Podaří se Orlům získat body ceny zlata?

Naši soupeři
NE 7. 1. 2024
Po vítězství proti pražské Slavii se znojemští hokejisté vrací zpět do domácího prostředí. V rámci šestatřicátého kola CHANCE ligy přivítají lídra tabulky z Poruby. Třetí vzájemná zkouška začíná v 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojemští hokejisté si přivezli velmi důležité body z pražského Edenu. Na ledě Slavie dokázali potvrdit lepší vzájemnou bilanci zápasů a přidali třetí vítězství. Hrdinou zápasu byl kapitán Tomáš Svoboda, který si v utkání připsal hned čtyři body a zařídil tak výhru 5:3. Díky tomu se Orli dostali před Slavii na třinácté místo v tabulce a Tomáš Svoboda vystoupal na celoligové jedenácté místo kanadského bodování.

Poslední domácí zápas Orli sehráli proti Jestřábům z Prostějova. Po velmi nadějném začátku utkání, kdy se znojemští hokejisté dostali do vedení 2:0, bohužel další úspěšné zásahy do soupeřovi sítě nezaznamenali a padli 2:4.

Mimo sestavu zůstává Jakub Masař a pro dnešní zápas se k němu přidá i David Štich. Naopak se zpět do obrany vrací Jan Zahradníček.

Poruba stále kraluje tabulce CHANCE ligy. Na prvním místě si již vytvořili náskok dvaceti bodů před druhým Vsetínem. Liga je však velmi vyrovnaná a poslední přemožitelé lídra tabulky byli právě hráči z Kolína či Frýdku-Místku. Oba týmy dokázaly duel s Porubou dotáhnou minimálně do prodloužení a z toho vyjít vítězně.

I poslední výsledek vzájemného duelu s Orly na ledě Poruby nebyl vůbec jednoznačný. Do poloviny zápasu týmy držely vyrovnaný krok. Až ve čtyřicáté minutě domácí vstřelili gól na 2:1 a tento výsledek si udrželi do konce utkání. To však neplatilo, když se Poruba poprvé představila ve Znojmě. Dominantní výkon ve druhé třetině jim zajistil jednoznačnou výhru 7:2.

„Každý soupeř se na nás připravuje na sto procent a každý se na nás chce vytáhnout. Čeká nás zápas ve Znojmě, které hraje zase opačně na těch nejnižších pozicích. Potřebují získat každý bod, takže to určitě bude nepříjemný soupeř,“ dodal v pozápasovém rozhovoru po výhře nad Jihlavou znojemský odchovanec Jakub Stehlík. Ten se k Porubě připojil teprve nedávno jako novoroční posila.

Nejproduktivnější hráč Poruby je útočník Vojtěch Střondala. Třiatřicet zápasů mu stačilo k tomu, aby nasbíral sedmatřicet bodů za dvanáct gólů a pětadvacet asistencí. Po zásluze se nachází na druhé pozici kanadského bodování celé ligy. Nedaleko za ním se nachází i dva bývalý znojemští hráči. Ondrej Šedivý si doposud připsal třiatřicet bodů (18+15) a Petr Mrázek získal celkem jednatřicet bodů (17+14). Jednička v brankovišti je Daniel Dolejš. Jako nejlepší brankář celé ligy si drží průměr 1,53 gólu na zápas a 95,04 % úspěšnost zákroků.

Utkání můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER