Nejmladší obránci Remta a Sedláček budou sbírat další zkušenosti u Orlů

Aktuální zprávy
PO 12. 6. 2023
Ke zkušenostem z druhé ligy přidají v další sezóně i ty prvoligové. Ani jednomu z jmenovaných obránců nedělá problém i role útočníka. V CHANCE lize se postarají spíše o práci v defenzivě.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Teprve dvacetiletý obránce Jiří Remta zamířil na jih Moravy z Českých Budějovic. Mistrovská sezóna 2022/23 pro něj byla první kompletně odehraná v seniorském hokeji. Mimo roli obránce si vyzkoušel i práci útočníka. Na jeho výkony se trenéři mohli spoléhat i v elitní formaci. Do osobních statistik si celkově zapsal tři úspěšné zásahy mezi tyče a třináct asistencí.

Logo

„I když umí hrát i v útoku, budeme se u něho soustředit hlavně na obranou činnost. Je to mladý kluk, který se chce zlepšovat. Myslím si, že mu stejně jako Honzovi Sedláčkovi ten rok ve druhé lize prospěl. Nastal čas, aby se posunuli o stupeň výše. Oba kluci na to určitě mají a bude jenom na nich, jak se o to porvou,“ sdělil hlavní trenér Jiří Beroun.

Jednadvacetiletý odchovanec brněnské Komety Jan Sedláček taktéž odehrál svoji první sezónu v seniorském hokeji právě ve Znojmě. Poslední sezónu za mládež odehrál jako kapitán brněnských juniorů. Kvůli zranění v dresu Znojma nastoupil pouze do osmnácti zápasů v základní části, ve kterých si připsal čtyři body. I přes to splnil práci, kterou trenéři chtěli a probojoval se do týmu pro CHANCE ligu.

Logo

„Z důvodu dlouhého zranění neměl Honza moc prostoru, kdy se ukázat. Vždy ale máme o hráčích nějaké informace. I díky jeho přístupu v juniorce Komety a ohlasům od trenérů jsme věděli, co čekat. Je skvělé, že ho můžeme využít i do útoku. Má výborné napadání a správnou dravost. Výhoda menší postavy je, že umí dobře zahrát i do těla. Jaký úkol se mu dá, ten splní a takové hráče v týmu potřebujeme,“ dodal trenér Jiří Beroun.

Statistiky Jiřího Remty

Statistiky Jana Sedláčka

NEWSLETTER