Přinese výroční edice dresů Orlům štěstí?

Naši soupeři
PÁ 8. 12. 2023
Další reprezentační přestávka se blíží a znojemští hokejisté sehrají poslední zápas před pauzou doma proti Beranům ze Zlína. Do sobotního utkání Orli nastoupí ve speciální výroční edici dresů a zápas bude věnován jako poděkování záchranným složkám. Poslední domácí zápas před vánočními svátky začíná od 17:30.

Zlín se po osmadvaceti kolech nachází na šestém místě tabulky s třiačtyřiceti body. Poslední venkovní zápas odehráli na ledě Sokolova. Zlínští hokejisté se ujali vedení hned v první třetině. Sokolov však dokázal vyrovnat, ale Berani si zápas pohlídali a dovedli jej do vítězného konce a ze Sokolova si odvezli tři body.

Tabulku produktivity Zlína vede s šestnácti body útočník Jakub Šlahař. O druhé místo se s patnácti body dělí útočník Martin Novák a obránce Aleksi Lauri Salonen jako nejproduktivnější z řad obránců.

V bráně Zlína dostává nejvíce prostoru čtyřiadvacetiletý brankář Daniel Huf. Naskočil do pětadvaceti utkání, ve kterých na něj vyšlo celkem 659 střel, 606 z nich dokázal pochytat a drží si tak úspěšnost zákroků na 91,96%. Záda mu kryje Michal Kořének, ten odchytal pět zápasů a jeho úspěšnost zákroků si drží na 90,32%.

Berani se na ledě Znojma představí již podruhé. Orli ve vzájemném prvním zápase třetího kola soutěže dokázali vybojovat první výhru v CHANCE lize s jednoznačným výsledkem 5:1. Odveta na ledě Zlína dopadla lépe opět pro domácí celek pouze s nižším výsledkem 3:1. Oba týmy mají tedy ze vzájemných zápasů každý jednu výhru.

Znojemští hokejisté budou chtít navázat na skvělý obrat z posledního zápasu v Přerově. Ještě v polovině utkání měli Zubři vývoj pod kontrolou. Avšak v jednatřicáté minutě se dokázal prosadit kapitán Tomáš Svoboda. Po druhé třetině za stavu 3:1 pro domácí nikdo netušil, jaký obrat se zrodí v poslední části zápasu. Od osmačtyřicáté minuty během šesti minut Orli dokázali otočit zápas na svoji stranu a v závěru potvrdil vítězství 5:3 Lukáš Adámek střelou do prázdné brány.

Orli se po středečním zápase dokázali odrazit ze dna a postoupit na třinácté místo v tabulce. K dobru mají navíc zápas ze sedmadvacátého kola, ve kterém neodehráli duel proti Jihlavě. Ztráta na dvanáctý Frýdek-Místek činí jeden bod. V zápase proti Zlínu se budou muset Znojemští obejít bez brankářské dvojky Romana Durného, který bude chybět z rodinných důvodů. Na střídačce tak zaskočí nadějný junior Jakub Svánovský. Do zápasu také nezasáhne obránce Jiří Remta, který společně s Jakubem Masařem nastoupí v brněnské Technice. Dále v soupisce bude chybět útočník Marek Berka z důvodu zranění.

Znojmo proti Zlínu nastoupí ve speciální výroční edici dresů, které jsou kopií dresů z roku 1994-95. Dresy budou následně dány do veřejné aukce a výtěžek bude věnován Nadaci záchranářů, policistů a hasičů.

Utkání můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER