Urostlý severský viking do Znojma! Orly posiluje Anton Karlsson

Aktuální zprávy
ČT 20. 7. 2023
Hokejové Znojmo hlásí druhou zahraniční posilu. Je jí šestadvacetiletý produktivní švédský útočník Anton Karlsson, kterého znojemští příznivci dobře znají. Dvě sezóny totiž na jih Moravy jezdil ještě v ICEHL coby hráč Villachu. Nyní si zde vyzkouší CHANCE ligu.

Karlsson je absolventem nejlepšího evropského hokejového výchovného programu od švédské Frölundy. V tamní unikátní a působivé akademii, která stahuje nejlepší hráče z okolí a pravidelně zásobuje draft NHL, prošel Karlsson všemi kategoriemi až do juniorky, přičemž v dresu A-týmu z Göteborgu nakoukl i do nejlepší švédské soutěže SHL, kde odehrál 40 utkání.

V mládežnickém věku pravidelně reprezentoval a má doma stříbrnou medaili z MS juniorů 2015 v Kanadě. O dva roky dříve na šampionátu do 18 let byl vyhlášen jedním ze tří nejlepších hráčů Švédska na turnaji. V nejvyšší švédské soutěži se ale nakonec stabilně neprosadil a začal působit v Leksandu v nižší Allsvenskan.

„Věříme, že bude patřit mezi přední útočníky celé soutěže.“

Pavel Ohera (prezident klubu)

Odtud si ho v roce 2019 přivedl Villach a Karlsson se okamžitě stal jedním z nejviditelnějších a nejproduktivnějších útočníků mužstva. Se svou dlouhou hřívou a rychlým pohybem je na ledě nepřehlédnutelný a v 48 utkáních si připsal 34 bodů (19 + 15). V době covidu o rok později se vrátil do Švédska, ale na ročník 2021/22 byl opět ve Villachu, kde zářil zejména v play-off. Tam zapsal 13 bodů ve 12 utkáních. Poslední ročník strávil v Norsku, se Storhamarem dokráčel až do finále tamní Elitserien a byl třetím nejlepším střelcem play-off s 8 góly.

„Jsme velmi rádi, že jsme Antona podepsali a posílí náš tým. Je to produktivní hráč, střelec, který bude jednoznačnou posilou. Věříme, že bude patřit mezi přední útočníky celé soutěže," věří prezident klubu Pavel Ohera. „K týmu se připojí 15. srpna. Fanoušci ho tak poprvé budou moci vidět v jednom z přípravných utkání," dodává.

Statistiky Antona Karlssona

Top foto: Mikael Strom-Pedersen

NEWSLETTER