Orli letí ulovit první body do Přerova

Naši soupeři
PÁ 15. 9. 2023
V rámci druhého kola CHANCE ligy se Orli vydají na led Přerova. Známý soupeř již z přípravy, kterému znojemští hokejisté mají co vracet. Utkání o první body do tabulky začíná v sobotu od 17:00 na zimním stadionu v Přerově.

Zubři načnou devátou sezónu ve druhé nejvyšší soutěži v řadě. Nikdy nechyběli ve čtvrtfinále, ale zároveň se přes něj nikdy nedokázali probojovat dál. Letošní ročník začali neúspěšně. Na ledě Kolína nedokázali vstřelit ani gól a odvezli si porážku 0:2. V přípravě Přerov také nebyl moc úspěšný. Kromě prvního vyhraného zápasu proti Zlínu potom dokázal už jen remizovat ve Znojmě a vyhrát až v prodloužení.

„Nicméně byl to první zápas a musíme se nachystat na sobotu. Hlavně si říct, co musí být z naší strany výrazně lepší, abychom byli úspěšní,“ řekl po zápase v Kolíně trenér Přerova Robert Svoboda

Orli do ligy vstoupili také neúspěšně. Po vyrovnaném boji proti Jihlavě na soupeře těsně nestačili a padli 2:3. Proto oba týmy budou chtít napravit své úvodní zaváhaní a připsat si první body do tabulky.

„Bude to těžký zápas plný osobních soubojů. Přerov v prvním zápase nebodoval stejně jako my a všichni se budou chtít porvat o první body. Musíme hrát naši hru a vyvarovat se chyb. I když jsou to někdy maličkosti, ale soupeř je dokáže využít. Hlavně musíme zlepšit přesilovky a přivést první body,“ prozradil před zápasem v Přerově trenér Jiří Beroun.

Martin Šťovíček se v zápase s Jihlavou jako první z Orlů gólově prosadil v CHANCE lize. „Budeme se muset více tlačit do prostoru před brankou, aby to měl brankář v těchto situacích co nejtěžší a své šance prostě proměňovat,“ uvedl v pozápasovém rozhovoru.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER