Orly vyzve loňský finalista slovenské extraligy

Naši soupeři
PO 4. 9. 2023
Znojmo má na programu poslední dvě přípravná utkání před startem CHANCE ligy a obě budou se slovenskými soupeři. Cesta za hranice čeká Orly v úterý, kdy se od 18:00 utkají s loňským vícemistrem Slovenska - HKM Zvolen.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojemští hokejisté prožívají prozatím střídavě oblačnou přípravu. Odehráli pět utkání. Dvě výhry dokázali uhájit v zápasech s Třebíčí, v následných střetnutích s Jihlavou a Přerovem už bohužel vyšli naprázdno. V posledním zápase s "Ježky" byl soupeř opět o krok lepší. Hráči z královského města Znojma sice bojovali, Jihlavě však vzdorovat nedokázali...

„Jihlava je každoročně na špici a bude nepříjemná. My musíme ale přidat v osobních soubojích a být důstojnější soupeř. Neinkasovat v prvním oslabení, nabýt sebevědomí a od toho se odrazí i předvedený výkon. Zkusili jsme různé varianty, co se týče sestavení formací, a i pro následující utkání se Zvolenem bude to složení odlišné. Chtěli bychom mít před posledním přípravným zápasem uzavřenou finální soupisku. Na někoho vyjde pozice, která se nevejde do sestavy, ale bohužel to tak je. To samé platí rovněž o brankářské pozici." konstatuje hlavní trenér Jiří Beroun.

Pro následujícího soupeře HKM Zvolen nebudou Orli prvním týmem, jenž působí v CHANCE lize, se kterým se v přípravě "brynzáři" potkají. Celek z nejvyšší slovenské soutěže má za sebou už dohromady sedm odehraných zápasů v přípravě. Čtyřikrát se Zvolenu podařilo zvítězit a třikrát naopak se svým protějškem padli. Utkali se s nováčkem slovenské extraligy Humenném, polským GKS Tychy nebo s Olimpijí Lublaň. Zbytek soupeřů už byly týmy se kterými se znojemští hokejisté utkají v první lize. Frýdek-Místek, Vsetín a dvojzápas s Porubou. Poslední utkání se povedlo lépe právě ostravskému celku, když udolal Zvolen 4:3 po samostatných nájezdech.

„Jde vidět, že se blíží konec přípravy, hráči dodržují více věci, které jsme si řekli. Poruba nás prověřila i přes to, že jde o tým z první ligy. Je to velmi kvalitní celek. Soupeři jsme umožnili mnoho přečíslení a to je věc, na kterou se musíme zaměřit, aby se už neopakovala,“ vysvětlil po utkání s českým soupeřem pro web HKM Zvolen trenér Peter Oremus.

Podíváme-li se na kádr trojnásobného slovenského mistra najdeme zde domácí hráče, ale i v hojném zastoupení zahraniční hokejisty. V brankovišti působí dvojice Jake Kupsky a Adam Trenčan. V obranných řadách patří mezi nejzajímavější jména např. Samuel Hain, Brennan Kapcheck, Cole Hults nebo Stanislav Kubka. V útoku by měli být hlavními tvářemi Radovan Bondra, Chris Langkow, Drake Rymsha, Peter Zuzin nebo Mitch Hults, který mimojiné působil loni v mezinárodní ICEHL a byl jedním z tahounů Bolzana, které později získalo stříbrné medaile a to i díky zásluze znojemským fanouškům dobře známému Glenu Hanlonovi.

Orli Znojmo se Zvolenu postavili naposledy v roce 2018, tehdy zvítězili v přestřelce na hodonínském ledě v poměru 9:4. Jestli se něco podobného bude opakovat o pět let později na ledě slovenského celku, se dozvíme v úterý večer.

NEWSLETTER