočit skóre na svoji stranu, ale domácí i přesto zápas dostali až do prodloužení, ze kterého vyšli vítězně. Znojmo tak odjelo s jedním bodem a ukončenou vítěznou sérií na čtyřech zápasech.

Za posledních pět zápasů Orli získali celkem dvanáct bodů. To je nejvíce ze všech týmů a zaslouženě se dostali na první místo ve formě za posledních pět zápasů. V cestě neměli žádné lehké soupeře. Například dokázali překonat lídra z Poruby a uloupit dva body na Lapači.

Hlavní postavou tohoto úspěchu byl kapitán Tomáš Svoboda, který skoro v každém zápase získal minimálně jeden bod a dostal se na pozici pátého nejlepšího střelce celé ligy. K němu se přidal i Jan Hruška, díky kterému si znojemští odvezli právě dva body ze Vsetína. Dále Radim Matuš nebo například Dominik Groh.

Jihlava si v posledních zápasech nevede moc dobře. Za pět zápasů získali pouze šest bodů. Naposledy nezvládli zápas na domácím ledě, ve kterém nestačili na Berany ze Zlína a padli 3:5. Výhru za tři body přidali při posledním venkovním zápase v Sokolově, kde jasně vyhráli 3:0. Aktuálně se Dukla nachází na osmém místě tabulky s šestapadesáti body.

Nejproduktivnějším hráčem Dukly je Tomáš Havránek. V osmatřiceti zápasech vyprodukoval devět gólů a devatenáct asistencí. Na druhém místě se nachází kapitán týmu Tomáš Čachotský, který se zasloužil o deset gólů a šestnáct asistencí. Jasnou jedničkou v bráně je Adam Beran. Úspěšnost svých zákroků si drží na 92,01 % a průměr gólů na zápas má 2,10. A to je zároveň čtvrtý nejlepší průměr z celé ligy.

Dukla se v posledních týdnech rozloučila hned s několika hráči. Letošní posila David Bartoš opouští Duklu na vlastní žádost a kvůli malému vytížení končí i Tobiáš Handl. Tým dále ukončil spolupráci s Tomášem Křehlíkem, Danielem Kolářem a Davidem Valou, který zde měl střídavé starty a po dohodě dostal možnost ve Znojmě. Jihlava se navíc bude muset minimálně na měsíc obejít bez Otakara Šika, který znovu utrpěl zranění v obličeji.

Týmy se společně utkaly již dvakrát a oba zápasy se odehrály ve znojemské Nevoga aréně. Dukla byla prvním soupeřem, který na Znojmo v CHANCE lize čekal. V první zkoušce Orli sice neobstáli, ale po sympatickém výkonu odešli s těsnou porážkou 2:3. V odvetě padl stejný počet gólů, ale tentokrát po výhře 3:2 zůstaly tři body ve Znojmě. V plánu byl i třetí vzájemný zápas, ale kvůli sněhové kalamitě byl odložen na 9. 2.

Do dnešního zápasu se zapojí i David Štich. Naopak mimo sestavu zůstávají mladíci Jiří Remta a Jakub Masař, kteří nastoupí za brněnskou Techniku.

Utkání můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER