Orli hostí vládce ligy

Naši soupeři
NE 8. 10. 2023
Po první venkovní výhře znojemští hokejisté na domácím ledě přivítají soupeře z prvního místa tabulky. Rozjetý vlak z Poruby se Orli pokusí zastavit již v pondělí od 18:00 ve znojemské Nevoga aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

HC RT TORAX Poruba letos zahájila šestý ročník v řadě po návratu do druhé nejvyšší soutěže. Ambiciózní celek z Ostravy dosavadními výkony potvrzuje roli favorita ligy. Po devíti kolech si na prvním místě drží dvoubodový náskok před Vsetínem. Po úvodní sérii šesti výher v řadě je na domácím ledě dokázali zastavit jen Zubři z Přerova, kteří utkání dovedli až do samostatných nájezdů a brali bod navíc. Poruba však hned v dalším zápase na ledě Pardubic B navázala na své výkony a získala další tři body po výhře 5:1. V posledním domácím zápase nedali soupeři ani svolení pomýšlet na body a přehráli Jihlavu 6:2.

„Je potřeba se připravit na pondělní zápas se Znojmem, který určitě nechceme podcenit. Budeme chtít předvést hokej, který chceme hrát,“ dodal po zápase s Jihlavou hlavní trenér Jiří Režnar.

O bývalé Orly v Porubě není nouze. Pod hlavním trenérem Jiřím Režnarem v obraně hrají Jan Pohl, Adam Sedlák a Jiří Klimíček. V útočných řadách jsou další velmi známá jména jako Petr Mrázek, Ondrej Šedivý a Aaron Berisha. Ondrej Šedivý je zároveň nejproduktivnější útočník, který v devíti kolech již zaznamenal sedm gólů a čtyři asistence. S produktivitou bod za zápas se přidávají i útočníci Vojtěch Střondala, Tomáš Šoustal a Marek Tvrdoň. Se sedmi body nezahálí ani obránce Lukáš Doudera.

Po nevydařeném domácím zápase proti Prostějovu si Orli spravili chuť v Praze a vybojovali první venkovní body. Na ledě Slavie dokázali prolomit i střeleckou smůlu na ledě soupeřů a přivezli si do Znojma cennou výhru 4:1.

Statistické tabulky Orlů vede švédský útočník Anton Karlsson s průměrem jeden bod za zápas. Na svém kontě má sedm asistencí a dva góly, které zaznamenal v posledním domácím zápase proti Prostějovu. Hned za ním je kapitán Tomáš Svoboda, který dosud zaznamenal dva góly a šest asistencí.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV a ČT sport Plus.

NEWSLETTER